Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız

AKP ilçe teşkilatı 6 yıl 2 ay mülk sahibinin 896 bin TL kirasını ödemedi, o isim yaşadıklarını Odatv'ye anlattı: Oğlumu gönderdim. Güvenlikle oğlumu dışarıya attırdılar.

AKP’nin Ankara Bahçelievler’deki Gölbaşı ilçe Başkanlığı'nın, 74 ay boyunca bina kirasını ödemeği ortaya çıktı. Bina sahibi olan Adem Çelik, Odatv’ye konuştu. AKP Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan da konuyla ilgili Odatv'ye konuşarak iddiaları yalanladı.

AKP İLÇE BAŞKANLIĞI YILLARCA KİRASINI ÖDEMEDİ

Ankara Bahçelievler Mahallesi, Cemal Gürsel Caddesi’ndeki AKP Ankara Gölbaşı ilçe Başkanlığı’nın bulunduğu bina 21 Mayıs 2012 tarihinde satıldı.

Binayı Çelikoğlu Gıda San. Ve Tic. A.Ş. satın aldı. Yani AKP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nın olduğu binanın mülk sahibi değişti. Binayı satın alan şirketin sahibi ise, Adem Çelik’ti.

5 katlı binanın giriş katına şirket kendi mağazasını açtı, diğer katları ise yine kiracı AKP ilçe Başkanlığı’na bırakıldı.

O tarihten sonra AKP Gölbaşı İlçe Başkanlığı da bir daha mülk sahibi Adem Çelik’e kira ödemedi. Adem Çelik işlerinin bozulması nedeniyle 20 Ocak 2018 yılında, AKP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nın olduğu binayı ortaklarına sattı. Fakat binayı satın aldığı 2012 tarihinden, sattığı 2018 tarihine kadar AKP ilçe başkanlığından kiralarını alamadı.

Bunun üzerine 23 Mart 2019 tarihinde Adem Çelik adına, avukatı Süleyman Demir, AKP Genel Başkanlığı’na ihtarname gönderdi. AKP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nın kendisine 74 ay, yani 6 yıl 2 ay ödemediği 896 bin 850 TL olan kira gelirini istedi.

AKP Genel Merkezi de, 3 Nisan 2019 tarihinde Adem Çelik’in gönderdiği ihtarnameye yanıt verdi. Avukat Burhanettin Sevencen imzalı yanıtta, “AK Parti Genel Başkanlığı’nın hiçbir sorumluluğu ve yükümlülüğü bulunmamaktadır” denilerek, kira borcu kabul edilmedi.

ADEM ÇELİK YAŞADIKLARINI ODATV’YE ANLATTI

Binayı 2012 yılında AKP kiracı iken aldıklarını söyleyen Adem Çelik, “10 bin TL kira ödüyorlardı biz aldığımızda. ‘Çok az deyip’ 15 bin TL yapmak istedik” dedi. “Kontrat yaptınız mı” sorumuza ise Adem Çelik şöyle yanıt verdi:

“Kontrat yapmadık. Çünkü bizim istediğimiz kirayı alabilmek için dava açmamız gerekiyor. Kira tespit davası açılacaktı. Bizim mağazalarımız, dükkanlarımız var. Bu yüzden husumet yaşamak, zıt düşmek istemedik. Hatta bir AKP’li milletvekili arayıp, ‘kirayı dert etme’ dedi bana. ‘Haklarınızı öderiz, ileri de bakarız’ dediler.”

Binayı satın aldıktan sonra giriş katına kendi mağazalarını açtıklarını söyleyen Adem Çelik, AKP’den tek kuruş kira alamadıklarını anlattı.

Adem Çelik kirasını alabilmek için defalarca AKP Gölbaşı İlçe Başkanlığı ile görüştüğünü, kendisinin her görüşmesinde “seçimden sonra ödeyeceğiz, bir daha ki ay ödeyeceğiz” şeklinde oyalandığını ifade etti.

Bunun üzerine AKP Genel Merkezi’ne gittiğini anlatan Adem Çelik, partinin genel merkezinde kendisine, “Nasıl olur, biz kiraları her ay ilçeye gönderiyoruz” dediklerini ileri sürdü.

“OĞLUMU GÖNDERDİM, GÜVENLİKLE DIŞARI ATTILAR”

AKP Genel Merkezi’ne kirasını alabilmek için oğlunu gönderdiğini ifade eden Adem Çelik, “Ödeyeceğiz dediler, şu bu derken. Oğlumu gönderdim. Güvenlikle oğlumu dışarıya attırdılar” dedi.

“Peki bu yıl geçmesine rağmen neden dava açmadınız” sorumuza ise Adem Çelik, “Bana önceleri dediler ‘dava açalım’ diye. Ancak ben durdurdum. ‘Bu parti bizim partimizdir, benim partimdir’ dedim. Bir de dava açınca, başımıza neler geleceğini bilmiyorduk. Binanın sıkıntıları vardı. Bizim bir sürü çalışanımız var.

