ERDOĞAN ARAP DİYARINDA GEZERKEN RUMLAR PETROL PLATFORMU KURDU!

Elin Gazze'si için denize açılmış "Mavi Marmara" mı önemli Akdeniz'de petrol arayacak "Hora Gemisi" mi? Rum Dışişleri Bakanı Markulli, Türkiye’nin...

Elin Gazze'si için denize açılmış "Mavi Marmara" mı önemli Akdeniz'de petrol arayacak "Hora Gemisi" mi?

Rum Dışişleri Bakanı Markulli, Türkiye’nin, "Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz sondajı yapacak Noble Energy şirketinin sondaj platformunun 12. Parseldeki sondaj noktasına ulaşmasına tepki göstermediğini" bunun, "son haftalardaki aslanlıklarının içi boş olduğunun kanıtı olduğunu" söyledi!

*

70'li yıllarda radyolarda Ege Denizi'nde petrol arayan Hora Gemisi'nin metrelik hareketlerinin bile haberlerini dinleyerek büyüdük.

Türkiye, hem de koalisyon hükümetleri eliyle, AKP iktidar yılları kadar bile olmayan bir zaman diliminde,1972-79 arasında, Kıbrıs'ta halkının çıkarlarını korumuş; çıkarma yapabilmiş, Afyon'da haşhaş çiftçilerinin haklarını korumak için ABD'ye kafa tutmuş, önce silah sonra ekonomik ambargoya uğramış, ama yılmamış ABD üslerinin tümünü kapatmış, üslere Türk bayrağı çekmiş, bu da yetmemiş dünya çelik ve alüminyum kartellerinin, borsalarının şimşeklerini üzerine çekecek biçimde Rusya'yla İskenderun Demir Çelik, Seydişehir Alüminyum, Aliağa Rafinerisi gibi temel yatırım anlaşmaları yapmış bir Türkiye!

Acımasız, zehir gibi bir muhalefetle, ilkel silahlarla donanmış bir orduyla, yapay bir ekonomiyle üstelik!

*

Şimdi AKP iktidarı bir eli balda bir eli yağda 10 yıllık devr-i iktidarında ülke çıkarları için Batı'ya karşı tek bir karar aldığını duyan, bilen var mı?

AKP iktidar olur olmaz yıllarca ülkeyi AB sevdası peşinde koşturdu; şimdi uçak otel masraflarına yazık diyoruz; elde avuçta bir şey yok ülke çıkarı açısından. Yalnızca TSK aleyhine yasaları çıkarmaya yaradı.

*

Rum Bakan'ın şu söyledikleri buz gibi gerçek değil mi?

"İsrail ile enerji alanında olası işbirliği konusunda diyalog içerisindeyiz ve bu diyaloğumuz tatmin edici düzeyde ilerliyor. BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olan Rusya ve ABD ile ilişkilerimiz de mükemmel düzeydedir ve gerek ABD gerek Rusya ile bütün alanlarda geleneksel ilişkilerimiz vardır. Rusya ezelden beridir Kıbrıs sorununda hararetli ve istikrarlı destekçimizdir."

*

Geç kaldık!

Arap diyarlarında elin çıkarları için uğraşırken kendi çıkarlarımızı korumayı unuttuk! Ya da halkımızın dikkatini eften püften işlere çektik; bir şeyler gizledik! Balık hafızalı halkız ya!

Battı balık yan gider!

Ahmet Yıldız
Odatv.com

Hora Gemisi Mavi Marmara rumlar petrol Tayyip Erdoğan arşiv