Erdoğan verdiği sözü unuttu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada, ilkokul 1'lerin ardından 2, 3, 4 ile 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada, ilkokul 1'lerin ardından 2, 3, 4 ile 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı, öğrencilerin EBA ve eğitimleri için "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık" duyurusunu da yaptı. Halbuki iktidar yıllar önce 2020’ye kadar 10 milyon tableti dağıtma sözü vermişti.

Erdoğan’ın “başlattık” dediği bu “süreç” yeni değildi. Zaten var olan bir durumdu.

Tarih 17 Şubat 2014…

Başbakan olduğu dönemde Erdoğan, “Bugün 81 vilayetimizde 100 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim ediyoruz” açıklamasını yaparak Fatih Projesinde tablet dağıtımı yapmaya başladı.

Tarih 22 Mayıs 2015…

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2016'dan itibaren 4 yıl süreyle 10,6 milyon tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz" dedi.

Tarih 10 Şubat 2016…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MEB Şura Salonunda yaptığı konuşmada, “Fatih Projemiz eksik ama bu yıl yapılacak ihalelerle bunu sürdüreceğiz. Fatih Projesi’ni 3 yıl içinde bitireceğiz. Hiçbir öğrencimizin imkansızlıklar nedeniyle okuldan mahrum kalmayacak” dedi.

Tarih 21 Nisan 2018…

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki dönem çocuklara kodlama dersinin uygulamasını yapabilmeleri için tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar vermeyi planladıklarını söyledi.

Ve bugün…

Öğrencilere halen 500 bin tablet dağıtılacağı açıklandı. Yıllardır dağıtılan tabletler öğrencilerin o tabletleri para için internette satması nedeniyle yok olup gitti.

Bugün EBA için yüz binlerce tablet ve bilgisayar ihtiyacı doğdu.

Ancak akıllı tahta montajını da kapsayan bu süreçte milyarlarca lira harcanan projede yeterli ilerleme kaydedilemedi.

Sayıştay’ın raporlarına koyduğu bulgulara göre proje kapsamında yapılan bu yatırımlara karşın planlamanın düzgün yapılmadığı ifade edildi. İnternet erişimi gereken tabletler için okulların internet altyapısının olmadığı anlaşıldı.

Dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, tabletler için oluşacak sektörün 7,5 milyar dolar olacağını belirtmişti.

Dün duyurulan 500 bin tablet “müjdesine” kaç para harcanacağı ve tabletlerin hangi firmalardan alınacağı ise açıklanmadı.

Mert Taşçılar

Odatv.com

Erdoğan verdiği sözü unuttu - Resim : 1

Mert Taşcılar arşiv