EMİNAĞAOĞLU’NA KROKİLİ MESAJ

YARSAV’ın kurucusu ve eski Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na ilginç bir mesaj verildi. Evinin önünde, Atakule’den başlayıp, kendi evinde sona...

YARSAV’ın kurucusu ve eski Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na ilginç bir mesaj verildi. Evinin önünde, Atakule’den başlayıp, kendi evinde sona eren, elle çizilmiş bir kroki bulan Eminağaoğlu, konuyu Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bildirip, araştırma yapılmasını istedi.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre, Pazartesi gecesi geç saatte Ankara’nın Oran semtindeki evine gelen YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, evin önünde arabasını park ettiği alanda A-4 ebadındaki kağıda elle çizilmiş bir kroki buldu. Krokinin Atakule’den başlayıp, normal trafik güzergahını takip ederek, dairesinin bulunduğu bloğun önünde sona erdiğini gören Eminağaoğlu, bunu hemen hem o bölgeden sorumlu karakola, hem de kendi koruma polisine bildirdi.

Olayı doğrulayan Eminağaoğlu, Ankara dışındaki toplantıları sebebiyle sonrasında neler olduğunu bilmediğini, ancak koruma polisinin konuyu takip ettiğini, kendisine Emniyet Müdürlüğü’nün titiz bir çalışma yürüttüğü bilgisinin verildiğini söyledi.

Eminağaoğlu’na bir “mesaj” olarak yorumlanan kroki olayında dikkat çeken bir diğer husus da bunun zamanlaması. Hatırlanacağı gibi Başbakan Erdoğan 8 Ağustos Pazar günü Afyon’da YARSAV’la ilgili halen tartışılan şu çıkışı yaptı:

“Anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, artık istedikleri gibi yargıda at oynatamayacak olmaktan rahatsızlık uyuyor. CHP, MHP, BDP. Yanlarında kim var? YARSAV. Böyle şey olur mu? Yargının içinde dernek kurulur mu? Biz bunu 12 Eylül öncesinde gördük. Emniyet teşkilatının içinde maalesef sendikalar oluştu, dernekler oluştu, bizim güvenlik teşkilatımız birbirine düştü. Aynı şekilde Milli Eğitim’de dernekler oluştu, Milli Eğitim camiası birbirine düştü. Buralar önemli. Buralarda bu tür kuruluşlar olmaz. Ama YARSAV, bir boşluktan yararlanarak, bunu kurdu. Ki bunu da bizim ilk fırsatta halletmemiz lazım. Bir defa kesinlikle yargıda bu tür dernekler olamaz, olmamalı. AB diyormuş. AB’nin dediği her şeyi, kalkıp, uygulamanın içine alma mecburiyeti var mı, yok mu, CHP’liler onu iyi bilirler.”

İşte Eminağaoğlu’nun evinin önündeki kroki de bu konuşmadan sadece 1 gün sonra bulundu.

Bu ilginç tesadüfle ilgili olarak Odatv’ye, “Gözdağı veriliyor, bilerek, bilmeyerek hedef gösteriliyoruz. Yorum yapamıyorum” demekle yetinen Eminağaoğlu, “YARSAV’ın halli” konusunda ise Başbakan Erdoğan’a, “Ya Meclis’i toplayıp, kanun çıkartırlar. Veya soruşturma yöntemine başvururlar. Her iki seçeneği de kullanabilirler” şeklindeki çağrısını tekrarladı.

Ancak Başbakan Erdoğan dün memleketi Rize’de bir kez daha YARSAV’ı ve buraya üye olan 1208 hakim-savcıyı hedef alarak, şunları söyledi:

“Şimdi ben YARSAV üyesi olan yargı mensuplarına nasıl güveneceğim, nasıl güvenebilirim? Çünkü açık, net kalkıp da iktidarı eleştiriyorsa, hakaretler ediyorsa ben böyle bir yargı mensubuna nasıl güvenebilirim? Ben orada böyle bir oluşuma karşıyım. ‘Efendim Avrupa...’ Avrupa Birliği’nin söylediği, tümünü kuşatan bir yargı birliğidir. Herkesin istediği gibi orada bir birlik kurması değildir. 1980 öncesinde polis teşkilatının içinde Pol-Der, Pol-Bir gibi oluşumlar vardı. En önemli kurumlarımızın içerisinde savaşlar oluyordu. Şimdi yargının içerisinde böyle bir yere doğru gidiyoruz. Yargıtay binasının içerisine gidiyor dernek, orada açıklama yapıyor. Böyle saçmalık olur mu?”

BİR BAŞKA TUHAF TESADÜF

YARSAV eski Başkanı Eminağaoğlu’nun başına gelen bir başka tuhaf tesadüfü yine Odatv duyurmuştu.

15 Haziran’da yüksek ateş ve ishal şikayetiyle hastaneye kaldırılan Eminağaoğlu’na tifo olduğu anlaşılmış ve yaklaşık 1,5 ay çalışamamıştı. Bu arada Eminağaoğlu’ndan kısa bir süre önce Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt’ün de tifoya yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Müyesser Yıldız
Odatv.com

Ömer Faruk Eminağaoğlu yarsav arşiv