Doktoru yaka-paça hastaneden attıran AKP’li başhekim şimdi de doktorun maaşına göz dikti

AKP'li Başhekim, yaka-paça hastaneden attırdığı doktorun, şimdi de maaşına kafayı taktı.

İzmir Tire Devlet Hastanesi’nde 16 yıldır Dahiliye Uzmanı olarak görev yapan Doktor Hasan Basri Canpolat’ı yaka-paça hastaneden attıran Başhekim Fatih Hayali, bu kez de doktorun maaşlarını kesti.

16 YILLIK UZMAN DOKTOR YAKA-PAÇA HASTANEDEN ATILDI

1988 yılından bu yanan İzmir Tire Devlet Hastanesi’nde görev yapan Başhekim Fatih Hayali, geçici görevle Ödemiş’e gönderilen Doktor Hasan Basri Canpolat’ın Tire hastanesine gelmesine kızarak güvenlik görevlileri ile Doktor Canpolat’ı dışarı attırmıştı. Başhekim Hayali’nin Doktor Canpolat’a, “senin ne işin var burada, s..tir ol git, öldürürüm seni, defol” şeklinde hakarette bulunduğu da iddia edilmişti.

Bu olay sonrasında fenalık geçiren Doktor Hasan Canpolat, hastane acilinde müşahale altına alınmıştı. Odatv’ye konuşan Canpolat, Başhekim Hayali için, “28 yıldır başhekimlik yapıyor. Devletin hastanesi gibi yönetmiyor. Mafya gibi yürütüyor burada” demişti. Canpolat olayla ilgili “Kasten yaralama ve hakaret” gerekçesi ile Başhekim Hayali’den şikayetçi oldu. Öte yandan hastanedeki üç doktor, Başhekim Hayati’nin mobing yaptığı gerekçesiyle il sağlık müdürlüğüne şikayette bulundu.

Doktoru yaka-paça hastaneden attıran AKP’li başhekim şimdi de doktorun maaşına göz dikti - Resim : 1

BAŞHEKİM ŞİMDİ DE MAAŞLARI KESTİ, BAŞKA HASTANEYE ATAMA ÇIKARDI

Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Doktor Hasan Canpolat hakkında şimdi de disiplin cezası verdi ve maaşının 8’de 1 oranında kesilmesine hükmetti. Başhekim Hayali, kendisinin mobingleri yüzüne şikayetçi olan Uz. Dr. Hasan Basri Canpolat’a maaş kesintisinin yanı sıra “başka hastaneye atama” kararı da çıkarttı.

İşte o karar:

Doktoru yaka-paça hastaneden attıran AKP’li başhekim şimdi de doktorun maaşına göz dikti - Resim : 2
Doktoru yaka-paça hastaneden attıran AKP’li başhekim şimdi de doktorun maaşına göz dikti - Resim : 3

AKP’DEN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN BAŞVURU YAPAN BAŞHEKİM HAYALİ’NİN SÖZLERİNE DOKTOR CANPOLAT’TAN YANIT

1988 yılında Tire Devlet Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak göreve başlayan Fatih Hayali, 1992 yılında hastanenin başhekimi oldu. 32 yıldır Tire Devlet Hastanesi’nde olan, 28 yıldır da hastanenin başhekimliğini yapan Fatih Hayali, 2014 ve 2019 yılı yerel seçimleri öncesinde AKP’den Tire Belediye Başkan adayı olabilecek başvuruda bulundu ancak adaylığı kabul edilmedi.

Odatv’nin haberi sonrasında açıklama yapan Başhekim Fatih Hayali, Dahiliye Uzmanı Hasan Basri Canpolat için, “Hekim arkadaşın 2007 yılından bu yana aralarında uyarı, kınama, maaş kesim ve kademe ilerleme cezalarının bulunduğu 22 ayrı idari suçu var. Ayrıca hastanede hastalardan para alarak tedavi ettiğine dair Cumhuriyet Savcılığı’nda kovuşturması devam ediyor” şeklinde açıklama yapmıştı.

Başhekim Fatih Hayali’nin sözlerini Doktor Canpolat’a sordu. Canpolat Odatv’ye yaptığı açıklamada, “İddia ettiği 22 suçun yüzde 90’ı kendi verdiği cezalar. Adliyede 3 dosya var. 21 yıllık Uzman Doktorum. Bel altı vurup para aldığımı söylüyor. İspat etmiş mi? Kendi tezgahladığını 2 dosya hariç, böyle bir şikayet yoktur. Ben tam 8 yıl özel muayenehane işlettim. Bunu kullanıp vurmaya çalışıyor ama hiçbir şey onun yaptığını haklı göstermez” dedi.

Fethi Yılmaz

Odatv.com

Doktoru yaka-paça hastaneden attıran AKP’li başhekim şimdi de doktorun maaşına göz dikti - Resim : 4

arşiv