Çocuk katilleri Berkin'e böyle tuzak kurmuşlardı

Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan Berkin Elvan, tedavi...

Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yaralanan Berkin Elvan, tedavi gördüğü SSK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de bu sabah hayatını kaybetti. 269 günün ardından yaşama tutunma mücadelesini kaybeden Elvan, polis tarafından DHKP-C üyesi gibi gösterilmeye çalışılmıştı.

Berkin Elvan hastaneye getirildiği gün tutulduğu öne sürülen tutanakla, polis 14 yaşındaki Elvan’ı DHKP-C üyesi gibi gösterme hazırlığı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

BENZER BİR KOMPLO ETHEM SARISÜLÜK İÇİN YAPILDI

Benzer bir komplo Ankara'da polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük için de yapılmış, Sarısülük'ün karakol inşaatında çalıştığı sırada askerlerden aldığı silahlarla çektirdiği fotoğraflar yandaş medyaya servis edilmiş ve Ethem Sarısülük manşetlere "DHKP-C üyesi" denilerek çıkarılmıştı.

BERKİN CAN DERDİNDEYKEN POLİS KOMPLO PEŞİNDEYDİ

269 günün ardından yaşama tutunma mücadelesini kaybeden Berkin’i vuran polis henüz bulunmuş değil. O polisin bulunması ve yargı karşısına çıkarılması için ailesi birçok kez Taksim’de basın açıklaması yapmak istemiş, ancak çevik kuvvet çok sert müdahale bulunarak, açıklamanın yapılmasına engel olmuştu.

Kamuoyu vicdanını sızlatan bu süreç konuşulurken ve henüz Berkin Elvan’ı vuran memur bulunamazken, polisin komplo peşinde koşmuştu. Berkin Elvan hastaneye getirildiği gün yazılan tutanakta, Elvan’ın üzerinden patlayıcı çıktığı öne sürülmüştü.

Elvan'ın vurulduğu gün ekmek almaya gittiği de biliniyor. Polisin bakışını özetlersek ortaya şöyle bir durum çıkıyor: "DHKP-C üyesi 14 yaşındaki Berkin, üzerinde patlayıcılarla, ekmek almaya giderken kafasından gaz fişeği ile vuruldu!"

Berkin Elvan’ın vurulduğu yerin İstanbul Okmeydanı olması ve bu bölgede DHKP-C'nin etkin olması, 14 yaşındaki Berkin’in hangi örgüte mensup gibi gösterileceğinin de cevabı niteliğindeydi.

İşte polisin kurmaya çalıştığı o komplo tutanak ve Berkin’in üzerinden çıktığı iddia edilen patlayıcılar:

Çocuk katilleri Berkin'e böyle tuzak kurmuşlardı - Resim : 1

Çocuk katilleri Berkin'e böyle tuzak kurmuşlardı - Resim : 2

Fethi Yılmaz

Odatv.com

berkin elvan arşiv