Göztepe'de 6 hafta sonra bir ilk

FIFA kokartı taşımış bir hakem bu kadar dalgalı maç yönetmez...

Göztepe ve Ankaragücü İzmir’de Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda Süper Lig 9. Hafta maçında karşı karşıya geldiler. Göztepe 8 puanla 13. sırada, Ankaragücü ise sadece 2 puanla ligin son sırasında maça başladı. Ankaragücü’nü 3-1’lik net skorla geçen Göztepe, altı hafta sonra üç puanı hatırlamış oldu. Ankara’nın sarı lacivertli ekibi ise galibiyet parolasıyla kan toplamaya geldiği maçtan eli boş dönerek iyice ligin dibine çakıldı.

Fırat Aydınus’un orta hakemliğindeki maçın seremonisine Başkan Sepil, bir teknik adam ve altı futbolcusu covid olan Göztepe maske ile çıkarak önlemlere dikkat çekti.

Göztepe’de Napolione uzun süren sakatlıktan sonra maç kadrosuna girerken, sakatlık ve covid vakalarından dolayı 21 kişilik maç kadrosu 20’de kaldı.

Maça Göztepe stresli başladı, çünkü ligin ilk maçı dışında 6 haftadır galibiyete hasretti. Teknik direktör Palut’un da maçın başında oldukça stresli olduğu görüldü. Palut, maçın henüz ikinci dakikasında tribündeki Napolione ve Obi’ye dönerek ısınmaları için saha kenarına çağırdı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

İki takım da galibiyet parolasıyla maça başladı. Kontrollü bir maç beklenirken ilk dakikalardan itibaren karşılıklı ataklar gelişti. 4’te Ankaragücü atağında ceza alanı yayından çıkan şut kaleci İrfancan’da kaldı. 6’da saç baş yolduran Tripiç soldan inerken kafasını kaldırıp sağda bomboş olan Halil’i görebilse skor değişebilirdi. Fakat yine soldan gelişen Göztepe atağında kendini unutturup topa son olarak altı pasta kafa vuran Cherif skoru 1-0’a getirmeyi başardı.

Golden sonra orta alan mücadelesi halinde seyreden maçta topla daha çok oynayan taraf Ankaragücü oldu. Konuk takımın 26’da soldan gelişen atağında çok ucuz bir penaltı çalan Aydınus’a VAR’dan dokunuldu. Uzun süren tartışma sonucu pozisyonu izleyen Aydınus beyaz noktayı gösterdi bir kez daha fakat Lukasık topu üstten dışarı attı. 37’de aynı oyuncu ceza alnında sert vurdu, top yakın direk yanından dışarı çıktı. Bir dakika sonra yine Lukasık’e yerden uzatılan topu bu oyuncunun plasesini İrfancan güçlükle dışarı çıkardı.

41’de ceza alanı dışında Ankaragücü kalecisi Schuck ile Halil çarpıştı, daha doğrusu Schuck Halil’i altına aldı! Kaleciye sarı kart ve Göztepe lehine faul gerektiren pozisyonda Aydınus düdük çalmamayı tercih etti! Bu pozisyon sonrasında iki takımdan Berkan ve Kitsuou itirazdan sarı kart gördüler. İlk yarının sonunda Ghilerme’nin sağdan kornerinden top yine bu oyuncuya geldi, ceza alanından gelişine vuruşu ise yakın drek yanından dışarı çıktı. 6 dakikalık uzatmada skor değişmedi ve ilk yarı 1-0 bitti.

PALUT’TAN DOĞRU HAMLE

İkinci yarıya Göztepe verimsiz olan Tripiç-Obi değişikliğiyle başladı. Konuk takımda ise 46’da Lukasık ve Lobjanidze çıktı Dioidze ve Alper girdi. 50’de kaleciyi ileri çıkmış gören Soner uzaktan akıllıca aşırttı ama topu filelerle buluşturamadı. 52’de kaleci İrfancan riskli bir hareketle altı pasta rakibine çalım atmaya kalkınca kaydı ve sakatlandı, tedavisinin adından maça devam edebildi.

