Göztepe'ye bir VAR darbesi daha

Süper Lig’de haftanın son maçında İzmir’de Bornova Stadı’nda 18 puanlı 10. sıradaki Göztepe ile 27 puanlı lider Başakşehir karşı karşıya geldi...

Süper Lig’de haftanın son maçında İzmir’de Bornova Stadı’nda 18 puanlı 10. sıradaki Göztepe ile 27 puanlı lider Başakşehir karşı karşıya geldi.

Göztepe, daha maçın başında, Dk. 8’de gelen VAR kararıyla sarsıldı. Bir dakika önce gelişen Başakşehir atağında ikili mücadelede ceza alanında yerde kalan Bajiç’in abartılı kıvranması ve uzun süre yerde yatması, VAR’ın Titi’nin Bajiç’in ayağına bastığına hükmetmesiyle orta hakem Bülent Yıldırım’ın penaltı noktasını göstermesi sonucunu doğurdu. Penaltı kararı ağırdı, çünkü Titi’nin kasti bir hareketi yoktu. Nitekim Titi sadece sarı kart gördü. Visca’nın plasesiyle Başakşehir öne geçti.

YILDIRIM’IN TAKDİR HAKLARI HEP BAŞAKŞEHİR LEHİNEYDİ

Oysa Göztepe milli ara sonrasında yeni haftaya galibiyetle girip ön sıralara ilerlemek istiyordu. Bülent Yıldırım’ın penaltı kararı yanında maç boyunca takdir haklarını Göztepe aleyhinde kullanması tribünlerin ve futbolcuların sıklıkla tepkisine yol açtı.

O POZİSYONDA VAR’A GİDİLMEDİ!

Golden sonra Göztepe toparlandı ve oyunu rakip alana yığdı. Dk. 17’de gelişen Göztepe atağında ceza alanı içindeki pozisyonda penaltı beklentisi oldu ama Bülent Yıldırım “Oyna” dedi. Oysa Castro’nun şutunda rakip oyuncu kollarını arkaya alsa bile kolunun üst tarafıyla topa müdahale yaptı.

İlk yarıda peşpeşe Göztepe atakları faulle kesilirken Dk. 15-27 arasında İrfan Can, Epriyanu ve Costa sarı kart gördü.

36’da Bajiç’in yüzde yüz gollük vuruşunu Beto müthiş bir refleksle çeldikten bir dakika sonra da İrfan Can Beto ile karşı karşıya dışarı vurdu. 44’te Göztepe talihsiz olan taraftı; Yasin soldan çok güzel getirdi ve yerden vurdu, Mert güçlükle kornere çelmeyi başardı. Kornerden gelen topa Jerome’nin güzel kafasını yine Mert aynı güzellikte bloke etti.

İKİNCİ YARIDA GÖZTEPE GOL ARAYAN BAŞKAŞEHİR GOL BULAN TARAF OLDU

İlk yarıda duran toplar dışında hücumda çoğalamayan, Jerome’yi yalnız bırakan bir Göztepe vardı. İkinci yarıda tribünün de desteğiyle hücumda çoğalarak etkili gelen Göztepe görmeye başladık. 58’de Borges-Ngado değişikliğiyle hareket de kazanan sarı kırmızlılar Yasin ve Castro ile rakip kaleye şut atarken Napoliane’nin yakından gollük vuruşunu Beto ayağıyla çelmeyi başardı. 73’te ise Mossora’nın soldan ustaca götürüp uzak direkte Bajiç’e uzattığı topu bu oyuncu affetmedi ve skoru 2-0’a getirdi. Alpaslan/Çikalişi, Gassama/Tayfur değişiklikleriyle son kozlarını oynayan Göztepe, Yasin’in biri kafayla elverişli pozisyondaki iki gollük vuruştan sonuç alamadı.

GÖZTEPE SADECE HAKEME DEĞİL KENDİSİNE DE TAKILDI!

Oturmuş kadrosuyla makine gibi tıkır tıkır işleyen Başakşehir karşısında erken gelen ve moral bozan gol Göztepe’nin hesaplarını altüst etti. 13 maçta 7 maglubiyet ve 6 galibiyetle hiç beraberliği olmayan sarı kırmızılılar bu sezon geriden gelip rakibi yakalayamama geleneğini sürdürdü. İlk yarıda etkisiz olan Borges, Halil ve Alpaslan’ın yanında defans güvenliği de zayıftı. Daha penaltı verilmeden maçın hemen başında Visca az kalsın golü yapıyordu. Göztepe’nin sadece ikinci yarıda değil, maçın tamamında hücumda çoğalması, Jerome’yi ‘yalnız kurt’ olmaktan çıkarması ya da Yasin’in kişisel yeteneklerine işi bırakmaması gerekiyor. Total futbol oynatmaya çalışan Bayram Hoca’nın takımını hatlar arasında kopukluk oluşturmadan çıkarken hücumda da çoğalan ve bunu 90 dakikaya yayan bir kıvama getirmesi gerekiyor.

BAŞAKŞEHİR ‘TORPİLLİ’ Mİ?

Başakşehir bugünkü sonuçla 13 maçta 30 puana ulaştı ve en yakın rakibi Kasımpaşa’dan 5, GS’den 6 puan önde lider. Göztepe ise 18 puanla 10. sırada tamamladı haftayı. İzmir takımının bundan böyle cömertçe puan kaybetmeye tahammülü yok, çünkü tehlike sınırının sadece 6 puan üzerinde. Üç puanlı ligde herşey mümkün birkaç haftada. Bu sezon takımlar birbirine çok yakın Bu yüzden artık Göztepe’nin vites yükseltmesi şart.

Başakşehir’in siyasi otorite tarafından korunup kollandığı yoğun olarak futbol camiasında konuşulup tatışılırken bugünkü hakem tercihi ve takdir haklarının hep konuk takım lehine kullanılmasına ne demek gerekir? En azından şunu söylemek mümkün; bugünden sonra Başakşehir’in kollandığı daha çok konuşulacaktır!

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara odatv arşiv