Gergerlioğlu kararı akla şu soruyu getirdi; Zühtü bey bizim suçumuz ne

Şimdi Başkan Zühtü Arslan’a soruyoruz: Odatv’nin başvurusu neden gündeme alınmıyor?

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen “Hak ihlali” kararından sonra tahliye edildi.

Hakkında “Terör örgütü propagandası yapmaktan” verilen cezanın Yargıtay tarafından onanmasından sonra Milletvekilliği düşürülerek cezaevine gönderilen Gergerlioğlu’nun Anayasa Mahkemesi “Hak ihlali” kararı verdi.

Hukuka aykırı bir şekilde verilen karara Anayasa Mahkemesi’nin hızlı bir şekilde gündemine alıp değerlendirmesi Türk yargısı açısından önemli ve değerli bir gelişme.

Ancak Gergerlioğlu’na yapılan adaletsizliği görüp müdahale eden Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri konu Odatv’ye gelince suskun.

Neden mi?

Anlatayım…

Yargıtay, Gergerlioğlu hakkında “Terör örgütü propagandası yapmaktan” verilen cezayı Şubat ayında onadı.

Ardından da Gergerlioğlu’nun milletvekilliği 17 Mart’ta Meclis tarafından düşürüldü ve Nisan ayında da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gergerlioğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyu Mart ayında yaptı. Yüce Mahkeme Haziran ayında başvuruyu Genel Kurul’a sevk etti ve ardından da “Hak ihlali” verdi.

Buraya kadar her şey olması gerektiği gibi.

Ancak Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu gündeme alan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, iş Odatv’ye gelince sessiz.

"Neden" sorusunu yöneltmek en doğal hakkımız…

Neden mi?

Onu da anlatayım…

Odatv, yayınladığı habere dava açıldı. Normal şartlarda yayımlanan habere erşim engeli getirilebilirdi. Ancak öyle yapılmadı.

İçişleri Bakanlığı’nın talebi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararı ile Odatv 7 Mart’ta Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından tamamen kapatıldı.

Odatv avukatlarının yaptığı tüm itirazlar yine hukuka aykırı bir şekilde reddedildi.

Tüm hukuk yollarına başvurup sonuç alamayan Odatv avukatları 3 Nisan 2020 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Ağustos 2020 tarihinde de Odatv avukatları, Adalet Bakanlığı’nın başvurumuza ilişkin Anayasa Mahkemesi içtüzüğüne istinaden göndermiş olduğu görüşe karşı beyanlarını da sundu.

Yani bunun anlamı şu: Anayasa Mahkemesi’nin Odatv hakkında verecek olduğu karar bakımından usul yönünden hiçbir engel kalmadı.

Fakat...

Anayasa Mahkemesi’ne başvurumuzun üzerinden tam 13 ay geçti.

Şimdi Başkan Zühtü Arslan’a soruyoruz: Odatv’nin başvurusu neden gündeme alınmıyor?

Odatv tüm hukuk yollarını kullanmaya devam edecektir.

Anayasa Mahkemesi görevini yapmalı ve Odatv’ye yapılan bu hukuksuzluğa bir an önce son vermelidir.

Can Özçelik

Odatv.com

Gergerlioğlu kararı akla şu soruyu getirdi; Zühtü bey bizim suçumuz ne - Resim : 1