Erdoğan'a kim yalan söyledi

Yusuf Yavuz yazdı

Antalya’da bir yıl önce 775 yaşında diye Bakan Çelik’e diktirilen zeytin ağacı, önceki gün 1000 yaşında diye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kez daha diktirildi…

İki hafta önce 80 bin zeytin ağacı katledilen Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’den sökülen ve bin yaşında olduğu öne sürülen zeytin ağacını Antalya’da EXPO alanına dikti. Ancak aynı zeytin ağacını 775 yaşında olduğu belirtilerek Bakan Faruk Çelik tarafında bir yıl önce de aynı yere dikildiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zeytin ağacı diktiği törende Bakan Çelik de hazır bulunması dikkati çekti.

ERDOĞAN İZMİR’DEN SÖKÜLEN ULU ZEYTİN AĞACINI EXPO ALANINA DİKTİ

Bir zamanlar dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan uluslararası botanik fuarı EXPO, 2016 yılında Antalya’da gerçekleştirilecek. 23 Nisan’da açılması planlanan ve bin 150 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen EXPO alanı için Türkiye 1.6 milyar lira para harcayacak. EXPO çalışmalarını yerinde incelemek için Antalya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in Ödemiş ilçesinden sökülerek getirilen 1000 yaşında olduğu öne sürülen zeytin ağacını fuar alanına dikti. “İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz” diyen Erdoğan, “Ya Allah Bismillah diyerek biz de toprağımızı atalım” sözleriyle zeytin ağacına toprak attı.

DERE YATAĞINA KURULAN FUAR ALANIYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Antalya ziyaretinde Aksu ile Tehnelli Çayları arasında, sık sık sel ve su baskınları yaşanan bir dere yatağına kurulan EXPO fuar alanıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Botanik Fuarı ile kalıcı bir fuara ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Fuar alana dikmek için İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bademli beldesinden sökülerek getirilen zeytin ağacını diken Erdoğan, “Mutluluk sonsuza dek sürsün diye bu ağacı dikiyorum” dedi.

ERDOĞAN: ‘İNŞAALAH BURADA DA TUTACAĞINA İNANIYORUZ’

“Böyle bir ağaç. İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz ve 2015 botanik bahçesinin en önemli zenginliklerinden olacak. Tarihi bugüne, bugünü de yarınlara ulaştıracak. Ya Allah Bismillah diyerek biz de toprağımızı atalım arkasından da can suyunu” diye konuşan Erdoğan, üzerinde, “6 bin yıldır Anadolu topraklarında yetişen ve zeytin varlığı ile 1000 yıldır barış, sağlığı ve mutluluğu sembolize ediyor. Bolluk, bereket, mutluluk ve bilgelik sonsuza dek yeryüzünden eksik olmasın. Expo 2016 Antalya anısına bu zeytin ağacını dikiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan” yazılı yaş kütüğüne pirinç tabelayı çaktı.

AYNI ZEYTİN AĞACINI BİR YIL ÖNCE BAKAN ÇELİK’E DİKTİRDİLER!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “1071’de dikildi, Türkiye’nin en yaşlı zeytin ağacı” diye tanıtılan zeytin ağacıyla ilgili skandal ortaya çıktı. Aynı zeytin ağacı Aralık 2015’te EXPO alanını ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından da dikilmişti. EXPO Yönetim Kurulu Başkanı olan eski Bakan Mehdi Eker de daha önce yaşlı zeytin ağacını dikenler arasında.

EXPO İÇİN GETİRİLEN 3 BİNE YAKIN AĞACIN BİR KISMI KURUYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diktiği zeytin ağacıyla gündeme gelen EXPO için Türkiye’nin değişik illerinden sökülerek Antalya’ya getirilen yaklaşık 3 bin ağacın bir kısmı kuruyacağı öğrenildi. “Çiçek ve Çocuk” temasıyla büyük paralar harcanarak inşa edilen EXPO alanına getirilen yaklaşık 3 bin ağacın içerisinde Bursa Orhangazi’deki yol yapımı için sökülerek getirilen 30 zeytin ağacının yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce orta refüjlerden sökülen 83 akasya, 95 akağaç, 117 doğu çınarı, 359 palmiye, 47 gladiçya, 72 tespih ağacı gibi türlerden oluşan 898 ağaç bulunuyor. Ayrıca Ankara Atatürk Orman Çiftliği’nden sökülen 114 saplı meşe ile Isparta’dan 59 adet sığla, Manisa’dan 471 zakkum Antalya’ya getirilerek EXPO alanına dikildi.

BİR YANDA 80 ZEYTİN AĞACI KIYIMI BİR YANDA ZEYTİN DİKME ŞOVU

Son yıllarda Türkiye’de yaşanan zeytin kıyımlarının üstüne Erdoğan’ın Antalya’daki zeytin ağacı dikme töreni ‘şov’ olarak nitelendirilirken önceki gece sosyal medyanın en çok tartıştığı konuların başında yer aldı. Manisa Yırca köyünde aylarca köylülerin direnişine sahne olan zeytinlik arazideki termik santral girişimiyle ilgili tartışmalar henüz hafızalardan silinmeden geçtiğimiz günlerde bu kez de Muğla’nın Milas ilçesinde özel bir şirket tarafından 80 bin zeytin ağacının kesildiği iddialarıyla ilgili soruşturma sürüyor. Yetkililerden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken kamuoyundaki zeytin ağacı kıyımına yönelik tepkiler dinmiyor.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Tayyip Erdoğan ağaç arşiv