FETÖ evinde “ablalık” yapan şimdi terör davalarına bakan hakimi açıklıyorum

FETÖ evinde "Ablalık" yaptığını anlatan hakim adayı "Tanık" yapıldı. Sonra hakim olarak atandı, şimdi Ağır Ceza Mahkemesinde görevli. Can Özçelik yazdı...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), FETÖ’cü olduğunu itiraf eden bir hakimi önce “Tanık” yapıp yıllar sonra “FETÖ bağlantılısın” diyerek meslekten atmıştı. HSK’ya “Bu nasıl olabilir” diyerek şu soruyu yöneltmiştim: “FETÖ ile irtibatlı olduğunu anlatarak ‘Tanık’ olarak ifade veren hakim ve savcılar içerisinde hala görevde olan var mı?”

Ancak soruya yanıt almak mümkün olmadı.

Aslında soru basitti. O yüzden yanıtını vereyim: Evet, var!

Şöyle…

Yıl: 2016.

Yer: Ankara.

M.A., isimli bir kadın o dönem hakim adayı ve yine “Tanık.”

Şu anda Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapan Hakim M.A., o ifadesine aynen şöyle başlıyor: “Fethullah Gülen’in lideri olduğu cemaat yapılanmasından lisede iken, 2008-2009 yıllarında haberdar oldum.” Dikkat edin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir hakim adayı ve şimdi hakim olan biri “Cemaat yapılanması” demekte ısrarcı.

FETÖ EVİNDE “ABLALIK” YAPAN AĞIR CEZA HAKİMİ

Hakim M.A’nın ifadesiyle devam edelim. 2010 yılında hukuk fakültesini kazanan M.A, Ankara’da evde kalmayı tercih ettiğini ve 4’üncü sınıfa kadar FETÖ evlerinde kaldığını söylüyor.

“İtirafçı tanık” ifadesine şöyle devam ediyor:

“4’üncü sınıfta bir iki ay ben ev ablalığı yaptım. Bu görevi, bana ev değiştirmek isteğimde ‘Yerimiz yok, bir ev ablası olursan ev değiştirmene izin veririz’ denilmesi üzerine, benim bir odada 3 kişi kaldığımızdan, bunaldığımdan, sevmediğim ev arkadaşı bulunduğundan kabul ettim.”

“2013 YILINDA AYRILDIM” İDDİASI

İfadeden devam edelim...

FETÖ evlerinde kaldığı süre içinde sınav sorularının verildiğine dair bilgisi olmadığını öne süren “Tanık” Hakim M.A., şöyle devam ediyor:

“Cemaat evlerinde kaldığım dönemde sınav sorularının cemaat mensuplarına verildiği hususunda bilgim olmadı. Ancak mezunların, sınavlara hazırlama evlerinde hakimlik sınavlarına hazırlanıldığı ve evlerin varlığını biliyorum. Kanaatimce; bu sınava hazırlama evlerinde cemaate sıkı sıkıya bağlı mensuplara sınavları kazanmaları için sorular veriliyorsa, bu evlerde veriliyordur. Ben bu sınavlara hazırlama evlerinde kalmadım. 17 Aralık’tan önce ablanın biri gelerek ‘Biz bu Başbakanı yerinden indireceğiz, her şey ortaya çıkacak’ şeklinde konuşup, Gezi olaylarına cemaat destek verince tepkimi gösterip cemaat evinden 2013 sonunda ayrıldım.”

Hakim M.A., ifadesinde FETÖ evinde birlikte kaldığı kişilerin listesini de veriyor.

“ÖRGÜT EVİ DEDİĞİNİZ YERE GİDİYORUM”

Şimdi sıkı durun...

Hakim M.A., “Tanık” olarak ifade verdikten sonra ifadeyi alan kişilere dönerek şu sözleri söylüyor: “Şimdi buradan çıkıp sizin ‘örgüt evi’ diye bahsettiğiniz yere gidiyorum.

Evet bu kadar net!

Bu hakim halen ağır ceza mahkemesinde görevli. Yani terör davalarına bakıyor!

Belki HSK, bu habere yanıt vermek ister!

Can Özçelik

Odatv.com

FETÖ evinde “ablalık” yapan şimdi terör davalarına bakan hakimi açıklıyorum - Resim : 1

FETÖ evinde “ablalık” yapan şimdi terör davalarına bakan hakimi açıklıyorum - Resim : 2

FETÖ hsk Ağır Ceza Hakimi arşiv