ABD’de olanlar İsrail’den nasıl görülüyor... Çok özel bilgiler

Dünyanın gündeminde ABD'de yaşananlar var. Peki, ABD’de olanlar İsrail’den nasıl görülüyor? Rafael Sadi Tel Aviv'den yazdı...

Gerek Amerikan basınında gerekse dünya basınında, Amerika’da olan biteni bütün çıplaklığı izleyemiyoruz.

Az sayıdaki alternatif medya neler olduğunu yayınlayabiliyor. O da yayınlayabildiği kadarıyla...

Sansür ve karartma durumu sadece totaliter ülkelerde yaşanmıyor. Son bir haftadır ABD’de de tırmandı ve hatta Amerika’nın seçilmiş ve 21 Ocak 2021 gününe kadar başkanı olan Donald Trump’ın da sesi sosyal medya otoriteleri tarafından ve belki de hiçbir yasal dayanağı da olmadan kesildi.

Söz söyleme hürriyetinin eksiksiz uygulandığı Amerika kendi seçtiği başkanının bütün sosyal medya hesaplarını dondurdu ve adeta ağzına bir tıkaç tıkadı.

Peki ne oldu da Amerikan sistemi bir anda alaşağı edilir gibi oldu? Bir darbe havası var da kim kimi deviriyor o bile henüz belli değil! Darbeci kim? Trump ve taraftarları mı yoksa Biden ve gizli ortakları mı?

TRUMP’IN SOKTUĞU ÇOMAK

Gizli mi değil mi tabii tartışılır ama uzaktan izlediğim kadarıyla 45. Amerikan Başkanı Donald Trump bir şeylerin ortasına çomak soktu ve başkanlığa devam etmemesine karar verildi.

Soktuğu çomak neydi:

1-Kuzey Kore ile yıllardır süregelen soğuk savaşa son verdi ve Kim ile el sıkıştı; Türkçesi barış yaptı.

2- Ortadoğu’ya yeni bir barış rüzgarı estirdi ve ilk etapta Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Umman, Fas ile İsrail arasında bir barış imzaladı. Arkasından da Suudi Arabistan ve Katar ile daha birçok Müslüman ülkesinin hem birbirleriyle hem de ezeli düşmanları İsrail ile barıştırdı. Hem de akıllara ziyan diplomasi çalımları ile.

3- Bu barış treninin en ilginç vagonlarından biri de İsrail - Lübnan görüşmeleri kuşkusuz... Lübnan’ın bu trene eklenmesi ile Hizbullah terör örgütü ve dolayısı ile İran’ın Orta Doğu’daki kollarından biri eksilmiş olacak tabii ki…

4- Hiç beklenmedik bir şekilde Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanı, İsrail ile daha iyi ilişkiler içinde olmaktan ve Türkiye’nin geleceğinin Avrupa’da olduğundan söz ediyor. Ediyor da bu Trump’la mı ilgili? Bence öyle.

Trump, Türkiye ile bir takım sürtüşmelere rağmen Türkiye aleyhinde bir karar almadı. Yaptırım kararları bile uygulanma safhasına sokulmadı. Ama gelecek olan veya gelmiş olan Biden, endişeli ve daha bir korkulu bir tablo çiziverdi.

5- ABD göçmen kapılarını adeta mühürledi ve Meksika sınırına duvar ördü. Amerikan işgücünün değerini kurtarmak için çaba sarf ederken Çin Halk Cumhuriyeti ile adeta ekonomik savaş ilan etti ve gümrük duvarları ile Çin’in en büyük pazarındaki gelir kapısını adeta kısıtladı.

TRUMP KİMLER İÇİN TEHLİKELİ OLMAYA BAŞLADI

Bu kadar sebep bence söylenenleri izah etmek için yeterli olabilir.

Evet, bütün bunlar kimi, neden ve nasıl rahatsız ediyor olabilir? Trump kimler için tehlikeli olmaya başlamıştı?

Benim teorime ve inancıma göre siyaset de aynı ticaret gibi hatta ticaretten çok daha büyük bir para ile oynama sanatıdır. Trump kaşarlanmış bir tüccar olarak para ile nasıl oynanacağını ve hangi hamle ile kimin tekerine çomak sokmuş olacağını çok iyi bilen bir kişilik.

Hedefi ikinci bir dört yıl daha iktidarda kalmaktı. Bütün hesabı ikinci dört yılda sahneye koyacağı senaryolarda idi. Ancak rakiplerinin belki de mükemmel hazırlığının farkına varamamış olması onu bugünkü rahatsız edici duruma düşmesine sebep oldu.

Evet, rakibi Demokratların(!) bu seçimleri alabilmek için bazı oyunları ve oy hırsızlığı olduğunu basının bir kısmında duyduk ve hatta izahatları da okuduk. Başkan Donald Trump ve avukat ordusu bu hırsızlığı yüzlerce kanıt ve şahitliğe rağmen dava açabilmek için gereken yeterli delil olmadığını iddia eden adalet sistemini aşamadı. Amerikan sosyal medyasında yayınlanan delillerin hiçbiri Amerikan ulusal basınında ve dünya basınında yer almadı.

Navarro Raporu olarak bilinen ve 122 adet eki ile bütün oy hırsızlığını ortaya koyan rapor ne Türk ne de İsrail basınında henüz yer almadı.

Mahkemeler de bunu görmezden geliyor.

