Erdoğan Saray'da muhtarlara ne yediriyor

Odatv o yemeklerin menüsünü yayınlıyor... Mert Taşçılar yazdı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın neredeyse her hafta muhalefeti eleştirmek amacıyla düzenlediği muhtarlar buluşmasının ardınan Saray'da verilen yemeğin menüsü ortaya çıktı.

Menüde, zeytinyağlı kereviz dolması, manda yoğurdu eşliğinde etli mantı, sütlü patates ve kuru sebzeli sos ile kuzu sırtı fırın, meyveler eşliğinde Çanakkale usulü peynir helvası ile çay ve kahve yer alıyor.

Erdoğan'ın Ramazan aylarındaki sade iftar sofrasının yerini diğer aylarda "saraylara layık" yemekler alıyor. Cumhurbaşkanı'nın yaptığı "Muhtarlar buluşması"nda da bu pahalı yemeklere her defasında yer veriliyor. Erdoğan'ın muhtarlara hitap etmesinin ardından verdiği yemeğe yaklaşık 500 kişi katılıyor.

Yemek salonunda servisi onlarca garson sağlıyor ve hizmet şeflerin telsizle ve karşıdan verdikleri işaretle başlıyor. Şefin bir işaretiyle aynı anda tabaklar misafirlerin önüne konuyor. Yemeği biten misafirlerin önünden tabaklar bekletilmeden hemen alınıyor. Bununla birlikte yemekte her masaya üç garson görevlendiriliyor.Bu garsonlardan biri şef garsondan gelen işareti izliyor. Diğer ikisine de işareti aktarıyor ve servis başlıyor. Garsonlar ikramın yapıldığı salona iki koldan masaların arasından yürüyerek giriyor. Onlarca garson servis yaptığı için bütün salona bir yemek en fazla iki dakika içinde servis ediliyor. Salondaki en büyük masaya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan oturuyor.

Muhtarlara servis edilen o yemekler ise dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı'ndaki özel aşçılar tarafından yapılan yemek menüsünde, zeytinyağlı kereviz dolması, manda yoğurdu eşliğinde etli mantı, sütlü patates ve kuru sebzeli sos ile kuzu sırtı fırın, meyveler eşliğinde Çanakkale usulü peynir helvası ile çay ve kahve yer alıyor.

İşte Saray'ın o menüsü:

Erdoğan Saray'da muhtarlara ne yediriyor - Resim : 1

Erdoğan Saray'da muhtarlara ne yediriyor - Resim : 2

Mert Taşçılar

Odatv.com

Cumhurbaşkanlığı Sarayı yemek menüsü muhtarlar Mert Taşcılar arşiv