Göztepe’de Kemal Özdeş'li ilk antrenman

Sezon başında Başkan Sepil’in hedefi bu sezon da ligde tutunmaktı. Derece hedefi koymadı. Fakat camia ve taraftar hep ileri hedef koyuyor ve Göztepe’yi Avrupa hedefine zorluyor...

Süper Lig’de 14 yıl aradan sonra çıktığı 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonunda son iki maça kadar da beşinciliği ve Avrupa hedefini kovalayarak büyük bir başarı gösteren Göztepe, sezon sonunda Teknik Direktör Tamer Tuna’yla yollarını ayırmış ve hemen yerine Tuna gibi ilk Süper Lig deneyimini yaşayan yine genç bir Teknik Direktör olan Bayram Bektaş’ı getirmişti.

ÖNCE PAZAR GÜNÜ BAYRAM HOCAYLA YOLLAR AYRILDI

Göztepe yönetimi ve Bayram Hoca yenilgiyle sonuçlanan son Sivasspor maçının hemen sonrasında gece bir araya gelerek karşılıklı anlaşıp yollarını aramaya karar verdiler. Bu yenilgi, üst üste dördüncü yenilgiydi ve iddialı Göztepe camiasının ve taraftarın kaldırabileceği bir trend değildi. Cumartesi gecesi varılan mutabakat, ertesi gün Urla Adnan Süvari Tesisleri’ndeki toplantıda futbol takımına deklare edildi. Başkan Sepil ve Bayram Hoca birlikte geçti futbol takımının başına toplantı salonunda. Sepil ve Bektaş ile Kaptan Beto’nun duygusal açıklamaları iki fotoğraf eşliğinde kulüp basın birimi aracılığıyla basına servis edildi.

Göztepe’de Kemal Özdeş'li ilk antrenman - Resim : 1

SONRA PAZARTESİ ÖZDEŞ’LE SÖZLEŞME İMZALANDI

Sonuç odaklı endüstriyel futbol atmosferinin doğal bir sonucu olan bu ayrılık sonrasında Göztepe, bütçesine ve hedeflerine göre yeni bir teknik direktör arayışıyla karşı karşıyaydı ve en uygun isim olarak Kasımpaşa’da Mustafa Denizli ile sezonun yedinci haftasında halef-selef olan Kemal Özdeş’le el sıkışıldı. Kasımpaşa’da 2,5 sezon çalışan ve Süper Lig deneyimi olan Özdeş haftanın ilk günü İzmir’de Göztepe için 2,5 sezona imza attı. İmzadan sonra da akşam takımın başında ekibiyle birlikte Urla’da ilk çalışmayı yaptırdı. Teknik Direktör Kemal Özdeş'in ekibinde Murat Duman, Murat Aslan, İsmail Özünal, Tolga Özgen, Shay Nahmias ve Suat Arıcan görev yapacak.

Göztepe’de Kemal Özdeş'li ilk antrenman - Resim : 2

HEDEF EN AZINDAN SIKINTISIZ OLARAK SEZONU KAPATMAK

Sezon başında Başkan Sepil’in hedefi bu sezon da ligde tutunmaktı. Derece hedefi koymadı. Fakat camia ve taraftar hep ileri hedef koyuyor ve Göztepe’yi Avrupa hedefine zorluyor. Bunun ortası ise tehlike hattına hiç düşmeden ve kalp ağrısı çekmeden Süper Lig’de kalmak ve olabildiği kadar da sezonu üst sıralarda tamamlamak… Umarım Kemal Hoca ile en azından bu optimal hedef yakalanır ve sıkıntısız bir sezon geçirir Göztepe takımı. Ancak, klas bir sol bek ve yerine göre kanatlarda da merkezde de iş yapacak klas bir çabuk-delici forvet takviyesi ara transferde şart. Çünkü sol bek Traore sezonu kapattı. Etkili Yasin ve Jerome’de bir sorun olsa sakatlığı hala tam düzelmeyen Deniz ile Samet ve Cikallishi o boşluğu dolduracak mı, meçhul. Takım tehlike sınırına yaklaşmasaydı var olanlarla idare edilebilirdi ancak şimdi hazır ve garanti isim gerekli.

