Muzaffer Ayhan Kara yazdı: Derbi haftasının tek kazananı

Geride kalan 23. hafta “derbi haftası” olarak belleklere kazındı ve haftanın iki derbi maçında tek kazanan Galatasaray oldu...

Geride kalan 23. hafta “derbi haftası” olarak belleklere kazındı ve haftanın iki derbi maçında tek kazanan Galatasaray oldu. Bir önceki haftaki haftanın panoramasında şampiyonluğun en güçlü iki adayının Galatasaray ve Trabzonspor olduğunu yazarken sarı kırmızılılar üç puan gerideydi liderden ve Fenerbahçe ile oynayacaktı. Buna karşın o değerlendirmeyi yaparak bir adım daha leri gittim ve deneyimiyle, kenardan katılacak oyuncuları ve hocasıyla şampiyonluk yarışında Galatasaray avantajının da altını çizdim.

GALATASARAY 20 YIL SONRA

Galatasaray 20 yıldan bu yana Kadıköy’de deviremediği FB’yi tartışmasız üstünlükle devirdi ve lider Başakşehir’in hemen bir puan arkasında 45 puanla üçüncü sırada. İkinci sırada ise BJK ile deplasmanda 2-2 berabere kalan ve bir maçı da eksik olan 45 puanlı Trabzonspor yer alıyor. Başka bir 45 puanlı takım Sivasspor da evinde zorlu rakibi Alanyaspor’u 1-0 ile geçerek dördüncü sırada kapadı haftayı.

FENERBAHÇE YARIŞTAN UZAKLAŞTI

39 puanlı Alanyaspor beşinci sırada. Onu 38 puanlı FB ve 37 puanlı BJK izliyor. FB’nin evindeki kaybı moral çöküntüye de yol açtı. Başkan Ali Koç’un tribünle girdiği sert diyalog ve Ersun Yenal’ın maçın ardından gidip gelmesinden sonra sarı lacivertliler nasıl toparlanır bilmiyorum. Şurası kesin ki FB artık şampiyonluk yarışından uzaklaştı.

GÖZTEPE’NİN SORUNU SON ANLAR

Bir maçı eksik olan Göztepe ise evinde Gaziantep FK’yı uzatmada yediği golle elinden kaçırdı 1-1 sonuçla ve 34 puanla sekizinci sırada. Her iki yarıda pozisyonlar bulan fakat cömertçe harcayan sarı kırmızılıların üçüncü haftadır skora katkıda bulunamayan Kamil’in yerine giren Jerome’un kafasından golü bulmasından sonra uzatmada beraberlik golünü yemesi muhteşem yeni stadı dolduran taraftarı derinden üzdü. Palut’a hatırlatmıştık son anlardaki konsantrasyon sıkıntısını, demek pek üzerinde durmamış. Bir daha hatırlatmış olalım. Son anlarda topu kendi birinci bölgenizde kabul ederseniz her an gol görebilirsiniz kalenizde. Tek çare topu üçüncü, olamıyorsa ikinci bölgede tutabilmek.

ANTALYASPOR TUNA İLE ÇIKIŞTA

Başakşehir deplasmanda Rize’yi kayıpsız geçip liderliğe otururken haftanın flaş takımlarından birisi de 10 kişi kalmasına karşın deplasmanda Y. Malatyaspor’dan üç puan almayı başaran ve Tamer Tuna ile birlikte başını kaldıran Antalyaspor oldu. Kırmızı beyazlılar devre arasındaki Sinan, Podolski ve Jahoviç transferleriyle rakibi ısıran bir hüviyet kazandı.

LİGİ DİBİNDEKİ DÖRTLÜ

Ligin en altındaki dört takımdan 15. Konyaspor’un 21, Ankara derbisinde Gençler’e 1-0 kaybeden 16. Ankaragücü’nün 20, haftayı galibiyetle kapatan 17. Kasımpaşa’nın 19 ve geride kalan haftada fırsat teperek evinde Konyaspor’la 2-2 berabere kalan son sıradaki Kayserispor’un 16 puanı var. Kayserispor bu hafta evinde Göztepe’yi ağırlayacak ve kazanırsa ümitlenecek. Göztepe ise evindeki iki puan kaybını telafi etmek isteyecek. İki sarı kırmızılı takımın mücadelesi nefes kesecek. Alt sıraları ilgilendiren önemli bir karşılaşma ise Konyaspor ile Kasımpaşa arasında.

24. haftada lider Başakşehir evinde Gaziantep’i ağırlayacak. 45 puanla onu izleyen Trabzosnpor evinde Rizespor, GS ise Gençlerbirliği önünde. Sivasspor ise deplasmanda Ankaragücü ile oynayacak.

YANGINA KÖRÜKLE GİTMEMEK GEREK

Haftanın değerlendirmesini noktalamadan önce saha dışına, özellikle de yönetim katlarına da bakmakta yarar var. Yönetim katlarında olan sözcülerin ağzından çıkanı kulağının duymasında çok yarar olan bir döneme girdi lig. Herşeyin iyi gitmediği anda dikkatleri kendi üzerinden başka yerlere çekmek isteyen sözcüler yangına körükle gitmekten vazgeçmeli. Diline, üslubuna dikkat etmeli. Bu kadar ağır mali kriz içindeki ligde bir de başka türlü karışıklıklar çıkarmak, saha dışı etkenlerle ilerlemeye çalışmak kimseye bir şey kazandırmaz ama bundan herkes ve bütün lig kaybeder. Benden söylemesi.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara arşiv