61’de ev sahibi sarı kırmızılıların nefis golü geldi; Berkan Obi’ye sol taraftan uzun oynadı, Obi sıfıra götürüp altı pasa çıkardı, Halil’e topu içeri yuvarlamak kaldı; 2-0. 64’te Ankaragücü’nde Atilla çıktı, Emre girdi. 66’da Göztepe gardı düşen Ankaragücü kalesine yine etkili geldi; Obi’nin vuruşunda top üst direkte patladı. Ancak iki dakika sonra topu önünde bulan Cherif bu defa affetmedi ve skoru 3-0’a taşıdı. 71’de etkili gelen taraf yine Göztepe’ydi; Obi soldan çıkardı, Soner’in zor pozisyondaki arkası dönük vuruşu kaleyi bulmadı.

Ankaragücü 74 ve 76’da Joseph ve Jonathan’ı dışarı aldı, Borven ve Voca oyuna dahil oldu. Göztepe’de de Cherif-Napolione değişikliği yapıldı. 79’da Halil soldan kendi topuna gitti, ceza alanına girdiğinde yakın çatala nefis vurdu ama kaleci aynı güzellikte kornere çelmeyi başardı. 83’te Jonathan sarı kart gördü. 85’te skor rahatlığıyla günün yıldızları Yalçın ve Halil’i dışarı alarak alkışlattıran Palut, yerlerine Kubilay ve Brekoviç’i aldı. 87’de Çekiçi sert vurdu İrfancan kornere çeldi. Kornerden gelen topa Jonathan’ın altı pastan kafasını yine İrfancan inanılmaz bir refleksle çıkarmayı başardı. 88’de Göztepe’nin karşı atağında Soner’in şutuna Napolione ayak koydu ama top Scuck’ta kaldı.

89’da Ghilerme yerini Efe’ye bıraktı. Maça 4 dakika ilave geldi. Kubilay uzatmada gereksiz itirazdan sarı gördü. 90+3’te ise oyuna sonradan dahil olan Ankaragücü’nin golcü ismi Borven önünde bulduğu topu kaleciyi de geçerek filelerle buluşturdu ve maçın skorunu belirledi; Göztepe:3-Ankaragücü:1.

GÖZTEPE’Yİ BUGÜN TAŞIYANLAR

Bu sonuçla Göztepe rahat bir nefes alıp stres atarken, Ankaragücü ligin iyice dibine çakıldı.

Göztepe’de günün en iyileri Yalçın, kaleci İrfan Can, Cherif ve Kaptan Halil’di. İlk yarıda etkisiz olan Berkan, Soner ve Ghilerme ikinci yarıda toparlanıp Obi de oyuna dahil olunca Göztepe orta alanda daha etkili oldu ve semeresini gördü. Cherif attığı iki golle formaya ortak olduğunu gösterdi İdeye ile. Palut, Soner’de ısrar ederek doğrusunu yapıyor. Bu oyuncu zamanla daha iyi olacak ve yararlılık gösterecek kanısındayım. Atınç’ın yokluğunda Titi fena değildi, çizgiden çıkardığı top maçın kader anlarından birisiydi. Marko görevini yaptı, ancak Alpaslan’ın katılmasıyla Göztepe daha etkili olacaktır. Uzun boylu Atınç’ın yokluğunda hemen bütün hava toplarını Ankaragücü uzun forveti Jonathan topladı. Tripiç’in toparlanması şart, topu daha ekonomik kullanması, şutu düşünmesi, ayağından çok açmaması ve kafasını kaldırması gerekiyor top sürerken.

ANKARAGÜCÜ ZORDA

Ankaragücü ise bugün skor 3-0’a gelene kadar çok silikti. Bedava penaltıyı da gole çeviremedi. Golcü Borven neden ilk onbirde değildi, Alper neden bu kadar etkisizdi, anlayamadım. Orta alanda çok iyi top yapmasına karşın defans ve ofanstaki bu halleriyle küme düşecek dört takım içinde olurlar. 2-0’dan sonra gardlarının düşmesinin izahı yok. Futbol 90 dakika. Bu arada, Ankaragüc’nün renkli simalarından ünlü Amigo Hüsnü’yü dün kaybeden Ankaragücü camiasına başsağlığı diliyorum.

AYDINUS MAÇI TEKRAR İZLESE GÖRECEK

Bir çift sözüm de Fırat Aydınus’a var; bu kadar bedava penaltı olmaz. Faule oyna, faul olmayana faul çaldı! Sertliğe göz yumdu. FIFA kokartı taşımış bir hakem bu kadar dalgalı maç yönetmez. İlk yarıda adeta gözünde perde vardı, ikinci yarıda o da nisbeten toparlandı ama 10 üzerinden 5 bile alamadı bugün benden.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara arşiv