Sonrasında da kira parasını alamayacağını anlayınca bu kez dava açmaya karar veren Adem Çelik, “şirket avukatlarımızdan biri korktu dava açmaya. ‘Geleceğim için kötü olur ben açamam’ dedi.” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞINA BAŞVURDU

Adem Çelik, AKP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’ndan kira parasını alabilmek için iki kez de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na (CİMER) başvurdu.

CİMER’e başvurusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenen Adem Çelik, şöyle yazdı:

“Sayın Cumhurbaşkanım

Gölbaşı Ak Parti ilçe teşkilatı binası sahibi olurum. Tam 6-7 yıldır akparti ilçe teşkilatı kiramızı ödemiyor. Ak parti genel merkezi dahil olmak üzere yetkililere bilgi vermeme rağmen halen daha kiramı alamadım. Her seferinde, hafta sonu, aybaşı, yılbaşı, seçim sonu denmesine rağmen kira alacağımız ödenmedi. Kiramın ödenmesi için noterden yazı dahi yollamama rağmen, yine ödenmedi.

Bu durumda, üzülerek kendi partime dava açmak, zorunda kalacağım. Lütfen hukuki sürecin beni ve partimi üzmemesi için yardımlarınızı istirham ediyorum. Bu konuda belge, bilgi istendiğinde de, dokümanları sunmak isterim.”

Adem Çelik, 27 Ekim 2020 ve 3 Kasım 2020 tarihlerinde CİMER’e yaptığı bu başvurulardan da beklediği yanıtı alamadı. 189704 – 189705 No’lu iki başvuruya CİMER, “AKP Genel Merkezi’ne başvurun” diye yanıt geldi.

Adem Çelik sözlerini, “paraya ihtiyacımız var. Biz sadece kira gelirimizi istiyoruz. Biz binayı ortaklarımıza sattıktan sonra onlara kira ödüyorlarmış ama şimdiye kadar bana tek kuruş kira parası ödemediler” diyerek sonlandırdı.

AKP İLÇE BAŞKANI ODATV'YE KONUŞTU

AKP Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan konuyla ilgili Odatv'ye konuştu. "Ben 2018 yılında ilçe başkanı oldum ama konuyu biliyorum" diyen Selim Akceylan, "Adem Çelik önce kira istemedi. Bina bağımsız 15-16 bölümden oluşuyor. Biz binanın yarısını kullanıyoruz" dedi.

Aylık 10 bin TL kiraya itiraz eden ve binanın kullandıkları bölümlerin o kadar olmadığını ifade eden Selim Akceylan, "Kullanmadığımız binanın kirasını istiyor. 5 Katlı binanın yarısını kullanıyoruz. Batmış, kimden para vururum onun peşinde. 100 bin TL borç çıkıyor. 49 ay mülkiyetinde kaldı. Kiranın birçok bölümü de ödendi" dedi.

"Ödeme yapıldığına dair elinizde belge var mı" sorusuna ise, AKP'li Başkan Akceylan, "Biz dekont falan almadık bu adamdan. Biz oradan hata yaptık" dedi.

AKP'li Başkan Akceylan, konuyla ilgili Odatv'ye bir de yazılı açıklama yaptı. Akceylan'ın Odatv'ye yönlendirdiği yazılı açıklama şöyle:

"Çelikler Gıda 21.05.2012 mulkiyeti alıyor ve 23.06.2016 tarihinde devrediyor. Bu arada 5 katlı binanın 2. Katının yarısı (2 bağımsız bölüm) tarafımızdan kullanılıyor. Mülkiyet değişince kiralar Kendilerine ödeniyor. Ancak kendi istekleri ile bir süre tarafımızdan kira talep etmiyorlar. Mali sıkıntılar yaşayınca mülkiyeti kendilerinde olmayan gayrimenkul için geçmiş yıllara ait kira talebinde bulunuyor. Hatta ödediğimiz kiraları da istiyor, bizlerde belgelerine ulaşamadığımız için ödeyelim dedik. Ancak kendileri hali hazırda boş, başka kiracı ve mal sahiplerinin kullandığı bağımsız bölümler içinde, yani 2 bağımsız bölüm kullanmamıza rağmen yaklaşık 12 bağımsız bölümün kirasını istiyor. Kendince uçuk ve hakkı olmayan rakamlar üzerinden talepte bulunuyor ve hakkı olan miktarı önerdiğimizde de çözüme yanaşmıyor. Çünkü kendince 5 katlı binanın bizim kullanımımızda olduğu iddiasıyla farklı beklentiler içerisine giriyor. Belge diye sunduğu ihtarnameleri kendi asılsız beyanları olup, gerekli cevaplarda verilmiştir."

Öte yandan dün AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaparak, “Ödenmemiş ilçe ve il binasının kirasıyla ilgili bir durum söz konusu değildir” demişti.

İşte AKP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nın Adem Çelik’e 2012 yılında satıldığına dair tapu kaydı ve yapılan ihtarnameler:

Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 1
Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 2
Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 3
Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 4
Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 5
Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 6
Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 7

Fethi Yılmaz

Odatv.com

Diyelim AKP kiracınız ve kirasını ödemiyor ne yaparsınız - Resim : 8

arşiv