Erdoğan'ın da adının karıştığı zeytinlik yağmasına iptal

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan sit alanındaki zeytinlik arazinin imara açılabilmesi için yapılan 'cins değişikliği' iptal edildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aile dostlarının 30 milyon Avroluk imar vurgunu iptal edilerek ilgililer hakkında soruşturma açıldı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan sit alanındaki zeytinlik arazinin imara açılabilmesi için yapılan 'cins değişikliği' iptal edildi. Konuyla ilgili haberimizin ardından 30 milyon Avroluk imar vurgununu TBMM gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın önergesine yanıt veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, değişikliğin iptal edilerek ilgililer hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

Erdoğan'ın da adının karıştığı zeytinlik yağmasına iptal - Resim : 1

ERDOĞAN'IN AİLE DOSTLARINDAN 30 MİLYON AVROLUK VURGUN

Çukurbağ Yarımadası'nda bulunan zeytinlik 150 dönümlük arazi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen TFF eski Başkanı Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan adına kayıtlı olan arazide daha önce yine Erdoğan'ın aile dostları olan İşadamı Cihan Kamer ve Antalyalı bir başka İşadamının daha hissesi bulunduğu öne sürülüyordu. Bir kısmı arkeolojik, geri kalanı da doğal sit alanında olan arazinin imara açılabilmesi için tapu kaydında bulunan 'zeytinlik arazi' niteliğinin 'zeytinli tarla'ya dönüştürülmesi için arazi sahipleri harekete geçti. İlgili kurumlara başvuran arazi sahiplerinin uzun süren uğraşlarının ardından Kaş Tarım İlçe Müdürlüğü daha önce olumsuz görüş bildirdiği talebi bir günde onaylayarak milyonlarca Avroluk imar rantının önünü açtı. 6 Milyon Avro’ya satın alınan araziye, imar yolu açıldıkça 30 Milyon Avro değer biçildiği ileri sürülüyor.

KONU MECLİSE TAŞINDI, DEĞİŞİKLİK İPTAL EDİLDİ

Konuyla ilgili skandalın belgelerini kamuoyuna duyuran haberimizin ardından olayı TBMM gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın soru önergesini yanıtlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, işlemin iptal edilerek ilgililer hakkında soruşturma açıldığını belirterek şu bilgileri verdi:

BAKAN ÇELİK: 'İLGİLİ PERSONELE DİSİPLİN İŞLEMİ UYGULANDI'

“Antalya Kaş İlçesi Merkez Mahallesi’nde bulunan 46 ada 48 nolu parselin cins değişikliği için Kaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yürütülen işlemlerle ilgili olarak Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucu ilgili personele disiplin işlemi uygulanmış, cins değişikliği işleminin iptali için Kadastro Bölge Müdürlüğüne müracaat edilerek tapunun beyanlar hanesine cins değişikliği uygun görüş yazısının iptal edildiğine yönelik şerh koydurulmuş ve arazinin yeniden zeytinli tarla vasfına dönüştürülmesi için ilgili mahkeme de dava açılmıştır.”

CHP'Lİ BUDAK: 'ÇELİK'İN YANTI RANTIN BOYUTUNU ORTAYA KOYDU'

Kaş’ın Türkiye’nin ön özel sahillerinden biri olduğunu dile getiren Budak, Bakan Çelik’in yanıtının, Kaş’taki rant baskısının büyüklüğünü ortaya koyduğunu kaydetti. Kaş ile ilgili ciddi bir rant baskısı ve talan çabası olduğuna dikkati çeken Budak, "Bir bürokratın, zeytinlik alanı bir günde, hem de yetkisiz şekilde tarlaya dönüştüren karara imza atması, bunun somut bir örneğidir. Bu usulsüz karar alınıncaya kadar yapılan girişimler, baskılar, organize işler var. Bunları da biliyoruz. Bu usulsüzlükler gündeme gelmeseydi, Kaş ağır bir talana uğrayacaktı. Ancak talan baskısının tamamen ortadan kalktığını da söylemek mümkün değil" diye konuştu.

'BELEDİYELER İMAR PLANINI DEĞİŞTİRME ÇABASI İÇİNDE, TALANA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ'

Kaş Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ve doğal sit alanının bir bölümünü de içine alacak şekilde imar planını değiştirme çabası içinde olduğunu vurgulayan Budak, "İki belediye, ‘turizm yapıları daha az betonlaşmaya yol açar’ gibi bir gerekçeyle Kaş’ı betonlaştıracak bir plan yaptılar ve Bakanlıktan onay bekliyorlar. Türkiye'nin ‘slow city’ yani sakin şehir özelliğine sahip turizm merkezlerinden biri olan Kaş’ın bu özelliğini kaybetmesine yol açacak her türlü girişime, plan değişimine şiddetle karşı çıkacağız. Kaş’ın tahrip edilmesine, Kaş’ın talan edilmesine seyirci kalmayacağız" görüşünü dile getirdi.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Antalya kaş cins değişikliği Erdoğan arşiv