Doğudan bu kez güzel haber var

28 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin bu yılki teması, ‘Nefes-Retrospektif/Geriye Bakış’ olarak belirlendi

Van’da bu yıl 5. Düzenlenen Uluslararası Van Gölü Film Festivali başladı. 28 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin bu yılki teması, ‘Nefes-Retrospektif/Geriye Bakış’ olarak belirlendi. İnci Kefali (Darekh) Sinema Ödüllerinin de sahiplerini bulacağı festivalin açılışında bir konser veren Teoman Kumbaracıbaşı festival seyircisine unutulmaz anlar yaşattı.

5. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Son yıllarda Türkiye kamuoyunun gündemine acı olaylarla gelen Van’da bu yıl 5. Kez düzenlenecek olan Uluslararası Van Gölü Film Festivali, kentin adını güzel haberlerle de duyuran etkinliklerden biri. Van halkına 5 gün boyunca sinemayla nefes aldıracak olan festivalde İnci Kefali (Darekh) Sinema Ödülleri de sahiplerini bulacak.

‘GERİYE BAKIŞ RETROSPEKTİF’ SERGİSİ 1 KASIM’A KADAR AÇIK

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VAN-TSO) açılışı yapılan festival, 1 Kasım'a kadar sürecek. Bu yıl ‘Geriye Bakış Retrospektif’ temasıyla gerçekleşen festival kapsamında resim sergisi düzenlendi. Sergi, 01 Kasım’a kadar Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda ziyarete açık kalacak.

Doğudan bu kez güzel haber var - Resim : 1

FESTİVALDE 24 FİLM VE BELGESEL GÖSTERİLECEK

Jüri üyeliğini Semir Aslanyürek, Mohy Quandour, Selim Demirdelen, Tayfur Aydın, Bingöl Elmas, Afif Ataman, Behçet Güleryüz, Gülistan Acet, Murat Eroğlu, Ömer Abay, Alexander Gurov ve Oğuz Aktay’ın yaptığı festivalde, 24 film ve belgesel gösterilecek.

ASLANYÜREK: ‘FESTİVALİ İSTANBUL’DAN DAHA SAMİMİ BULUYORUM’

Film gösterimi, gezi ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalin konuk ülkesi ise Rusya. Festival Jüri başkanı Semir Aslanyürek, festival direktörü Bager Oğuz Oktay ve tüm gönüllü destekçileri ağır bir yükün altına girdiğine dikkat çekerek, “Bu festivali Antalya’dan, Adana’dan, Ankara’dan, İzmir’den, İstanbul’dan daha samimi buluyorum. Kendi kendini var eden ve ısrarla kararlılıkla bu festivali insanlarla buluşturan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

29 ÜLKEDEN BAŞVURU OLDU

Festival Başkanı Bager Oğuz Oktay ise gönüllülerden oluşan bir ekibin çabasıyla ortaya çıkan festivale 29 ülkeden başvuru gerçekleştiğini belirterek Rusya, Azerbaycan ve İran gibi ülkelerin de başvuranlar arasında bulunduğunu söyledi.

KENTTEKİ MORAL BOZUKLUĞU SANATLA GİDERİLECEK

Van Gölü Film Festivali’nin önemine değinen Oktay, “Kentimizde böyle bir etkinliğin var olması sosyal açıdan canlılık getireceği gibi içerik açısından da kültürel ve sanatsal bir ortam sağlayacaktır. Bu festival, dışarıdan gelen sanatçı ve katılımcıların Van'ı tanımasını sağlayacak. İlde siyasal ve sosyal çatışmaların ve depremlerin açtığı sosyal boşluk ve moral bozukluğu sanatsal etkinliklerle giderilecektir” diye konuştu.

Doğudan bu kez güzel haber var - Resim : 2

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Van festival arşiv