Erdoğan'ın dalgınlığının nedenini açıklıyoruz

Müyesser Yıldız yazdı

Son iki gündür Dağlıca ve Iğdır şehitlerinin cenaze törenine katılan Erdoğan'ın hali herkesin dikkatini çekti. Yorgun ve bitkindi, cenaze namazında selam vermeyi dahi unuttu. Peşpeşe gelen şehit cenazelerine çok üzüldüğü söylendi. Hasta olduğu söylentileri yayıldı.

Erdoğan'ın bu hâlinin sebebi anlaşıldı. Çarşamba gününden beri hemen hemen hiç uyumamış.

Niye mi? AKP Kongresi ve MYK listesi konusunda Davutoğlu'yla savaş yüzünden.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un AKP Kongresi yüzünden Erdoğan ve Davutoğlu arasında çekişme yaşandığı iddialarını yalanlamasına karşın, Erdoğan'a yakın bir parti yöneticisi yazılan ve söylenenlerin yüzde 99'unun doğru olduğunu söyledi.

Evet, Binali Yıldırım Kongre'de aday olmak için 900 delegenin imzasını toplamış...

Evet, Ahmet Davutoğlu MYK listesine Erdoğan'a yakın, onunla çalışan isimlerin hiçbirisini koymamış, tamamen kendi danışmanlarından oluşan bir liste hazırlamış...

Evet, olaya el koyan Erdoğan, Binali Yıldırım kartıyla Davutoğlu'na geri adım attırıp, MYK listesini istediği gibi düzenlemiş...

İşte bu “mücadele” yüzünden iki gecedir en fazla 1-2 saat uyuyan Erdoğan yorgun düşmüş.

Peki, sorun bitti mi? Davutoğlu, Kongre'ye tek aday olarak mı girecek?

AKP yöneticisi, “Yüzde 99 bitti. Lâkin Davutoğlu son anda listede oynama yaparsa, Binali Yıldırım'ın kongrede adaylığını açıklaması ihtimali hâlâ var” dedi.

TÜRKEŞ VE YALÇIN TOPÇU NE OLACAK

Yarınki Kongre'den sonra da AKP'de milletvekili yarışı başlayacak.

Erdoğan'ın adaylık için müracaat etmeyen üç dönemliklerden birçok ismin aday gösterilmesini istediği belirtilirken, Beşir Atalay'ın kesinlikle istenmediği, bu yüzden listeye konulmasının zor olduğu konuşuluyor.

Ya MHP'ye rağmen seçim hükümetine giren ve partiden ihraç edilen Tuğrul Türkeş ile Yalçın Topçu'nun durumu? AKP'den aday gösterilme ihtimalleri var mı ve şayet aday gösterilirlerse bakanlık görevlerinden ayrılmaları gerekecek mi?

Kongre savaşının perde arkasını anlatan AKP yöneticisi, bu konuda da şunları söyledi:

“Tuğrul Türkeş'in aday gösterilmesi düşünülmüyor. Seçimden sonra onunla ilgili başka formüller bulunabilir. Mesela dışarıdan yeniden bakan yapılabilir. Yalçın Topçu aday gösterilebilir, o durumda tabii ki bakanlığı bırakması gerekecektir.”

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Erdoğan'ın dalgınlığının nedenini açıklıyoruz - Resim : 1

Erdoğan'ın dalgınlığının nedenini açıklıyoruz - Resim : 2

numan kurtulmuş AKP Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı arşiv