“EŞİMDEN AYRILIYORUM”

Eskişehir Emniyet Müdürü iken yazdığı “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabının piyasaya çıktığı andan itibaren Hanefi Avcı’ya pek çok soru yönelttik....

Eskişehir Emniyet Müdürü iken yazdığı “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabının piyasaya çıktığı andan itibaren Hanefi Avcı’ya pek çok soru yönelttik. Öyle ki bir defasında, dinlendiğini söylediği “özel telefonu” konusunda, gazetecilik içgüdüsünün gereği, ama özel hayatın gizliliğine de saygı çerçevesinde şaka yollu , “Dostunuz mu var, yoksa o hattı uyuşturucu işinde mi kullandınız?” gibi bir soruyu dahi sorduk.

Bu sorumuzu ve Avcı’nın verdiği cevabı da 31 Ağustos’ta “Hanefi Avcı’ya Olmayacak Bir Soru Sorduk” başlığıyla okurlarımıza aktardık. Avcı, o sorumuza hiç kızmamış, aksine epey gülmüş ve “O hatla kimle görüştüğüm biliniyor. Gizleyecek bir şeyim yok” demişti.

Bugün yandaş medya hep bir ağızdan, Hanefi Avcı’nın Edirne’de Edebiyat Öğretmeni olan Kezban Kerman isimli bir bayanla ilişkisinin olduğunu, o telefon hattını da onunla görüşmelerde kullandığını duyurdu. İlave iddialar da vardı; Avcı’nın Devrimci Karargah adlı örgütün üyesi Necdet Kılıç’la irtibatının olduğu, Kezban Hanım’la onların tanıştırdığı, onların evlerinde buluştukları, bu buluşmaların kayıt altına alınıp, şantaj yapıldığı, bunun neticesinde Avcı’nın, “Ergenekon” konusunda taraf değiştirdiği gibi…

İddialar üzerine Kezban Kerman meselesini açıkça Avcı’ya sorup, “Duygusal ilişkiniz var mı?” dedik. İşte Avcı’nın cevabı:

“Öğretmeni tanıyorum, duygusal ilişki kısmı doğru, geriye kalanlar hikaye. Örgüt evi falan yok… Birbirlerini tanımazlar bile. Devrimci Karargah soruşturmasında bir yerlere varmak için, ellerindeki bilgileri çarpıtarak, kullanıyorlar. Belden aşağı çalışıyorlar. Yazıp çizdikleri cemaatin tamamen kitaba karşı başlattığı psikolojik harekat tezgahı.”

Bu sözlerin doğal sonucu, ilişkiden eşinin haberi olup, olmadığını sormamızdı, onu da sorduk. Haberi varmış. “Bundan sonrası için planınız nedir?” dedik. “Son noktasına geldik. Kendi içimizde sıkıntılar vardı. Zaten ayrılık noktasındaydık” karşılığını vermekle yetinip, devamını şöyle getirdi:

“29 Eylül’den sonra çıkıp, ne var ne yok, her şeyi anlatacağım!..”

Neden 29’undan sonra; Çünkü o tarihe kadar savcılık ve mahkemeler arasında mekik dokuyacakmış…

Bugün kafaları karıştıran bir gelişme daha oldu. Doğan Haber Ajansı, Hanefi Avcı’yla yaptığı telefon görüşmesini aktarırken, Avcı’nın Gaziantep’te akrabalarının yanında olduğunu duyurdu. Yandaş medya ise Avcı’nın, İstanbul’da Kezban Kerman’ın evine gittiğini, medyanın gelişi üzerine burada mahsur kaldığını öne sürdü.

Saat 17.51’de yaptığımız telefon görüşmesinde Avcı’ya, “Neredesiniz?” diye sorduk, “İstanbul’dayım” cevabını verdi. DHA ve yandaş medyanın haberlerini hatırlattık, “Dün Gaziantep’teydim, gece İstanbul’a geldim. Şu anda da arkadaşlarımla oturuyorum. Öyle mahsur kalma olayı falan yok” dedi.

Müyesser Yıldız
Odatv.com

hanefi avcı kezban kerman arşiv