Faili meçhulleri işleyenler ortaya çıktı mı

Odatv, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını yaptığı sırada görevden alınan Hakim Köksal Şengün’le görüştü....

Odatv, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını yaptığı sırada görevden alınan Hakim Köksal Şengün’le görüştü. Deneyimli Hakim Köksal Şengün, Ergenekon davasında verilen kararlarla ilgili Odatv’ye çarpıcı açıklamalar yaptı. “Bu davada derin devlet çözülmedi” diyen Köksal Şengün, “Danıştay cinayeti davasında Osman Yıldırım’la Ankara’da kimler, neden görüştü?” sorusunu sordu.

İşte Ergenekon davasının ilk başından itibaren 3 yıl mahkeme başkanlığı görevini yapan ve verdiği kararlar nedeniyle sürgün edilen Köksal Şengün’ün Odatv’ye özel açıklamaları:

“Bu aşamada benim yorum yapmam doğru değil ama televizyona çıkan ve yorum yapanları gördükçe, onlar adına üzülüyorum. Ve diyorum ki; 37 yıl boyunca biz iyi bir hukukçuluk yapmışız.

EYLEMLERLE BAĞLANTI YOK

Bu davada “derin devlet” çözülmedi. Hangi derin devletten bahsediyorsunuz? Türkiye’nin tarihindeki cinayetleri kimlerin yaptığı, kimlerin emir verdiği ortaya çıktı mı? Hangi eylemin perde arkası ortaya çıktı? Daha iddianemede bile, bir tek faili meçhul cinayetin deliller eşliğinde kimseye ithaf edildiğini görebildiniz mi? Dosyadaki hiçbir sanık hakkında eylemlerle bağlantı kurulmadı, deliller eşliğinde suçlama getirilmedi.”

OSMAN YILDIRIMLA ANKARA’DA KİMLER, NEDEN GÖRÜŞTÜ

Hakim Köksal Şengün, tahliye edilen Danıştay cinayeti sanığı Osman Yıldırım’la ilgili de çarpıcı sorular sordu:

“Danıştay cinayeti davasında Osman Yıldırım’la Ankara’da kimler, neden görüştü? Bu dava neden Yargıtay tarafından Ergenekon davasına verildi? Bu soruların yanıtını bilmeden olmaz. Bunların ortaya çıkması lazım.”

EMEKLİ OLUYOR

Hakim Köksal Şengün, 3 yıl süreyle Ergenekon davasına baktı. Mahkemenin hukuk çerçevesi içinde kalmasına özen gösterdi. Sanıklara söz hakkı verdi. Savunmayı kısıtlamamaya çalıştı. Gelen taleplere yanıt verdi. Birçok sanığın ise tahliyesini savundu. Bu nedenle mahkemenin adı “ikiye bir mahkemesi” olarak kaldı. Ve verdiği hukuk mücadelesi kendisine sürgün olarak döndü; 2011 yılında Ergenekon davasından alınarak Bolu hakimliğine atandı. Sağlık sorunlarıyla mücadele eden Hakim Şengün, şu anda İstanbul hakimliği yaptığını ve 20 Ağustos'ta emekli olacağını belirtti.

Barış Pehlivan

Odatv.com

Köksal Şengün ergenekon arşiv