Göztepe’de söz sırası başkan Sepil’deydi

Göztepe taraftarlarının son Bursaspor maçında futbolculara dönük protestosu ve transferlere dönük tartışmaların artması sonrasında Başkan Sepil telekonferansla basının karşısına geçti...

Göztepe taraftarlarının son Bursaspor maçında futbolculara dönük protestosu ve transferlere dönük tartışmaların artması sonrasında Başkan Sepil telekonferansla basının karşısına geçti. Bilindiği gibi, Göztepe üst üste dört yenilginin ardından Kemal Özdeş’in teknik direktörlüğe getirilmesinden dört gün sonra Bursaspor’la evinde oynamış ve 0-0 berabere kalmıştı.

Tribünden sonra söz sırası ona geldi. Sepil, kendi üslubu içinde gidişatı değerlendirdi. Topu taca atmadı. Açıklamalarının odağında ise şu anahtar cümle vardı:

“Göztepe’de bir sistem var. Bu sistemin başındaki kişi de benim. O nedenle sorumluluk bende.”

Sepil, açıklamalarıyla “lider” edasıyla hareket ederek yönettiği kulüpte futbolcusundan, teknik adamına, yöneticisine, transfer ekibine kadar kimseyi ateşe atmadı. Sorumluluğu açık ve net olarak üstlendi. Takımı şampiyonluk için kurmadıklarını, herkesin bu yaşanan süreçte dikkatli ve sabırlı olmasını istedi. Göztepe’nin değerlerine sadık kalınması gerektiğini vurguladı ve Kemal Özdeş’in geliş sürecine de değindi.

Göztepe’de söz sırası başkan Sepil’deydi - Resim : 1

“Kayıtsız şarttsız Göztepeliyiz” düsturuna çok önem veren Sepil’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“FARKLI BİR KULÜP YAPIMIZ VAR”

“Moraller bozuk olunca yansımalar da oluşuyor. Sosyal medyada ve kendi taraftarımızda eleştiriler büyüyor. Bu Türk futbolunda hep var. Eleştiri yapanlar bizim doğrusuyla yanlışıyla olan kulüp yapımızı anlamak istemiyorlar. Göztepe'ye özellikle son iki senede tamamıyla zaman ayırmaya başladıktan sonra transfer harcamalarına ben bakıyorum. Bunların iyisiyle kötüsüyle sorumlusu benim.

“DEVRE ARASINDA DA AYNI SİSTEMLE ÇALIŞACAĞIZ”

Devre arası dönemde de aynı sistemle çalışılacak. Transferde analistlere ya da teknik adamlara danışıyoruz. En sonunda transferi son olarak ben yapıyorum. Ancak şu ana kadar scoutların onayından geçmeyen kimseyi almadım almam da. Dolayısıyla düzenimizin farkındayız. Bu düzenden nemalanmaya çalışanları uzaklaştırmaya gayret ediyoruz. Transferde en az komisyonları ödeyen kulübüz. 'Takım Urla'da yanlış yönetiliyor' gibi bir resim çiziliyor. Yanlışlarımız var, başarısızlıklarımız var, dikkat etmemiz gereken konularda yeterli titizliği göstermemiş olabiliriz. Yanlış transfer yapabilir miyiz, yapabiliriz. Transferlerimizden şu an için sonuç almadığımız isimler var. Ancak birçoğu belli müddet sonra tam tersine iyi oyuncuya dönüşebiliyor. İngiltere'de Wolwerhampton sezona çok iyi başladı. Sonra beş maç kaybedip tekrar üç karşılaşmasını kazandı. Şu an Avrupa için oynuyorlar. Futbolun içinde inişler ve çıkışlar olacak.

