FENER MADEM ŞİKE YAPTI, NİYE KÜME DÜŞÜRMÜYORSUNUZ

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fenerli. Belli ki Fenere karşı Operasyona karşı tepkiyi azaltmak için için TFF'nin başına onu getirdiler. Amaç...

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Fenerli. Belli ki Fenere karşı Operasyona karşı tepkiyi azaltmak için için TFF'nin başına onu getirdiler. Amaç Feneri fazla tepki almadan ele geçirmekti, TFF’nin başında mesela bir Galatasaraylı olsaydı operasyon daha zor olurdu.

Aydınlar TFF’nin başına getirilirken operasyondan haberdar mıydı? Sanmıyorum. Belki de hala seçilmiş şanssız bir kurban olduğundan habersizdir.

Daha önce de yazdım. Türkiye’de şike olmuştur, ancak bu operasyonun şikeyle alakası yoktur. Bu bir Türk futbolunu tamamen ele geçirme operasyonudur.

Koskoca UEFA da mı operasyonda rol aldı, diye soracaksınız.

UEFA tek bir delil bile görmeden savcı ve polisin ifadesine göre karar verdi. Savcı ve polise göre Fener şike yapmıştı, başka şike yapan takım yoktu. UEFA ne yapsındı?

Fener yönetimi ve taraftarı operasyonu yapanlara, “Madem biz şike yapmışız, bu yüzden Avrupa Şampiyon Kulüpler’den atıldık, o zaman bizim küme düşürülmemiz gerekir” diyorlar.

Fener yönetimi ve taraftarı amacın Feneri ele geçirmek olduğunu anladılar, olan bitenin farkındalar, takımlarının Ergenekon kapsamına sokulduğunu görüyorlar. Operasyonu yapanların yüzündeki maskeyi düşürmek için, “Madem şike yapmışız, bizi küme düşürün, kurallar bunu gerektiriyor” diyorlar.

Fenerin şike yaptığını iddia edenler, Fener yönetiminin isteğine, kurallar da onu gerektirmesine rağmen Feneri neden küme düşürmüyor?

Feneri mümkün olan en az hasarla ele geçirmek istiyorlar da ondan. Paramparça olmuş bir futbol sektörü işlerine gelmez de ondan.

Fenerliler bu gerçeğin farkındalar, “bizi küme düşürün” diye, operasyonu yapanlar da köşeye sıkışmış bir halde, can havliyle, “düşüremeyiz” diye bas bas bağırıyorlar.

Bizim yandaş yazarlar da ekranlara çıkmış şikeyi tartışıyor.

Hadi oradan madrabazlar, sanki bilmiyorsunuz Fenerin başına gelenlerin bir Ergenekon tertibi olduğunu… Bırakın şikeyi de, yüreğiniz yetiyorsa Deniz Feneri savcılarının başına gelenleri tartışın.

Fenerse o da fener…

A. Metin Akpınar
Odatv.com

Fenerbahçe küme düşürme mehmet ali aydınlar arşiv