Gülen'i kurtaranlar bakın kim çıktı

Yargıtay’daki en kritik seçime 8 gün kaldı. Yargıtay üyeleri 28 Nisan’da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı adaylarını belirleyecek. En çok oyu alan ilk 5...

Yargıtay’daki en kritik seçime 8 gün kaldı. Yargıtay üyeleri 28 Nisan’da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı adaylarını belirleyecek. En çok oyu alan ilk 5 aday AK-Saray’a gidecek ve Erdoğan bu isimlerden birisini seçecek.

Geçen hafta itibarıyla iki aday vardı; 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca ve 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu. İkisi de iktidar destekli. Üçüncü bir adaydan daha söz ediliyor. Yargıtay 10. Ceza Dairesi Üyesi Hüsnü Uğurlu’nun yine iktidar tarafından Akarca’nın oylarını düşürmek üzere seçime katılacağı öne sürülüyor.

Bir hafta önceki, “Erdoğan kimi isterse başsavcı o olacak” başlıklı yazımızı, “Olacak da bakalım 28 Nisan’a kadar Yargıtay kulislerinden daha neler duyacağız” diye bitirmiştik.

Aynen öyle oldu, yeni iddialar duyduk.

Erdoğan Ailesine yakınlığı sebebiyle yakın zamana kadar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olmasına kesin gözüyle bakılan, ama son dönemde “gözden düşen” Mehmet Akarca’nın, Cemaat listesinden HSYK’ye seçilen bir üyenin arka plandakı destekçisi olduğu konuşuluyor.

Son günlerde şansı artan Mehmet Mutlu’nun da Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 24 Haziran 2008’de oy çokluğuyla onadığı Fetullah Gülen’in beraat kararının altında imzası varmış.

“Mehmet Mutlu’nun da” dedik, zira Gülen’in beraati yönünde oy kullanan isimlerden birisi İ. Rüştü Cirit’ti. Cirit’in Şubat ayında Yargıtay Başkanlığı’na seçildiği hatırlandığında, Mutlu’nun Başsavcı olmasına şaşırmak gerekir mi?

Yargıtay üyeleri dahi ortaya çıkan bu tabloyu yorumlamakta zorlanıyor; “Kim kimdir? Kimin eli kimin cebinde. Paralelle mücadele böyle mi yapılacak?” diye soruyorlar.

Cumhuriyet Başsavcılığı için “Cemaat” grubu henüz aday çıkarmış değil. Çıkardıkları takdirde 180-200 oyla bu adayın birinci sıraya yerleşeceği konuşuluyor. Yargıtay üyelerine göre, “Erdoğan elbette onların adayını seçmez, ama bir anlamda gövde gösterisi yapmış olurlar”.

BALAYI BİTTİ Mİ

6 aydır “Cemaate” karşı işbirliği yapan iktidar ile Yargıda Birlik Platformu grubu, hatta bu platformun kendi içerisinde “balayı döneminin” bittiği de anlatılıyor. Zira, haftalardır 12 ve 15’inci Ceza Dairesi Başkanlıklarına seçim yapılamıyor. Bunun da tümüyle iç çekişmelerden kaynaklandığı, bölünmenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminde daha net bir şekilde ortaya çıkacağı vurgulanıyor.

Kıdemli üyeler, “Yargıtay büyük bir kaosa, kilitlenmeye gidiyor. Bu gidişle iktidar seçimlerden sonra 150 yeni üye daha atayıp, Yargıtay’ı tümüyle ele geçirebilir” uyarısında bulunuyor.

İşte yargımızın halleri. Ama bir gün mutlaka “adaleti” konuşmaya da sıra gelecek. Allah’tan ümit kesilmez!..

Paşakapısı’na kucak dolusu sevgiler...

Müyesser Yıldız

Odatv.com

fethullah gülen Yargıtay AKP arşiv