Erdoğan o ismi AKP belediye başkan adayı yaptı

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin Ankara belediye başkan adaylarını açıkladı...

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin Ankara belediye başkan adaylarını açıkladı.

Aday gösterilenler arasında öyle bir isim var ki, özellikle Jandarma teşkilâtında kelimenin tam anlamıyla şok etkisi yarattı.

Bu ismin kim olduğunu belirtmeden önce Jandarma teşkilâtıyla ilgisini ve “şok”un sebeplerini anlatalım.

Belediye Başkan adayının babası Ata Kalkan, Jandarma Genel Komutanlığı'nda önemli bir isimdi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde o da izindeydi. İzmir'deki askeri kamptan “gidişi” veya “götürülüşü”, kendisini “derdest” edenlerle sabaha kadar dolaşması, telefonlarını kullanıp, mesajlar atabilmesi, sabah darbeci askerlerin kendisini bir karakola bıraktıktan sonra selamlayarak ayrılması çokça tartışıldı.

Baba Ata Kalkan 15 Temmuz'dan sonra Jandarma Genel Komutan Vekili yapıldı. 2016-2017 yıllarındaki tayin ve terfilerde çok etkili olduğu, darbeden önce, darbe gecesi ve darbeden sonra “FETÖ”cülerle mücadele edenleri tasfiye ettiği ya da Karargâhtan uzaklaştırdığı, 15 Temmuz'da darbecilere karşı direnenlere takdirname verilmesini dahi önlediği öne sürüldü.

Jandarma Genel Komutanlığı’na atanması beklenirken, 2017 Ağustos'unda Komutanlığa kendisinden daha kıdemsiz olan Arif Çetin'in atanması üzerine emekliye ayrıldığı duyuruldu. Ancak makamına gelip gittiği ortaya çıktı.

Nihayetinde Eylül 2017'de, 1 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.

Bu kararda, o günlerde gündeme gelen bazı iddiaların etkili olduğu konuşuldu.

İddialardan ilki; Kendisine ait olduğu halde aile fertlerinden birisinin kullandığı söylenen telefonda Bylock çıkmasıydı. MİT kaynaklı bu iddiaya, “FETÖ soruşturmaları sulandırılmak isteniyor” diye itiraz edenler oldu. Beraberinde yüksek makamlardan bazı isimlerin devreye girmesi sonucu MİT'in bu tespitinin “düzeltildiği” bildirildi. Açılan soruşturma da “Kovuşturmaya yer yok” kararıyla sonuçlandı.

İkinci iddia ise oğlu ve geliniyle ilgiliydi. Söylentilere göre, MİT'te çalışan oğlu, bir askeri hakimle evlenmek istemiş, ancak MİT, “FETÖ'cü” diyerek, bu evliliğe karşı çıkmıştı. Oğlu da bunun üzerine MİT'ten ayrılıp, evlenmiş ve Saray'da çalışmaya başlamıştı. Gelinle ilgili sorun, askeri hakimlik sınavında imkansız olarak değerlendirilen 90'nın üzerinde bir puan almış olmasıdır. 15 Temmuz'dan sonra yapılan soruşturmada gelin hakkında da “Kovuşturmaya yer yok” kararı verilir ve Yargıtay'da hakim olarak görevine devam eder.

Ancak geçtiğimiz Mayıs ayında bir olay daha yaşanır; Gelinin babası emekli öğretmen albay ankesörlü telefon soruşturması kapsamında tutuklanır. Haziran 2018'de TSK'dan ihraç edilen baba, yıllarca askeri okullarda görev yapmış, son olarak Kara Harp Okulu'ndan emekli olmuş bir isimdir.

İşte bu olaydan sonra oğulun Saray'daki görevinden de ayrıldığı duyulur.

Babasını, eşini ve kayınbabasını anlattığımız bu isim kim mi?

Bugün AKP'nin Kalecik Belediye Başkan adayı olduğu açıklanan Avukat Duhan Kalkan.

Ki, özgeçmişi de yukarıda aktardığımız iddiaları doğrular nitelikte. Özgeçmişi şöyle:

“2008 yılında devlet memuru olan Duhan Kalkan, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve son olarak da 2015-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı’nda kariyer uzmanı olarak görev yapmıştır. 2018 yılında devlet memurluğundan kendi isteğiyle ayrılarak, Ankara barosu bünyesinde serbest avukatlığa adım atmıştır.”

Sözkonusu iddialar doğrudur, değildir bilmiyoruz, ama konuşuldu, konuşuluyor...

Böyle iddialar varken, nasıl ve neden aday yapıldığını da sorguluyor değiliz...

Dikkat çekmek istediğimiz yegâne husus; Evrensel hukuk alfabesinin “A”sı sayılan “suçun şahsiliği ilkesi”nin neden herkes için geçerli olmadığı, adamına göre uygulandığıdır!..

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Erdoğan o ismi AKP belediye başkan adayı yaptı - Resim : 1

Müyesser Yıldız odatv arşiv