Geldikleri gibi gittiler

Tekirdağ'da halkı bilgilendirmeyi amaçlayan ÇED toplantısı, halkın protestosu nedeniyle yapılamadı.

Tekirdağ Çorlu’da yapılmak istenen termik santralle ilgili halkı bilgilendirmeyi amaçlayan ÇED toplantısı, halkın protestosu nedeniyle yapılamadı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Misinli mahallesinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesiyle ilgili ÇED toplantısı, yöre halkının protestoları üzerine yapılamadı. Trakya’nın en verimli tarım toprakları üzerinde kurulmak istenen ve saatte 122 bin 350 kilogram kömür yakılması planlanan projenin çevre düzeni planına aykırı olduğunu söyleyen yöre halkının protestosuna bölgedeki demokratik kitle örgütleri de destek verirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili firma yetkilileri tepkiler üzerine toplantının yapılamadığına dair tutanak tutarak bölgeden ayrıldılar.

Geldikleri gibi gittiler - Resim : 1

Çorlu’nun Misinli mahallesinde kurulmak istenen kömürlü termik santral hakkında halkın bilgilendirilmesi amacıyla 9 Temmuz tarihinde ÇED toplantısı yapılacağı duyuruldu. Önceki gün Misinli mahallesinde toplantının yapılacağı alanda bir araya gelen yöre halkı, Trakya’nın en verimli tarım topraklarında yapılmak istenen kömürlü termik santrali protesto ederek toplantının yapılmasına izin vermedi.

Geldikleri gibi gittiler - Resim : 2

BAKANLIK VE ŞİRKET YETKİLİLERİ TEPKİLER ÜZERİNE BÖLGEDEN AYRILDI

Bölgedeki demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği protesto eyleminin ardından, ÇED toplantısının yapılamadığına dair tutanak tutan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili şirket yetkilileri olay yerinden ayrıldılar.

Geldikleri gibi gittiler - Resim : 3

TRAKYA HALKI TERMİK SANTRALE KARŞI MÜCADELE EDECEK

Saatte 122.350 kilogram kömür yakılması planlanan termik santralin bölgenin çevre düzeni planına aykırı olduğu belirtilirken, yöre halkı santrale karşı mücadele etme kararı aldı. Trakya Kent Konseyleri Birliği ile bölgedeki vakıf, dernek ve meslek odalarının temsilcileri bir araya gelerek mücadele konusunda izlenecek yol hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Geldikleri gibi gittiler - Resim : 4

‘YAŞAM ALANLARININ YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Protesto eylemine destek veren Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem, “DAYKO olarak gönüllülerimiz ve temsilcilerimizle Misinli mahallesinde yaşam savunucuları birlikte olduk. Yaşamı savunanlara her platformda destek vermeye ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillerin yaşam alanlarının yok edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Geldikleri gibi gittiler - Resim : 5

Yusuf Yavuz

Odatv.com

çed Tekirdağ çorlu toplantı arşiv