Caner Taşpınar yazdı: Hakim ve savcılara yapılan anketten ne çıktı

Caner Taşpınar yazdı

Hakim ve savcılar, 15 Temmuz Cemaat’in darbe girişiminin ardından yargı mensuplarının tutuklanmalarına ilişkin ankete katıldı. Ankete göre; “Darbe girişimi ile doğrudan bağlantısı veya haberi olanların tutuklanmasını ve ihraçlarını doğru olduğunu, bunun dışındakilerin tutuklanmalarını doğru bulmuyorum” görüşü öne çıktı.

Yargı mensuplarının resmi sitesi adalet.org’ta tek soruluk anket yapıldı. Ankete 476 hakim ve savcı katılırken “15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakim ve savcıların tutuklanmaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

“ABİ, BEN BU ANKETE KATILMAYACAĞIM”

Ankete katılanların yüzde 35’i “Darbe girişimi ile doğrudan bağlantısı veya haberi olanların tutuklanmasını ve ihraçlarını doğru olduğunu, bunun dışındakilerin tutuklanmalarını doğru bulmuyorum” dedi. 144 yargı mensubu yani ankete katılanların yüzde 30.2’si “Örgüt bağlantısı olanların hem ihraçlarını, hemde tutuklanmalarını doğru buluyorum” derken yüzde 14’ü ise “Abi, ben bu ankete katılmayacağım, kusura bakmayın” görüşünü savundu.

“KAYITSIZ KOŞULSUZ DOĞRU BULUYORUM”

45 hakim ve savcı anketteki, “Örgüt bağlantısı kesin olanlar hakkında adli kontrol tedbiri uygulanıp, soruşturma sonuna kadar açığa alınabilirlerdi” seçeneğini işaretlerken 12 yargı mensubu ise “Darbe girişimi sonrası olduğu için darbe ile bağlantılı olsun-olmasın kayıtsız koşulsuz doğru buluyorum” görüşünü belirtti.

“BEN DÜŞÜNCEMİ İÇİMDE SAKLAYACAĞIM”

Ankete katılanlardan 39 isim ise anketin kendisini sorguladı. 16 hakim ve savcı “Tam anket yapacak zaman, ben düşüncemi içimde saklayacağım. Ne bileyim bu anket sonuçlarının birileriyle paylaşılmayacağını” derken 12 isim ise “Bence bu ankete kimse katılmayacaktır” dedi.

11 yargı mensubu da “Nasılsınız iyi misiniz diye sorsaydınız, bu soruya cevap vermeye bile şüphe ederdim. Acaba altında bir şey mi var diye” seçeneğini kendisine yakın buldu.

İşte hakim ve savcıların katıldığı o anket:

(BÜYÜTMEK İÇİN LÜTFEN FOTOĞRAFIN ÜZERİNE TIKLAYIN)

Caner Taşpınar yazdı: Hakim ve savcılara yapılan anketten ne çıktı - Resim : 1

Caner Taşpınar

Odatv.com

hakim savcı anket adalet.org arşiv