FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat

Gaziantep’te, FETÖ’nün "para kasası" olduğu tabir edilen Naksan Holding rekor fiyatla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yani atanan kayyum tarafından satışa çıkarıldı.

Gaziantep’te, FETÖ’nün "para kasası" denilen Naksan Holding rekor fiyatla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yani kayyum tarafından satışa çıkarıldı. Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu 8 yıl 9 ay, oğlu Taner Nakıboğlu ise 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Gaziantep'teki FETÖ davasında, Naksan Holding eski yöneticileri firari sanıklar Osman, Bahaeddin, Beyhan ve Mehmet Hilmi Nakıboğlu hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına hükmedilmişti.

Odatv'nin edindiği bilgilere göre; Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı talebi üzerine, 2016 yılında kayyum atanan Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ. 1 milyar 126 milyon TL’lik muhammen bedelle ihaleye çıkarıldı.

İhalenin, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle, 23 Ekim’de gerçekleştirileceği belirtildi.

Şirketin kayyum tarafından rekor bir bedelle satışa çıkarılması ise dikkat çekti

FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat - Resim : 1

ERDOĞAN VE FATMA ŞAHİN'İN ADINI VERMİŞTİ

15 Temmuz 2016'daki Fethullahçı darbe girişiminden 10 gün sonra, Naksan Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu oğlu Taner Nakıboğlu ile tutuklanmıştı.

Tutuklu sanık Taner Nakıboğlu, Naksan Holding'e yönelik davanın 12’nci celsesinde, 28 Mart 2018'de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine Zirve Üniversitesi ve İpek Vakfı ile sorunlarının olmadığını belirttiğini öne sürmüştü.

Taner Nakıboğlu, 26 Mart 2016'da tarihinde Kulliye'de babası Cahit Nakıboğlu ile Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde ise Erdoğan’ın babasından Zirve Üniversitesi mütevelli heyetinden istifa edilmesini istediğini açıklamıştı. Nakıboğlu, kendisinin de 6 Nisan’da bu görevden istifa ettiğini belirtmişti.

NİKAH ŞAHİTLİĞİNİ YAPMIŞLARDI

Dönemin AKP İl Başkanı Ahmet Uzer’in oğlu Sinan Uzer ve Nakıboğlu ailesinin kızı Ayşe Nakıboğlu’nun nikah şahitliğini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, dönemin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman yapmıştı.

FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat - Resim : 2

Furkan Karabay

Odatv.com

FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat - Resim : 3

FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat - Resim : 4

FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat - Resim : 5

FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat - Resim : 6

FETÖ’nün “para kasası” denilen şirket için rekor fiyat - Resim : 7

FETÖ Naksan Holding kayyum satış Cahit nakıboğlu tmsf arşiv