FETHULLAH GÜLEN ODATV’DEN NEDEN ŞİKÂYETÇİ

Biliyorsunuz, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, 2 aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu. Pehlivan bu tutukluluk sürecinde, bir yandan da...

Biliyorsunuz, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, 2 aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu.

Pehlivan bu tutukluluk sürecinde, bir yandan da Odatv’yle ilgili davalar için Silivri Adliyesi’ne gidiyor.

Savcıların Pehlivan’ın önüne koyduğu soruşturma dosyalarının büyük bir bölümü, Fethullah Gülen’in şikayetiyle başlatılmış durumda.

Gülen, Odatv’deki yorumlarda “kendisine hakaret edildiği” gerekçesiyle şikayetçi olmuş.

Pehlivan, savcılara verdiği ifadede; okur yorumlarının ne kendisinin ne de kurum olarak Odatv’nin görüşünü yansıttığını söyledi. Yorumlarda temel kıstasın hukuk ve basıl ilkeleri olduğunu vurgulayan Pehlivan, yorumların fikir özgürlüğü kapsamında yayınlandığını belirtti.

İşte tam da burada, siz okuyucularımızın sağduyusuna ihtiyacımız var. Odatv; her kim olursa olsun, kimseye hakaret edilmesini benimseyemez. Bu tür yorumların çoğunun kışkırtma amaçlı olarak belli çevrelerden yapıldığına inanıyoruz. Siz okurlarımızın da, yorum yaparken hukuk ilkelerini benimsemenizi ve yorumlarınızın olumlu / olumsuz değerlendirme, eleştirme sınırları içerisinde kalmasına özen göstermenizi istiyoruz.

Bu çok zor günlerde, her türlü baskı ve yıldırma çabalarına karşı, Odatv’nin gerçek haberciliğin peşinde koşmaya devam edeceğine kuşkunuz olmasın.

Odabudsman

Odatv.com

odabudsman fethullah gülen arşiv