“BU TAKIM YILLARCA YENEMEDİĞİMİZ TAKIMLARI YENDİ”

Bizler sadece galibiyet için bulunmayan kültürün temsilcisiyiz. İki dedikodunun üzerine sazan gibi atlarsak camiaya zarar veririz. Bankalardan kredi kullanmayan tek ya da bir iki kulüpten biriyiz. Buna çok özen gösteriyorum. Büyük paralarla değil, kendi ekonomisini yöneten bir kulüp olmak istiyoruz. Son haftalarda bir düşüşün olduğunu kabul ediyorum. Sezon başındaki performansımızı yansıtamadık. Ancak oyuncu topluluğumuza güveniyorum. Bizlere güzel şeyler yaşattılar. Yıllarca yenemediğimiz takımları yendiler. Oyuncu grubu daha beğenilen ve netice getirecek maçlar oynayacak. Teknik direktör Kemal Özdeş'e de inanıyorum. Devre arasına kadar kupa ve bir lig maçımız kaldı. Ara dönem bizim için önemli olacak.

Göztepe’de söz sırası başkan Sepil’deydi - Resim : 2

“ÖZDEŞ GÖZTEPE’Yİ ÇOK İSTEDİ”

Bu sezonun başında hem futbol hem sonuç olarak şikayetçi olmadığımız bir yerdeydik. Potansiyel takımları rahat yeniyorduk. Oyun olarak düşüş yaşayınca sonuçlara da olumsuz yanısamalar meydana geldi. Bunun sonucunda geçen hafta Sivasspor maçından sonra çok karakterli bir teknik direktör olan Bayram hocamızla yollarımızı ayırdık. Türkiye'deki yapı gereği başarısızlıklar geldiği an herkesin gardı çabucak düşüyor. Buna hepimiz dahiliz. Bunun sonucunda işi en kolay çözüm yolu teknik direktör değişimleri. Bu kadar yılda birçok teknik direktörle çalıştım. Çelişki yaşadık ama oyuncular da gereğinden fazla düştü. Ardından yeni hocamızla anlaştık. Kemal Özdeş'i seçmemizin nedeni, kariyerine baktığımızda kulübü getirmek istediğimiz noktaya götüreceğine inandık. Kasımpaşa'daki performansı çok etkileyiciydi. Yeni oyuncuları piyasaya çıkardı, bilinmeyen isimleri kazandırdı. Kendisi de Göztepe'yi çok istedi. Hocamıza üç takım teklif götürmüş, Özdeş'in Göztepe'yi çok istediğini gördüm. 'Para ve pazarlık sorun değil, ben başarı hikayesi yazacağım' dedi. Bu sefer umuyorum ki ahenkle başarı yakalayalım. İleride görmek istediğimiz Göztepe'nin omurgasını inşa edecek."

GÖZTEPE DEVRE ARASINA MORALLİ GİREBİLİR

Evet, Başkan Sepil’in açıklamaları böyle. Şimdi Göztepe kupa maçı sonrasında Süper Lig’de ilk yarının son maçı için Başkente gidecek. Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. Ankara’nın sarı lacivertlileri aylardır mali açmazda ve geçen haftaki maç sonrasında da teknik direktör İsmail Kartal futbolcularının altı aydır para alamadığını haykırarak istifa etti!

Dört yenilgi sonrasında gelen kendi evinde de olsa ilk beraberlik ve belki şimdi de bu hafta ilk deplasman galibiyetiyle Göztepe düşüşü durdurmuş olacak. Devre arasında da Özdeş belki iki üç takviyeyle 2019 model yeni Göztepe’yi oluşturacak. Özdeş’in üst hedefi, geçen sezonki altıncılık. Takviye olursa neden olmasın? Ancak takviye olmazsa kendini bulan, özgüven kazanan Göztepe yine de ligi rahatlıkla 7-10 arasında tehlike sınırına yaklaşmadan tamamlar. Tabii, sezon başındaki öngörüm olan “rakiplerinin de durumuna ve kendi performansına göre 3-7 arası”nı revize etmiş oluyorum.

Göztepe’de Özdeş, futbolcularının mental ve fizik kondüsyon hazırlığını yapacak, özgüven aşılayacaktır. Kendisine önerim, bol bol da ‘parçalayarak’ 2-0 yendikleri BJK maçını, deplasmanda kazandıkları Trabzonspor maçını izlettirmeli.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara odatv arşiv