Gülen'in nasıl bir tehlike olduğunu kavrayamıyorlar

Soner Yalçın yazdı...

Önceki gün…

Star gazetesinden Muammer Başkan, “Gülen'e Koruma Kalkanı” başlıklı bir haber yazdı.

Bu haber beni yakından ilgilendiriyordu.

Önce habere bakalım:

Tarih: 1 Kasım 1990.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, “Yüzyıl” adlı derginin Fetullah Gülen hakkında yaptığı araştırmanın, aleyhinde habere dönüştürülmesini önlemek için ilgili birimlere “Çok Gizli” damgalı resmi rapor gönderildi.

Raporda; “Kimi basında Fetullah Gülen'in hayatı ve ilişkilerini konu alan karalayıcı ve yıkıcı yayınlar yapılmasına karar verildiği, bu konuda F.Gülen'le ilişkiye girdiğini itiraf eden partnerin tespit edildiği, çocukken geçirdiği menenjit hastalığı sebebiyle akli dengesinin yerinde olmadığı, polis içindeki örgütlenmesine ilişkin günlük basında temas edilmeyen isimleri deşifre etmeyi (…), yıpratma kampanyasından sonra ise bir Cuma namazı sırasında Gülen'e patlayıcı madde ile saldırıda bulunulacağı haber alınmıştır” denilerek, konunun araştırılması talimatı verildi.

Star gazetesinin yayınladığı belgenin en üst bölümünde şu not yazılıydı:

“Yüzyıl dergisinin Fetullahçılar Grubuna Yönelik Hazırlıkları.”

Yüzyıl dergisinin istihbarat şefiydim.

Turgut Özal'ın çıkardığı Sansür Sürgün Kararnamesi'nden sonra kapatılan 2000'e Doğru dergisi yerine Yüzyıl dergisini çıkarmıştık.

Fetullah Gülen'in polis içindeki yapılanmasını haber yapıyorduk; tehditler alıyor ama geri adım atmıyorduk.

Biliyorduk ki, Fetullah Gülen gladio mensubuydu. Fakat…

– Kişilerin mahrem hayatlarıyla hiç ilgilenmediğimiz için- Fetullah Gülen'in yatak ilişkisiyle ilgili araştırma yaptığımızı anımsamıyorum. Ancak…

DERGİYE BASKIN

Dün…

Aydınlık gazetesinden -Yüzyıl dergisinde birlikte çalıştığımız- gazeteci Hikmet Çiçek, Star gazetesinde yayınlanan rapora ilişkin şöyle tamamlayıcı bilgiler yazdı:

“Ergenekon tertibinden 10 Mart 2014 günü tahliye olduktan sonra, daha önceden tanıdığım üst düzey bir polis şefi bana şu haberi ulaştırdı: ‘Yüzyıl dergisi, gazeteci Haydar Meriç tarafından araştırılan bir haberin hazırlığı içindeydi. Ben, elemanlarım aracılığı ile bu habere ulaştım. Buna dayanarak Gülen hakkında bir rapor hazırladım. Ancak bu rapor şimdi Emniyet arşivinde yok. FETÖ'cüler bu raporu yok etmişler. Acaba Hikmet Çiçek, Aydınlık arşivinden bu haberi bulabilir mi?' Aydınlık arşiv sorumlusu Ercan Dolapçı ile birlikte arşivi taradık. Böyle bir haber yoktu! Anlaşılan birileri Emniyet arşivinde olduğu gibi, Aydınlık arşivinden de bu haberi uçurmuştu!..”

Hikmet Çiçek haberin nasıl uçurulduğunu da yazdı:

“Emniyet İstihbarat Dairesi'nin Gülen'i kollayan raporunun tarihi 1 Kasım 1990. Dört ay sonra Yüzyıl'ın Ankara Bürosu polis tarafından 5 Mart 1991'de basıldı. Derginin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Hasan Yalçın, Ankara İstihbarat Şefi Soner Yalçın, İdare Amiri Güner Tokgöz ve muhabirler Ertan Günçiner, Hikmet Çiçek, Selami İnce, Deniz Öğüt, Ali Gönenli gözaltına alındı. Dergideki arama dört saat sürdü. Dergi, salı akşamından perşembe öğle saatlerine kadar polis işgali altında kaldı. Aynı gece Yüzyıl çalışanlarının evleri de basıldı. Ankara İdare Müdürü Güner Tokgöz, 9 gün sonra Adli Tıp'a sevk edildiğinde sol kolu tutmuyordu. Ankara İstihbarat Şefi Soner Yalçın, çırılçıplak soyularak tazyikli suyun altında tutuldu, yumurtalıkları sıkıldı. Selami İnce askıya alındı, elektrik verildi; Ali Gönenli de elektrik ve askıdan nasibini aldı. Deniz Öğüt, falakaya yatırıldı. Fetullahçı Gladyo, Gülen'in aleyhinde çıkabilecek olumsuz yayınları, emniyet birimlerini seferber ederek 25 yıl önce böyle engellemeye çalıştı…”

İşte o günlerde…

Haydar Meriç'in yaptığı araştırma notları da kaybolmuştu!

KİTAP YAZACAKTI

Haydar Meriç…

2 Mayıs 1957 Kırklareli doğumlu bir öğretmendi.

Aydınlıkçı idi; Türkiye İşçi Köylü Partisi'ne sempatisi vardı.

Solcu ve Alevi olması yüzünden yıllarca sürüldü. Sonunda emekli edildi.

Gazeteciliğe başladı.Kırklareli'de Rumeli 39 gazetesini çıkardı.

Fetullah Gülen'in yaşamının 1964-65 yılları Kırklareli'de geçti. Komünizmle Mücadele Derneği'nin Kırklareli şubesini kurdu. Vs.

Yıl, 2011.

Fethullah Gülen hakkında haberler yapan-kitaplar yazan gazeteciler Odatv'ye yapılan kumpasla hapse atıldı.

Haydar Meriç inadına mücadele etme düşüncesindeydi; Fethullah Gülen'le ilgili kitap yazmaya karar verdi.

Bir akşam yemeğinde herkesin içinde F. Gülen'in, 1960'lı yıllarda Hızırbey Camisi'nin tuvaletini işleten kişiyle cinsel ilişkisi olduğunu söyledi. Elinde bu iddialarını kanıtlayan ses kaydı olduğundan bahsetti. Bu, Emniyet İstihbarat Raporu'nun 1990 yılında bahsettiği Gülen'in özel yaşamıyla ilgili bilgilerdi. Ve…

Telefonları DHKP-C'li olduğu bahanesiyle dinlenen Meriç'in evine gizlice girildi, böcek yerleştirildi, bilgisayarının imajı alındı ve MOBESE kameraları ile adım adım takip edildi. Ve...

Gazeteci Haydar Meriç 2011 Mayıs'ının son günü kayıplara karıştı. 18 gün sonra cesedi, Kırklareli'nden 500 km uzakta Düzce Akçakoca'da balıkçılar tarafından bulundu. Domuz bağıyla bağlanıp, vücuduna 30 kg ağırlığında halter ağırlıkları takılıp atılmıştı denize…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Odatv.com

Gülen'in nasıl bir tehlike olduğunu kavrayamıyorlar - Resim : 1

soner yalçın odatv arşiv