Devletin sitesinde Atatürk'e "o. çocuğu" küfrü

Üç gün sonra 95’inci yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, “Atatürk O… Çocuğu Parkı” şeklinde küfrün sitede yer aldığı görüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e küfür edildi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün “tkgm.gov.tr/tr” isimli resmi internet sitesinde “Parsel Sorgulama” isimli bir arama butonu bulunuyor. Bu butonu tıkladıktan sonra, Türkiye’nin herhangi bir ilini ve ilçesini seçmeniz durumunda uydu görüntüsü ile bölgeyi görebiliyorsunuz. “Parsel Sorgulama” ile Ordu’nun Kumru ilçesini seçtiğinizde ise, skandal bir ifade karşınıza çıkıyor.

Odatv olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesine girdik ve “Parsel Sorgulama Uygulaması”ndan Ordu’nun Kumlu ilçesini seçtik.

Üç gün sonra 95’inci yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, “Atatürk O… Çocuğu Parkı” şeklinde küfrün sitede yer aldığı görüldü.

İşte sitenin görüntüsü:

Devletin sitesinde Atatürk'e "o. çocuğu" küfrü - Resim : 1

Devletin sitesinde Atatürk'e "o. çocuğu" küfrü - Resim : 2

TAPU KADASTRO’DAN AÇIKLAMA: “KALDIRDIK”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Odatv’nin haberinin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada “Bugün bir haber sitesinde yer alan ‘Devletin resmi sitesinde Atatürk’e küfür’ başlıklı haber, aşağıdaki açıklamanın yapılmasını zorunlu kılmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması, yurtiçi ve yurtdışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın taşınmazlarını ve yatırım yapmak istedikleri gayrimenkule ait temel bilgileri sorgulayabildikleri ve günlük 2.5 milyon sorgulamanın yapıldığı ülkemizin en çok kullanılan e-devlet uygulamalarının başında gelmektedir.

Parsel Sorgulama Uygulaması, Google tarafından sağlanan harita hizmeti üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Habere konu olan hakaret içerikli çirkin ifadenin https://maps.google.com adresinden yapılan sorguda Google Maps uygulamasına ait harita servisinden kaynaklandığı görülmektedir.

Bu altlık haritaların içeriğine, habere konu olan Google Maps dâhil, Kurumumuz tarafından herhangi bir şekilde kesinlikle ekleme ve çıkarma yapılması mümkün değildir.

Habere konu olan ve kimin, nasıl eklediği bilinmeyen hakaret içerikli yer iminin kaldırılması için Google Maps yetkilileri ile görüşmeler ivedilikle başlatılmıştır.

Bu girişimlerimiz sonucunda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik asla kabul edilemeyecek hakaret içerikli yer iminin kaldırılması sağlanmıştır.”

Öte yandan haberin ardından genel müdürlüğün parsel sorgulama sisteminde, Google Maps uygulaması yerine Yandex Harita'ya geçildiği görüldü.

Fethi Yılmaz

Odatv.com

gazi mustafa kemal atatürk küfür çevre ve şehircilik bakanlığı arşiv