Göztepe'yi yeni sezona kim hazırlayacak

Salgın günlerinin başında İzmir’de seyircisiz oynanan Göztepe-Rizespor maçı sonrasında statta maç izlemedim. Basın tribününe sınırlı tanınan kontenjana takıldım...

Salgın günlerinin başında İzmir’de seyircisiz oynanan Göztepe-Rizespor maçı sonrasında statta maç izlemedim. Basın tribününe sınırlı tanınan kontenjana takıldım. Sadece maç izlemek için basın tribününe gelenlerin olduğu bir süreçte bu durumu futbol kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O yüzden salgın döneminde kaleme aldığım sanırım iki üç yazı dışında futbolla ilgili yazı da yazmadım.

SALGIN ARASI İZMİR’E İYİ GELMEDİ

Ancak Göztepe’yi çok yazan birisi olarak çok ‘tırtıklanıyorum’! Şimdi yazmak farz oldu.

Göztepe, salgının hafiflemesiyle seyircisiz olarak başlayan Süper Lig’de 27-28-29. haftalarda dokuz puanın sadece birini alarak büyük bir çöküş yaşadı! Trabzonspor’a evinde 1-3, deplasmanda ligin en zayıf takımlarından Y. Malatyaspor’a 2-1 kaybetti. Son maçta ise evinde Alanyaspor’dan beraberliği 3-3’lük maçta zor kurtardı.

İlk maç sonrasında Teknik Direktör İlhan Palut’un açıklamasından sonra az kalsın küçük dilimi yutacaktım! Palut, “hayal kırıklığına uğramış”!.. 4 Mayıs’ta takımla sahaya yeniden çıkan Palut, beş haftada ilk maça kadar takımındaki futbolcuları analiz edemezse, o geniş kadroda kiminle yürüyeceğini anlayamazsa, kimin istekli kimin isteksiz olduğunu göremezse tabii hayal kırıklığına uğrar! Asıl hayal kırıklığı kendisi oysa!... BJK’da Sergen Yalçın iki 19 yaşında genci, Ersin ve Rıdvan’ı salgın döneminde ilk on bire monte edebildi ama Palut o kadar birini bile düşünemedi. Ne kadar sorunlu futbolcu varsa, sözleşmesi biten, sözleşme yenilenmesi düşünülmeyen doldurdu takıma. Değişikliklerde bile elindeki genç futbolculardan yararlanmayı aklına getirmedi. Çünkü aklı sıra kendisini düşündü. Düşündü de ne oldu; 37 puanla yeniden başladığı ligde 38 puana çakıldı. Bu tablo sürpriz değil. Allah’tan Başkan Sepil’in Cemil Usta Sezonu’ndaki hedefi de lige tutunmaktı. Göztepe 14 sezonun ardından Süper Lig’e geldiği üçüncü sezonunda da “asansör takım” olmayacağını gösterdi ve lige tutundu. Göztepe kalan beş maçını kaybetse de ligde kalacak. Üst tarafı alınan puanlarla gelecek birkaç milyon beklentisi… Çünkü ligde ortalama 39 puanla kalınsa da bu sezon bu çıta 36-37 bandına inecek gözüküyor. Ancak onca mazisi olan, camiası olan, görkemli bir taraftarı olan Göztepe’nin her maça kazanmak için çıkması gerekiyor. Kendi sahasındaki maçlarda rakibine korku salması şart ama maşallah kendisi korkuyor! İlhan Palut’un vizyonu bu zaviyede meseleye bakmaya anlaşılan yetmiyor.

Neyse ki gerçekçiyim ve daha önce iki kez yazdım salgın öncesinde; “Göztepe kendisinin ve rakiplerinin performansına göre sezonu 7-12 arasında bir yerde tamamlar” diye…

YENİ SEZONA ŞİMDİDEN EĞİLMEK KAÇINILMAZ

Göztepe şimdiden inşallah adı “Adnan Süvari Sezonu” olacak olan yeni sezona kilitlenmeli. Eldeki yetenekli gençlere özgüven aşılayıp iyi ve karakterli yabancılarını tutarak içeriden dışarıdan 24-28 yaş arası yeni isimlerle takımı takviye yapmalı. Peki takımı kim hazırlayacak? Bu da önemli bir soru… İlhan Palut’un kalibresi sözünü ettiğim harmanlamayı yapacak bir kalibre değil. Kendine değil, Göztepe’ye oynayacak bir teknik direktör şart.

Bu koşullarda Göztepe yeni sezonda hedefini ligde en fazla “beşincilik” olarak koyup kupaya da asılmalı. Sonrası, ondan sonraki sezonun işidir.

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara arşiv