BAYRAM BEKTAŞ KİMDİR

10 Şubat 1974’te Trabzon Vakfıkebir’de doğdu. Futbola Fransa’da Auxerre’nin altyapısında başladı. 1994’te Bilecikspor’a geldi. Bir sezon sonra Sarıyer’deki iki sezon ve ertesi sezon da Antalyaspor formasını giydi. Altay’a transferi futbol kariyerinde dönün noktası oldu. Buradaki performansıyla BJK’nın dikkatini çekti ve 100. Yıldaki şampiyonluk dahil dört sezon BJK forması giydi. Dört sezon sonra Trabzonspor’a transfer oldu fakat burada sakatlık nedeniyle verimli olamayınca Konyaspor’a geçti ve bir sezon sonra ise 2005’te Kocaelispor dönemi başladı. 2007’de yaşadığı sakatlık nedeniyle futbolculuk kariyerini 33 yaşında burada noktalayarak antrenörlük kariyerine başladı.

Üç sezon Sivasspor’un idari menajerliğini yürüten Bektaş, 2010’da Bucaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’un yardımcısı oldu. Bilahare Uygun’la birlikte Eskişehirspor’da görev aldı ve Uygun’un ayrılmasından sonra da bu takımın başına getirilen Skibbe’nin yardımcılığını sürdürdü. 2012’den itibaren de yeniden Bülent Uygun’la birlikte Elazığspor, Gaziantepspor ve Katar ekibi Umm-Salal SC’de görev yaptı. Bektaş, 2015 Nisanı’nda teknik direktör olarak ilk kez Elazığspor’a imza attı ve 17 maç sonra Gazişehir Gaziantep’e geçerek orada da 17 maç görev yaptı. Ertesi sezon Elazığspor’u çalıştıran Bektaş, 2017’de sezona Ümraniyespor’da başladı ve takımını 4. yaptı. Sezon sonunda da ilk Süper Lig deneyimi için Göztepe ile anlaştı. Bektaş, 15 hafta başında olduğu Göztepe ile 6 galibiyet, 9 mağlubiyet aldı.

Göztepe’de Kemal Özdeş'li ilk antrenman - Resim : 3

KEMAL ÖZDEŞ KİMDİR

10 Mayıs 1970’te Manisa’da doğdu. Amatör liglerde Ege takımlarının formasını giydi. Son olarak 1993-94 sezonunda Manisa Mensucatspor’da oynadı ve aktif futbol yaşamını noktaladı. 1995’te ilk olarak Bergamaspor’un yardımcı antrenörü oldu. Ardından birçok takımda yardımcı antrenör olarak çalıştıktan sonra Tevfik Lav ve Ersun Yanal’ın yardımcılığını yaptı. 2004’te ligin bitimine 6 hafta kala Konyaspor’u çalıştıran Özdeş, 2010’da hem U-19 Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğüne hem de U-21’de Raşit Çetiner’in yardımclığına getirildi.

2011-12 sezonunda Manisaspor ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Özdeş sezon ortasında istifa etti, 2013-14 sezonunda yine bu takımın teknik direktörlüğüne getirildi. 2014-15 sezonunda Gençlerbirliği’ne 2 yıl için imza atan Özdeş, sezon hazırlıkları sürerken yönetimle transfer anlaşmazlığı nedeniyle karşılıklı olarak sözleşmesini feshetti. 2014 Aralık’ında Balıkesirspor’la sezon sonuna kadar anlaştı. 1 Ekim 2015’te geldiği Karşıyaka’dan ise 2,5 ay sonrasında ayrıldı. 2016 Ocak’ında sezon sonuna kadar Elazığspor’a gitti.

Özdeş, kariyerinin en önemli imzasını yaklaşık 2,5 yıl çalıştırdığı Kasımpaşa’ya 16 Eylül 2016’da attı ve Rıza Çalımbay’ın yerine geldi. 2018-19 Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun yedinci haftası sonunda görevi bıraktı.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara odatv arşiv