FETÖ şüphelisine dikkat çeken soru Meral Akşener'e “Kumpas” hazırlığı mı

Müyesser Yıldız yazdı

Silivri'de Ergenekon davasının en “hızlı” avukatlarından biri Vural Ergül'dü. Yıllarca süren duruşmalarda FETÖ kumpaslarını anlatan Ergül'ün, sonrasında MİT TIR'ları davasından tutuklanan ve “FETÖ”cü olduğu öne sürülen dönemin Jandarma Bölge Tuğgeneral Komutanı Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını üstlenmesi şaşkınlık ve tepkilere yol açtı. Darbe gecesi ise darbecilere destek tweetleri atınca, hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Uzun süre ortadan kaybolan Ergül, geçen hafta İstanbul'da yakalandı ve tutuklanıp, Silivri Cezaevi'ne kondu.

Ergül'ü anlatmamızın sebebi, polisteki sorgusunda yöneltilen bir soru. Ergül'e, HTS kayıtlarına bakılarak, görüştüğü bazı gazetecilerle ilişkisi soruldu. Sorguda sadece gazeteciler değil, bir avukatın adına da yer verildi.

O isim, Ergenekon'da Avukat Kemal Kerinçsiz'in, Balyoz'da ise “kumpaslar” yaşanmayıp, normal teamüller sürse önümüzdeki yıl Genelkurmay Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Mustafa Korkut Özarslan'ın Avukatlığını yapan Tolga Akalın'dı.

Ergül de Akalın da Silivri'de ve avukatlık yapmış. Ki, Ergenekon davasına bakan dönemin 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2013'te çıkardığı “Mahkemede en çok konuşan ve en çok talepte bulunan avukatlar bilançosunda” Tolga Akalın birinci sırada, Vural Ergül üçüncü sırada yer almış. Yani sık sık görüşmeleri çok doğal iki isim. Ayrıca birbirlerinin avukatlıklarını yaptıkları da olmuş. Haliyle Ergenekon-Balyoz sürecinde yılda yüzlerce kez görüşmüşken, 2013'te davaların bitmesinden sonra görüşme sayıları yılda 3-5'e düşmüş.

Avukat Tolga Akalın'ın bir başka özelliği daha var, aynı zamanda siyasi bir isim.

5 yıl Edirne Keşan Ülkü Ocakları Başkanlığı, ardından Keşan MHP İlçe Yöneticiliği ve İlçe Başkanlığı yaptı.

2006'da MHP Edirne İl Başkanlığına seçildi. O yılki MHP Kongresi'nde Genel Başkanlığa aday olan Prof. Dr. Ümit Özdağ'ı destekledi. Özdağ'a tek destek veren il Edirne'ydi, tabii hemen görevden alındı.

2009'daki MHP Olağanüstü Kongresi'nde bu defa adaylardan Koray Aydın için imza topladı.

2012'de MHP tarihinde bir ilk yaşandı ve Tolga Akalın görevden alındığı Edirne İl Başkanlığı'na ikinci kez seçildi. Genel Merkez tarafından yeniden görevden alındı.

MHP'nin mahkemelik olan son kongre sürecinde ise Meral Akşener'i destekledi ve Akşener'in hukuk danışma ekibinin başında yer aldı.

SORGU TUTANAĞINDAKİ İLGİNÇ İFADE

Eylül başında Ankara'da “FETÖ”cülükten gözaltına alınıp bırakılan, Ülkücü kimliği ile tanınan ve Meral Akşener'i desteklediği bilinen Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ'a polisteki sorgusunda, MHP olağanüstü kongresiyle ilgili bir yazısının sorulduğunu, ayrıca, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mevcut siyasi partilere sızma girişiminde aktif rol aldığınız değerlendirilmektedir. Savunmanızı yapınız” denildiğini, Demirağ'la birlikte gözaltına alınan isimlerden çoğunun da Akşener'i destekleyenler olduğunu hatırlattıktan sonra Vural Ergül'ün sorgusundaki dikkat çekici ifadeye geçelim.

FETÖ şüphelisine dikkat çeken soru Meral Akşener'e “Kumpas” hazırlığı mı - Resim : 1

Ergül'e, HTS kayıtları üzerinden Avukat Tolga Akalın'la ilişkisi soruldu. Ergül, şunları söyledi:

“Avukat Mehmet Tolga Akalın Ergenekon kumpasında başından beri FETÖ/PDY yapılanmasına karşı omuz omuza birlikte mücadele ettiğimiz, aynı zamanda da FETÖ/PDY tarafından hakkımda açılan 13 ayrı ceza davasında sanık olarak zaman zaman birlikte yargılandığım, zaman zaman da avukatlığımı yapan, aynı zamanda da benim onun avukatı olduğum meslektaşımdır. Mehmet Tolga Akalın, Zekeriya Öz tarafından Ergenekon kumpasının en başında Meral Akşener'in de bizzat Ergenekon yapılanması içerisinde sözde siyasi yapı içerisinde yer aldığı iddiası ile hakkında alınan çeşitli dinleme ve teknik dinleme kararları nedeniyle FETÖ/PDY yapılanmasına karşı olabildiğince tepkili ve öfkeli bir avukattır. Nitekim kendisi de bu nedenle tıpkı avukatı olduğu Meral Akşener gibi FETÖ/PDY yapılanmasına karşı bugüne değin aynı hassasiyet ve kararlılık ile mücadele etmektedir.”

Buradaki ilginçlik mi? Ergül'ün o anlatımlarının başına Akalın için büyük harflerle “Meral Akşenerci” ifadesinin konulması.

FETÖ'CÜLERİN HALKA YÖNTEMİYLE KUMPAS HAZIRLANIYOR

Avukat Tolga Akalın'a bunun ne anlama geldiğini sorduk. Şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kumpas sürecinde FETÖ'nün HTS kayıtları üzerinden halkalar oluşturup, örgüt bağlantısı çıkarmaya çalıştığını gördük. Bu da ona benziyor. Burada hedef ben değil, Meral Akşener'dir. Şu ana kadar Akşener'in bir FETÖ'cü ile bırakın telefon kaydını, tek bir mesajını bulamadılar. Bu şekilde irtibat halkaları oluşturarak ve ülke genelinde tüm ifadeleri bir merkezde toplayarak, Akşener'e ulaşmaya çalışıyorlar. Açıkçası, Meral Akşener'e bir kumpas hazırlığı yapıldığını düşünüyorum.”

Müyesser Yıldız

Odatv.com

FETÖ şüphelisine dikkat çeken soru Meral Akşener'e “Kumpas” hazırlığı mı - Resim : 2

meral akşener vural ergül ergenekon davası FETÖ arşiv