Hakan Fidan'ın eşi kanser mi

Adeta devlet krizine dönüşen Hakan Fidan’ın istifasıyla ilgili günlerdir pek çok yorum ve tahmin...

Adeta devlet krizine dönüşen Hakan Fidan’ın istifasıyla ilgili günlerdir pek çok yorum ve tahmin yapıldı.

Ancak AKP kulislerinde son bir iddia ya da bilgi konuşuluyor ki, bundan sonrası için çok fazla söze hacet kalmıyor.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan bugün Fidan’ın istifasında “Yenge ağırlığı” olduğunu yazdı. Yakın çevresinden aldığı bilgilere göre Fidan, Erdoğan’a, “Benim aile hayatım kalmadı, darmadağın oldu. Çok çalışıyorum, ev bark yüzü görmüyorum. Eşim de mutlaka istifa etmemi istiyor. Lütfen beni anlayışla karşılayın. İstifa ediyorum” demiş.

Evet Fidan’ın istifasının birinci sebebi eşiymiş; Ama yorgunluk, ev-bark yüzü görememe değil, hastalığı sebebiyle Fidan’ın istifasını istemiş. Söylenen o ki, Fidan’ın eşi kansermiş. Ne zaman ve ne kanseri olduğuna dair bilgi yok, lâkin MİT’in içindeki lojmanda oturdukları için gerek kurumdaki, gerek lojman güvenliği için konulan jammerlar ve elektronik cihazlar Bayan Fidan’ın sağlığını çok olumsuz etkilemiş. Artık yoğun güvenlikli bu yaşamdan kurtulmak için de ailece istifa kararını almışlar.

Başbakan Davutoğlu dünkü AKP MKYK toplantısında Fidan’ın durumuyla ilgili olarak detaylı bir açıklama yapmış olmalı ki, bugün kulislerde Erdoğan-Fidan görüşmesi ve Erdoğan’ın öfkesiyle ilgili şunlar da anlatıldı:

“Hakan Fidan eşinin durumunu Cumhurbaşkanına aktarmış ve izin istemiş. Erdoğan, görevden ayrılmasına taraftar olmadığını söylese de kesin bir karara bağlanmamış, konu ortada bırakılmış. Fidan da istifasını vermiş. Aslında Erdoğan duygusal bir insan; Fidan, ‘Siz nasıl uygun görüyorsanız’ demiş olsaydı, Erdoğan kesinlikle birkaç gün sonra istifasına onay verirdi. Bunu yapmayıp, bir anlamda kendisinin kararını beklemeden hemen istifa etmesine kırıldığı için bu kadar sert konuştuğunu düşünüyoruz.”

Fidan’ın eşinin sağlık durumuyla ilgili iddiaların doğru olmamasını diliyor, doğruysa da Fidan Ailesi'ne geçmiş olsun diyoruz.

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Hakan Fidan'ın eşi kanser mi - Resim : 1

hakan fidan kanser arşiv