Göztepe bir var bir yok

Süper Lig’in devre arasında çalışmalarını Antalya’daki kampta sürdüren ve ilk lig maçı sonunda eve dönen Göztepe Antalyaspor’la üç maçlık bir periyotla görücüye çıktı...

Süper Lig’in devre arasında çalışmalarını Antalya’daki kampta sürdüren ve ilk lig maçı sonunda eve dönen Göztepe Antalyaspor’la üç maçlık bir periyotla görücüye çıktı.

ANTALYASPOR’LA ÜÇ MAÇLIK PERİYOT

İlk olarak Antalya’daki ilk maçta Ziraat Türkiye Kupası’nda aslarla çıkmayıp 4-3 kaybeden Göztepe, ikinci yarının ilk lig maçında yine Antalya’da Antalyaspor’u defanstaki üç asından yoksun çıktığı maçta 3-0’la geçerek büyük sükse yaptı. Kontratak futboluyla rakibini devirerek üç puanla İzmir’e dönen sarı kırmızılılar Antalyaspor’la İzmir’deki Ziraat Türkiye Kupası rövanşı olan üçüncü maçta ise iki kez geriye düşüp beraberliği yakalamasına karşın 85’te ikinci sarıdan kızaran Amilton’un eksikliği olsa da bir türlü üçüncü golü bulamadı ve çeyrek finale adını yazdıramadı.

KÜÇÜK OYUNUN YAVAŞLATILMASINA SEYİRCİ KALDI

Deniz’in iki kafa vuruşunun direklere takıldığı maçta orta hakem Zorbay Küçük’ün maçı mütemadiyen yavaşlatan Antalyaspor kalecisi Ferhat’a bir sarı kartı esirgemesi tribünleri çıldırttı! Ferhat'ın topu oyuna sokarken bir saçını taramadığı kaldı! Diğer konuk takım oyuncuları da tur sevdasına her fırsatta yere yatmayı tercih ederek oyunu yavaşlattılar. Konuk takım bunu bilinçli yaptı çünkü Göztepe tempo yakaladığında gol üretebilen bir takım.

İlhan Palut’un ikinci yarıda oyuna dahil ettiği Castro, Halil ve Jerome’nin çoğu kez şuursuz atakları; Serdar’ın ve Gassama’nın çabası tur için yetmedi ve skor 2-2’den öteye geçemedi. Bu arada Göktuğ karşı karşıya üç net gollük pozisyonda gole geçit vermedi.

TAMER HOCA ESKİ TAKIMINA KARŞI

Üç maçlık periyotun başka bir ilginç boyutu ise Göztepe ile yolları ayrılan Tamer Tuna’nın bu kez Antalyaspor’un başında olmasıydı. Lig maçında evindeki ağır yenilginin faturasını bazı oyunculara çıkaran Tamer Hoca bu akşam farkli bir dizilişle sahaya sürdü takımını ve turu geçmeyi başardı. Göztepe tribünü de takımlarının eski hocasını alkışlayarak tünele gönderdi. Tuna, basın toplantısında da Göztepe ve taraftarlar için güzel cümleler kurdu. Tamer Hoca’nın asıl beklentisi ligde puan veya puanlarla başlamaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı; Antalyaspor ligde puansız başladı ikinci yarıya ama kupada çeyrek finale kaldı.

İLHAN PALUT HAFİFE ALDI

Göztepe ise kupada da tur atlamak istiyordu. Geçen hafta sonu oynanan lig maçı ölçü alınmış olmalı ki sarı kırmızılı takımın hocası İlhan Palut bu akşamki maçı hafife almış. Yoksa baştan sonuç alacak takımı sahaya sürer, sonucu aldıktan sonra da üç değişiklik yapardı. Halil (Bu akşam attığı gole şapka çıkarmak gerek; sağ çaprazdan uzak direk doksanını çok güzel gördü), Jerome, Napolione gibi silahlarını kupada mutlaka tur arayan bir hoca kulübede oturtarak maça başlamaz! Goldeki takipçiliği bir yana, Tripic’e daha zaman gerekiyor. Anlaşılıyor ki ancak Serdar ve Halil’de sorun olursa forma bulacak. Bugün Göztepe’ye imza atan Kamil ise son vuruş sıkıntısını gidermeye aday. İzlediğim videolarından bu izlenimi edindim. Ancak Jerome’un dağıtıcılığı onda var mıdır, bakıp göreceğiz. Belki de iç saha maçlarında Jerome ve Kamil’i birlikte düşünecek İhan Palut. O zaman da Napolione kenarda kalacak ve deplasmanlarda devreye girecek.

Bu akşam Göztepe’nin aklı biraz da pazar günü Gürsel Aksel’in açılış maçı da olacak BJK’daydı. Sivasspor’dan evinde esaslı bir çelme yiyen BJK’yı en kötü döneminde yakalayan Göztepe rakibini ‘ısırırsa’ devirir. Önde baskı yapacak, rakibini hataya zorlayacak sarı kırmızılılar üç puana yakın. Ancak bu akşamki gibi defans kurgusu hataları yapmazsa tabii. Bu akşam yenen ikinci golde ikinci bölgede teknik faul yapılmaması büyük bir hataydı örneğin.

Özetle, Antalyaspor’la üç maçlık periyoda bakıldığında Göztepe bir var bir yok. Evet, hakem kötü maç yönetti ve Göztepe’ye ön yargılıydı; Deniz de direklere takıldı ama kayıp turun sorumlusu tek kelimeyle Göztepe Teknik Direktörü Palut’tu. Umarım lig macerasında bu hatasını telafi eder.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara arşiv