Erdoğan'ın "sen kimsin" dediği Amerikalı komutan kim çıktı

Takvimler 22 Mayıs'ı gösterdiğinde, ABD'den Rojava bölgesine en üst düzeyde ziyaret yapıldığını duyduk. Kimdi bu ziyaretçi...

15 Temmuz “işgâl ve iç savaş provası”nın maşasının FETÖ, sahibinin ABD olduğundan Erdoğan ve iktidar dahil hiç kimsenin şüphesi yok.

Bu konudaki tartışmalar, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ile ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'in açıklamalarıyla iyice ısındı.

Clapper, “Darbe girişimi ve geri tepmesi, Türkiye’deki ulusal güvenlik aygıtını tamamını etkiledi. Bizim bazı muhataplarımız ya tasfiye edildi ya da tutuklandılar. Şüphesiz ki bu durum ABD’nin Ortadoğu stratejisini daha güç hale getirecek” derken, Votel, “Darbe girişiminin ardından ABD Ordusu'nun Türk Ordusu'ndaki birçok yakın müttefikinin hapse konduğunu” söyledi.

O KİM Mİ; GENELKURMAY VE DIŞİŞLERİNE SORUN

Erdoğan da bu itirafçılardan Votel'e şöyle tepki gösterdi:

“İşte bir tanesi, ne yazık ki, Amerika’da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, ‘İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum.' bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız, milletim şu anda bu tezgahın içinde olanları da biliyor ve bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmeyecek.”

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Votel adına CENTCOM'dan bir yazılı açıklama yapılarak, “Türkiye’deki başarısız darbe girişimiyle herhangi bir alakam olduğuna yönelik haberler, talihsiz ve tümüyle gerçek dışıdır” denildi.

Erdoğan Votel için “Sen kimsin?” diyor ya, hatırlatalım.

Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk'un Kobani'ye gidip, PYD'lilerle görüşmesini ve sözde komutanlardan plaket almasını, Erdoğan'ın buna sert tepkisini, sonra bu ismin geçen Mart'ta Obama'yla görüşmesinde karşısına oturtulmasını, Suriye'nin kuzeyindeki ABD askerlerinin üniformalarına alenen PYD arması takmasını geçelim.

Takvimler 22 Mayıs'ı gösterdiğinde, ABD'den Rojava bölgesine en üst düzeyde ziyaret yapıldığını duyduk. Kimdi bu ziyaretçi; CENTCOM Komutanı Votel. Gizli ziyaret tam 11 saat sürdü. Meşhur McGurk bu ziyaret için, “IŞİD liderleri ses kayıtlarını karanlıkta yapmaya mahkûm edilirken General Votel, Rakka saldırısı planı için Suriye’deydi”diye tweet atarken, CENTCOM, Votel'in Suriye'de IŞİD karşıtı yerel güçlere eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ABD askerlerine moral ziyareti gerçekleştirdiğini bildirdi.

Anlattıklarımızın bizimle ilgisine gelince;

Votel, Rojava'dan doğruca nereye geldi; Ankara'ya...

Ne yaptı; O dönem Genelkurmay 2. Başkanı, şimdi Jandarma Genel Komutanı olan Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü...

Birincisi; Erdoğan, Yaşar Güler ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'na, Votel'in “kim” olduğunu ve 2 ay önce ne görüştüklerini sordu mu ya da soracak mı?

İkincisi; Darbe teşebbüsünde Yaşar Güler “derdest” edilen, yani tutuklanmayan isimlerden olduğuna göre, Votel'in “hapse konuldular” dediği Türk Ordusu'ndaki başka “yakın müttefikleri” kim veya kimlerdir?

SÖYLEM DEĞİL, EYLEM GEREK

Erdoğan ve iktidar, Türkiye'yi ve TSK'yı vuran 15 Temmuz darbesinin ardında ABD'nin olduğuna eminse yapılacak nedir?

Yegâne tepki ve çözüm, “Örgütün lideri Fetullah Gülen'i verin. Yoksa, biz de sizin bizden istediğiniz teröristleri vermeyiz” demek midir?

Mesela İncirlik konusu hâlâ neden ağızlara alınmaz?

Bu kadar rezalete rağmen ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Deborah James, “İncirlik'teki kuvvetlerimizi başka bir yere taşımak gibi bir planımız yok. İncirlik'teki tüm operasyonlarımız normal şekilde devam ediyor” derken, neye güveniyor?

AKAR FETÖ'YÜ YENİ Mİ ANLADI?

Devam edelim;

Erdoğan, Fetullah Gülen'i 2 yıldır ABD'den istemiyor mu?

Peki ABD ordusu ile yakın “müttefik” olan TSK'nın komutanları bu zaman kadar o konuda ne yaptı?

Darbe teşebbüsünden sonra ilk önce Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'u iki kez aradığını ve “Türkiye'nin taahhütlerine bağlı olduğu” mesajını verdiğini öğrendik. Bunu bizzat Dunford açıkladı.

Sonra; Akar'ın ABD'li mevkidaşını bir kez daha arayarak, Fetullah Gülen'in iade edilmesini konuştuğu ve bunun için “devreye girmesini” istediği duyuruldu.

Şimdi gel de, “Akar Fetullah Gülen'in FETÖ'nün başı olduğunu ancak darbe teşebbüsünden sonra mı anladı?” diye sorma.

Bir önceki telefonlarınızda, “taahhütlerimize bağlıyız” diyerek, adeta açık çek verip, sonra Gülen'i isterseniz, sizi ciddiye alırlar mı?

Dahası;

Votel'in, “Darbe girişiminin ardından birçok yakın müttefikimiz hapse kondu” sözüne dönelim.

Hulusi Akar hapiste değil, ama ABD'li mevkidaşına açtığı telefonlarla “yakın müttefik” olduğunu gösterdi. Ki, Akar'ın bu konuda zaten tarihi bir “nişanesi” de var.

2015'te Genelkurmay Başkanlığına atanmadan 7 ay önce, “Çuvalcı” General Raymond Odierno'nun boynuna taktığı ABD liyakat madalyası...

Tamam Akar'ın bugüne kadar, iktidarın Suriye, PYD-YPG ve İncirlik politikalarında esamesi okunmamış, bundan sonra da hiç okunmayacak olabilir...

Ama yapabileceği bir şey var; O madalyayı çıkarıp, iade etmek...

Hazır, yarın ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ziyaretinize geliyorken; Buyurun size, “Gülen'in iadesi” konusundaki ısrar ve samimiyetinizi sembolik de olsa gösterme fırsatı!..

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Hulusi Akar ABD madalya cemaat darbe Müyesser Yıldız arşiv