Fabri'nin çalım sevdası

Kara Kartal eksiklerine karşın maça hızlı ve atak başlayan taraftı.

Fransa’daki çeyrek finalde, Lyon-BJK maçı öncesinde tribün kartalları yerini almaya başladığında Lyon tribünlerinde yükselen tepkiler ve meşaleler nedeniyle ev sahibi takım taraftarlarının sahaya inmesi üzerine başlamak üzere olan maç yaklaşık 50 dakikalık bir gecikmeyle güvenliğin tam olarak sağlanması kaygısıyla ancak başlayabildi.

HÜCUM GÜCÜ EKSİK BJK

BJK’da Queresma’nın sakat, Ebubekir’in cezalı olması nedeniyle iki eksik vardı maç öncesi ve kulübede de gerektiğinde takviye ile sonuca etki edecek isimler yoktu. Caner’in de henüz iyileşmemesiyle iki eksik de dikkate alınınca siyah beyazlıların gole dönük yüzü oldukça eksikti.

FARKLI DEFANS KURGUSU

Şenol Hoca, defans kurgusunda farklılıkla başladı. Tosiç solbeke kaydırılırken Mitroviç’in Marcello ile tandeme kaydırıldığı görüldü. Adriano ise orta sahanın solunda başladı.

KARA KARTAL İYİ BAŞLADI

Kara Kartal eksiklerine karşın maça hızlı ve atak başlayan taraftı. 4’te Marcello’nun ceza alanı içinde röveşatası üst direkten dışarı çıktı. Yine 9’da kornerden gelen topa Marcello’nun altı pastan vuruşu defansa çarparken şanslı olan Lyon’du.

Fransızların ilk atağı 14’te geldi; La Cazette’nin sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya sert şutu yan ağlara gitti. Hemen bir dakika sonra Kara Kartal’ın golü geldi; Talisca’nın serbest vuruştan akıllıca Babel’in önüne uzattığı top bir plase ile Lyon kalesine gol oldu.

BJK’nın golünden sonra Almanya ve Fransa’nın farklı şehirlerinden Park Olimpique Lyon’un üçte birinden fazlasını dolduran tribün kartallarının yaktığı meşalelerle oyun iki dakika kadar durdu ve siyah beyazlı oyuncularla Şenol Hoca tribünleri sakinleştirince maç başlayabildi.

20’de Lyon’un ikinci tehlikeli atağında yine La Cazette’nin vuruşunda top Marcello’ya çarparak yan direkten geri gelirken şanslı olan taraf BJK’ydı. 25’te ise yine Talisca’nın serbest vuruşndan gelen topa Marcello vurabilse siyah beyazlıların ikinci golü bulmaıs işten bile değildi. Bu arada ilk yarıda sarı kart gören Marcello rövanşta olmayacak. Aynı şekilde Lyon’un etkili ismi Rafael de sarı kart cezası sınırına geldi ve rövanşta yok.

İlk yarıda BJK’nın korner ve serbest vuruşlardaki duran top üstünlüğü olsun ayağa top yaparken sergilediği ustalık olsun deplasmanda değil de Dolmabahçe’deymiş duygusunu yaşattı izleyenlere.

İKİNCİ YARIDA LYON ÖNCE DENGEYİ KURDU SONRA AĞIR BASTI

BJK ikinci ayrıya da iyi başladı; 48’de kornerde boşa çıkan kaleci Lopez’in arkasındaki Talisca kafayı vurdu ama az farkla avuta gitti top. Kara Kartal’ın oyuncu değişikliklerine karşın (Ben olsam ilk iki değişiklikte Mitroviç’i dışarı almazdım, Tolgay’ı daha erken alırdım oyuna, Necip de doğru bir tercihti; Adriano ve Talisca’yı dışarı alırdım) bundan sonra oyunda Lyon’un üstünlüğü hissedilmeye başladı. 56, 64 ve 71’deki Lyon ataklarında şans hep BJK’dan yanaydı. 78’de de Tolisso’nun vuruşu yan direkte patladı. 81’de Fabri, Cornet’in karşı karşıya vuruşunu kornere çeldi ama beş dakika sonra karambolde Tolisso’nun beraberlik golü geldi. Hemen bir dakika sonra ise Fabri değil bir Avrupa Ligi çeyrek finalinde, antrenmanda bile yapılamayack hatayı yaptı; altı pasta ikinci çalımı atmaya kalkınca topu Geremy’ye kaptırdı ve o da bu ikramı geri çevirmeyerek Lyon’u öne geçiren golü kalemize bıraktı.

BJK YARI FİNALE YAKIN

Rövanşta gol yemeden atılacak tek gol yarı final için Kara Kartal’a yetiyor da şans da hep bu kadar yanımızda olmayabilir; bu kadar tarafsız bir hakemle de rövanş oynanmayabilir! Ancak ne var ki rövanşta Queresma olacak inşallah, maç da Dolmabahçe’de ve seyirci avantajı da Kara Kartal’ın. Şahane ve zorlu Trabzonspor maçının ardından Lyon’la deplasmanda başabaş oynayan BJK’nın rövanşta gerekeni yaparak adını yarı finale yazdırması lazım. Haydi Beşiktaş; rövanş senin, şenlik senin olsun.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Beşiktaş lyon arşiv