Peki esas soruya dönelim; neden?

Türkiye’de olsaydık, devleti ele geçirmeye çalışan bir FETÖ grubundan söz ederdik. Amerikalılar buna alışkın olmadıklarından hatta darbe nedir bilmediklerinden bunu düşünemediler bile. Ama gerçek şudur ki ortada oldukça derinlere işlemiş bir organizasyon veya işbirliği grupları var.

Kimler olduğunu yakında öğreneceğiz. Ama ilk destek verenin Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg olduğu alenen ortada. Başkan Trump’ın Facebook hesabı ve Twitter hesabını kapatan bu arkadaş.

Özür dilerim ama Mark Zuckerberg bir Yahudi. Bu oluşumun içinde bir başka Yahudi daha var; George Soros. Yahudi olup olmamaları çok önemli değil. Bu insanların para hem de çok fazla para ile uğraştıklarıdır önemli olan ve muhtemelen hatta kesinlikle Donald Trump bu insanların veya temsil etmiş oldukları menfaat gruplarının ayaklarına çok fena şekilde basmış veya basmak üzereydi.

ABD’de olanlar İsrail’den nasıl görülüyor... Çok özel bilgiler - Resim : 1

Ronen Israelski

YARGISIZ İNFAZ EDİLİYOR

Gelelim bu kadar pislik Ana akım basınında yayınlanmıyorsa ben nerden öğrendim. Kanada’da yaşayan İsrailli bir gazeteci var adı Ronen Israelskı. Bir de TV kanalı var Prespectıve adında.

Sabah akşam Toronto’dan ve Washington’dan yayın yapıyor. Anlattıklarının tamamını yazarsam beni komplo teorisi üretmekle suçlayabilirsiniz. Ancak son bir hafta içinde Donald Trump’ın ne denli kendini beğenmiş (Narsist) faşist, çılgın, kaba ve daha bir sürü etik olmayan davranışlar ile suçlandığını neredeyse her sosyal medya satırlarında okuyoruz. Ve Capitol baskınını kendisinin emrettiği bile söylendi ve beş kişinin ölümümden de Trump’ın sorumlu olduğu iddia edildi.

Ancak kimse Joe Biden ve avanesinin ne şekilde oy hırsızlığı yaptığından söz etmiyor. Sanki basın tarafından Başkan Trump suçlanmakta hatta yargısız infaz edilmektedir.

Capitol baskınında Demokrat Senatör Bayan Pelosi’nin laptopu baskını yapan Trump taraftarlarınca alınmış. Laptop nerede kimse henüz bilmiyor. Bayan Pelosi’nin ise Trump’ın görevden alınması hatta tutuklanması için senatoyu zorlayan isim olması aslında oldukça düşündürücü. Ve bayan Nancy Pelosi’nin neden bu kadar korktuğu ve çalınan bilgisayarında ne gibi bilgiler olduğu oldukça merak uyandırıcıdır. Bayan Pelosi, Trump’ın bir an evvel uzaklaştırılması ve tutuklanması gerektiğini söylüyor.

Trump, halihazırda ortada yok ve dün sabah küçük bir jet ile Washington’dan ayrıldığı ve o jet uçağına da altı adet F-16 savaş uçağı ile refakat etiği, 15 dakika sonra jet ve savaş uçaklarının radardan yok oldukları bildiriliyor. Muhtemelen Başkan Trump kendisini sadece Amerikan ordusunun koruyabileceğine inanmakta ve gizli bir askeri üste bulunmaktadır.

Washington’da bir savaş öncesi havası estiği gazeteci Ronen İsraelski tarafından anlatılıyor. Washington sokaklarının oldukça boş olduğunu ve insanların gıda alışverişi yaparak evlerine kapanmaya veya bir sıkıyönetime hazırladıklarını anlatıyor.

Unutmadan Biden’in oğlu Hunter Biden neredeyse bir aydır ortada yok ve FBI sorgusunda. Hunter Biden’ın sorguda çözüldüğü ve Çin devletinden 10 milyon dolar aldığı ve parayı babasına transfer ettiği hem kabul edilmiş hem de kanıtları ve banka dekontları da bulunmuş. Bu bile seçimlerin yenilenmesi için yeterli olabilmesine rağmen sistemin çökmemesi için henüz gizli tutuluyor.(muş)

Aynı soruşturma kapsamında Demokrat Parti ileri gelenlerinden bayan Hillary Clinton’un da sorguda olduğu söylentiler arasında.

Hunter Biden’in çocuk pornografisi ile ilgisi olduğu da iddialar arasında. Joe Biden hakkında da oldukça fazla taciz iddiası olduğu çok gizli bir konu değil.

Anlaşılan bu pisliklerin ardı arkası kesilmeyecek.

Peki, bütün bu söylentiler bizleri; yani İsrail ve Türkiye’yi nasıl etkiler?

Buna karar vermek için birkaç gün daha beklememiz gerekecek ama etkilenmeyiz dersek çok da doğru olmayabilir.

Bence bütün bunların ardında bir rant ve nemalanma kavgası yatıyor. Trump karşıtlarının ekmek parasının suyu kesildi veya kesilmesine ramak kaldı ki bu operasyonlar devreye girdi.

Zaman içinde daha çok şey göreceğiz.

Rafael Sadi – Tel Aviv

Odatv.com

israil ABD Rafael Sadi trump biden capital pelosi arşiv