Satı Tatar: Dayan oğlum dayan dedim ama...

Bugün katledilişinin 82’inci yılında Şehit Kubilay’ı andık. Bugün Türkiye’nin “dönüştürülmesinde” ana kavşaklardan biri olan kanlı Maraş olaylarının...

Bugün katledilişinin 82’inci yılında Şehit Kubilay’ı andık. Bugün Türkiye’nin “dönüştürülmesinde” ana kavşaklardan biri olan kanlı Maraş olaylarının 34’üncü yıldönümüydü. Bugün bir şehit daha anıldı. Onurunu ezdirmemek için canından geçen Yarbay Ali Tatar’ın ölümünün 3’üncü yıldönümü münasebetiyle “can aşı” verildi.

Ankara Tuzluçayır Yuva Külahlı Derneği’nde düzenlenen anma töreninde merhum Tatar’ın acılı eşi Nilüfer Tatar, kızı Gökçen, tüm ailesi, yakınları, sevenleri, dostları vardı.

Ama mini minnacık, 80 yaşını aşmış biri vardı ki, sessiz ağıdı ile herkesi ağlattı. O, Yarbay Ali Tatar’ın anası Satı Tatar’dı. Beni ve “örgütdaşım” Coşkun Musluk’u görünce sicim gibi akan gözyaşları arasında, usulca şunu fısıldadı kulaklarımıza:

“Keşke yaşasaydı da siz gibi zindanlarda kalsaydı!.. Dayan oğlum, dayan dedim, ama dayanamadı!.. ”

İşte sözün en bittiği yer!.. Bu ananın ahı yerde kalır mı?

Anma töreninde önce Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar konuştu. “Yokluğuna ne alışabildik, ne acımız hafifledi. Hala adalet arayışındayız. Suçluları korumak için her yola başvuruyorlar, ama şunu bilsinler vazgeçmeyeceğiz, onu unutturmayacağız” diyen Tatar, Ergenekon çuvalını yırtıp atan ilk ismin Ali Tatar olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan gönderdiği telgrafta Ali Tatar için “adalet şehidi” ifadesini kullanırken, törene katılan CHP’li Meclis İdare Amiri, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile CHP eski Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır da Ali Tatar ve Türkiye’deki hukuk katliamlarını anlattılar. Tatar’ın isyanının, adaletsizliğe isyanın başlangıcı olduğunu, Silivri’nin bir toplama kampına dönüşeceğini ilk onun gördüğünü belirten Malik Ecder Özdemir, “90 yıllık birikimimizle bu karanlığı yırtacağız” dedi.

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da 25 yıllık avukat olduğunu hatırlatıp, “Böyle bir şey görmedim. Demek bize hukuku yanlış anlatmışlar. Silivri’de yaşananlar yargılama değil, bir oyun. Eğer bu karanlığı yırtamazsak, biliniz ki Mustafa Kemal’in son milletvekilleri olacağız” tespitini yaptı.

CHP’li Hüseyin Bayındır ise, acıların etrafında birleşip, “bu ülkede biz de varız” diyeceklerini vurguladı.

Odatv davasından 1 yıl Silivri’de kalan ODTÜ Öğretim Üyesi Coşkun Musluk, insan yaşamının en anlamlı tarifinin onur olduğunu, Yarbay Ali Tatar’ın da bunun için Hakka yürüdüğünü belirterek, “Bugün Türkiye’de yaşanan bir onur savaşıdır. Hapse girmek, onuru çiğnetmekten daha kötü değil” dedi.

Ben de öncelikle ailenin acısını paylaştım. Onurunu kaybeden insanın her şeyini, vatanını dahi kaybedeceğine, zaten tüm yaşananların ve planların da ülkemiz üzerine olduğuna dikkat çektim.

Konuşmalardan sonra Hasan Dede, Ali Tatar ve tüm şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okudu. Duaların ardından merhum Ali Tatar için can aşı ve lokma ikramı yapıldı.

Merhuma ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığıyla birlikte, Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’dekiler ile ailelerine de dayanma gücü diliyorum.

Müyesser Yıldız

Odatv.com

ali tatar satı tatar nilüfer tatar coşkun musluk Müyesser Yıldız arşiv