Deniz Kuvvetleri'nde kritik istifa

“Kumpas” davaların en büyük darbeyi indirdiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki kan kaybı...

“Kumpas” davaların en büyük darbeyi indirdiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki kan kaybı sürüyor. Deniz Kuvvetleri’nin ilk 10’u arasında yer alan ve tutuklu subayların en sevdiği isim olan Lojistik Başkanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus görevinden istifa etti. Demirus’un istifası dün kabul edildi.

Donanmadaki tepki istifaları geçen yıl başladı. Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in ardından bazı amiraller de istifa etti. Geçen yıl istifa edeceği konuşulan komutanlar arasında Tuğamiral Gündüzalp Demirus’un ismi de vardı. Demirus o dönemde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı’ydı.

Tuğamiral Gündüzalp Demirus’un adı İzmir’de devam eden Askeri Casusluk davasına karıştırıldı. Demirus, şüpheli sıfatıyla ifade verdikten sonra serbest kaldı. Ancak önü kesildi. Geçen sene terfi etmesi gerekirken, Tuğamirallikte bekleme süresi 1 yıl uzatıldı. Bu arada Donanma’nın en önemli birimlerinden olan Lojistik Başkanlığı’na getirildi.

Deniz Kuvvetleri'nde kritik istifa - Resim : 1

1 yıldır bu görev yürüten Demirus daha önce deniz altı filosu komutanlığı, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı yaptı.

Tuğamiral Demirus, görevdeyken Silivri’ye gidip, Balyoz davalarını izledi, hapishanedeki silah arkadaşları ve ailelerini hiç yalnız bırakmadı. Mamak Cezaevi’nde beyin kanaması geçirip, GATA’ya kaldırılan Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in başından hiç ayrılmayan da oydu.

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Deniz Kuvvetleri'nde kritik istifa - Resim : 2

deniz kuvvetleri istifa arşiv