Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı

Yusuf Yavuz Yazdı...

Isparta’da yürütülen FETÖ/PYD soruşturması kapsamında açılan 130 sanıklı davanın duruşmaları sürüyor. Soruşturmada adı geçen ve hakkında tutuklama kararı bulunan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz bugün Isparta’ya gelerek Savcılığa teslim oldu. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan eski vali Oğuz, Isparta’daki görevi boyunca kentteki cemaatlerle kurduğu yakın ilişkilerle tepkileri üzerine çekmişti. Oğuz, 2012 yılında Isparta’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarında Fethullah Gülen’i kastederek, “Bu organizasyonun arkasındaki en büyüğü hürmetlerimle selamlıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Isparta’da devam eden FETÖ davasında adı geçen, iş adamı, akademisyen, eğitimci ve emniyet mensuplarından oluşan 130 sanık, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme, şantaj, resmi belgede sahtecilik, zimmet, görevi kötüye kullanma, ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak gibi suçlamalarla yargılanıyor.

ESKİ VALİNİN TELEFONUNDA BYLOCK BULUNDU

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın tutuksuz sanıklarından biri olan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un tutuklanmasına karar verildi. Bunun üzerine Isparta Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Savcılığına ifade veren Oğuz, ardından mahkemeye sevk edildi. Telefonunda, FETÖ üyelerinin iletişim için kullandığı ‘Bylock’ uygulamasına rastlandığı öne sürülen eski Vali Oğuz, yapılan sağlık kontrolünün ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EMEKLİLİĞİNİ BEKLERKEN 64 YAŞINDA ISPARTA’YA ATANDI

1999’da yaşanan 17 Ağustos depremi sırasında Kocaeli Valiliği görevini yürüten Memduh Oğuz’un, deprem sonrasındaki ‘başarısız yönetiminden dolayı merkeze alındığı iddia edilmişti. Merkez Valisi olarak emekliliğini bekleyen Oğuz, 64 yaşından sonra 2012 yılında emekliliğini beklerken 64 yaşından sonra 2010 yılında AKP tarafından Isparta’ya atanması, “emekli ikramiyesi” olarak yorumlanmıştı.

SAİD NURSİ’NİN EVİNİ DEVLETİN PARASIYLA RESTORE ETTİRDİ

Ağustos 2013’e kadar Isparta Valisi olarak görev yapan Memduh Oğuz, kentteki cemaatlerle kurduğu yakın ilişkiler nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Isparta’da bir süre sürgün hayatı yaşayan Said Nursi’nin Barla kasabasında ikamet ettiği evlerin devlet bütçesiyle restore edilmesini sağlayan Oğuz, Isparta’yı Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra dünyanın dördüncü kutsal kenti ilan etmişti.

GÜLEN’İ ‘EN BÜYÜK’ OLARAK TANIMLADI

Oğuz, 2012 yılında Isparta’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarında Fethullah Gülen’i kastederek, “Bu organizasyonun arkasındaki en büyüğü hürmetlerimle selamlıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ISPARTA’NIN EN TARTIŞILAN VALİSİ OLDU

Vali Oğuz’un Isparta’da görev yaptığı süre boyunca uygulamalarını yakından takip etmiş ve haberleştirmiştik. Görev süresi boyunca cemaatlere açıktan destek veren Oğuz, kentin en çok tartışılan valilerinden biri olmuştu. İşte onlarca habere konu olan eski Isparta Valisi Memduh Oğuz’un tartışma yaratan açıklama ve uygulamaları:

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 1

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 2

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 3

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 4

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 5

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 6

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 7

(Isparta Valisi'nin Said Nursi sevdası bitmiyor)

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 8

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 9

Gülen’e ‘En büyük’ diyen o vali tutuklandı - Resim : 10

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Yusuf Yavuz eski ısparta valisi arşiv