Nihat Genç: Devlet köleciği

Stalinizm de böyle doğmuştu, siyaset üstündeki kontrolü kaybederim korkusuyla muhalefeti cezalandırıp yok etmek. Başarıya ulaşamadı, şu cümleler de...

Stalinizm de böyle doğmuştu, siyaset üstündeki kontrolü kaybederim korkusuyla muhalefeti cezalandırıp yok etmek.

Başarıya ulaşamadı, şu cümleler de Stalin yorumcuları tarafından tarihe geçmiştir: cinnetin de doğal bir sonu vardır.

İstediğiniz kadar gaddarca asıp kesip sürün, yok edin, hepsinin sonu vardır. Yani hiçbir diktatörün vahşeti ilelebet olamaz, ne Hitler ne Stalin ne başkası.

Tarih diktatörlüklerin bu dönemlerini şöyle açıklar: Sistematik Paranoya.

Türkiye’dekinin tıpkısı. Ergenekon öcüsüyle bir muhalif cadı avı düzenlendi ve Ergenekon ismi damgalanıp işte bu asılsız suçlamalar SİYASİ KULLANIMA sokuldu.

Belgeymiş hukukmuş siyasi iktidarın umurunda değil, onlar yaratılan bu Ergenekon canavarının SİYASİ KULLANIMIYLA hem muhalefeti bastırmak hem de bakın içeri tıktık ezdik diye kabadayı rantından faydalanıyor.

Kardeşlerim, ne zamandır Türkiye’de bir hukuk olup olmadığını kimsecikler bilmiyor, oysa hukuk devletten de üstündür. Hukuk var iddiasında olanlar bu üstünlüğünü sadece ekranlarda ele geçirdikleri ‘demagojik imkanlarla’ savunuyor.

Yani lafı gargaraya getirerek, artık Türkiye’de hukuk’tan çok üstün çok adam, çoook yazar var, çoook ekran var. Hukuk’tan üstün bu yeni Tanrılar’ın insanlık önünde façalarını darmadağınık etmek artık hepimizin hiç bitmeyecek en soylu insanlık görevi.

Stalin’in mantığıydı ‘bir iş kötüye gidiyorsa ilk iş suçlu uydurup bulmak.’

Buldunuz rahat ettiniz mi, hayır, işler kötüye gittiği müddetçe akıl almaz sayıda suçlular yaratılıp içeri tıkılmaya devam edilecek.

Çünkü siyasi iktidar ‘siyasi varlığın’ ucuz yoldan sihirbazca kimyasını keşfetmiştir, hukuk çoktan siyasi iktidarın ‘aygıt’ı haline gelmiştir. Nedir bu aygıt, siyasi hükümetin kıyma makinesi. Tutukluluk sürelerine bakarsak yavaş çekim bir kıyma makinesi.

Elinizde böyle muhteşem dokunulmaz eleştirilmez bir aygıt varken, kim yıkabilir sizi, kim gözünüzün üstünde kaşınız var diyebilir, işte bu asılsız iddia ve iftiraların en karanlık gününde, bizler diyoruz, senden büyük hukuk var Tayyip Erdoğan bey.

Cemaatlerinize Amerikalı dostlarınıza ekranlarınıza işadamlarınıza selam olsun, insanlık kültür ve uygarlığının tek tutanak noktası ‘hukuk’ bir gün mutlaka üstün gelecektir, ancak sizler ölmeden hayattayken gelmesi için çok çalışacağız.

Sakın unutmayın sizler henüz ölmeden hayattayken sizlere hukuk’u tanıtmak duygusu bizlere ölümsüz bir kuvvet kazandırıyor.

Unutmayın, hukukla oynandığında ne devlet kalır ne kitap.

Bir daha sorun Amerikalı danışmanlarınıza, hukuksuz bir ülke, yani su içinde tuz daha ne kadar bekleyebilir sanıyorsunuz?

Hukuk şeyhlerinizin efendilerinizin liderlerinizin ajanlarınızın yalanlarına hiç benzemez, hukuk, kimsenin keyfini beklemez.

Hukukla dalga geçip eğlenen bu tuhaf ortaçağ yaratıkları, ülkeyi terk edene kadar, hiç birimizin gözüne uyku girmeyecek.

Nihat Genç

Odatv.com

nihat genç Devlet ergenekon arşiv