Nihat Genç: Halkın adayları kimler

CHP’ye, kamuoyuna ve sallamacı anketçilere katkımız olsun. Belediye başkanlıklarının merak edildiği bugünlerde partililer sokakta kahvede taşrada...

CHP’ye, kamuoyuna ve sallamacı anketçilere katkımız olsun. Belediye başkanlıklarının merak edildiği bugünlerde partililer sokakta kahvede taşrada kimleri konuşuyor?

Önce şunu söyleyeyim, partililerin aday konusunda sıkıntısı hiç yok. Ayrıca partililerin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı’nın CHP tarihinde görülmedik bir özgürlük ortamı yarattığını ve partinin geleceğinden çok emin kendine güvenli konuştuklarını belirteyim.

Bugün CHP’de hem belediye başkanlıkları hem de partinin geleceğinde CHP’li seçmenlerin de oy birliğiyle destekledikleri adaylar şunlardır:

Metin Feyzioğlu, Emine Ülker Tarhan, Gürsel Tekin, Muharrem İnce, İlhan Cihaner..

Bu isimlere itimat güven tamdır.

Eline kağıt alıp liste yapan herkesin ilk beşe yazdığı isimler bunlardır, mahkemesi, hukuki engeli olsun olmasın CHP’lilerin partinin geleceğine mühür vurmasını istediği isimler, bunlardır.

BU İSİMLERDE TAM İTTİFAK VAR

Tabanda ve tavanda bu isimler konusunda tam bir ittifak vardır.

Bu ‘beşli’nin yanı başında CHP’nin sivrilmekte ve heyecan yaratan çok başarılı henüz gelmekte olan bir kadrosu daha vardır ki önümüzde günler bu yepyeni isimlerin de önüne açacaktır.

Bu liste şunu anlatmak istiyor, CHP’nin dışarıdan adaya ihtiyacı yoktur.

Bu liste şunu da talep ediyor, Metin Feyzioğlu ve Emine Ülker gibi partinin geleceğinde iddiası olan adayların öncelikle büyükşehir belediye başkanlığı gibi çetin bir sınava girmeden yani bir ‘başarı’ kazanmadan partililer tarafından önlerinin açılmasının mümkün olmadığını..

Bu isimlerin hepsi CHP’nin en zor günlerinde büyük sınavlardan geçmiş, iddialarını, duruşlarını, karakterleriyle ortaya koymuşlar ve CHP’li seçmenlerin gönüllerini kazanmışlardır.

Benim de gözlemim budur ve şunu içtenlikle söylüyorum, bir yıl sonra CHP, bu beşlinin yanına en az bu beşli kadar güven veren sağlam yepyeni bir kadroyu daha geniş kitleler tarafından ‘görülür’ hale getirecektir.

Nihat Genç

Odatv.com

nihat genç CHP adaylar arşiv