Erdoğan'ın Coca Cola fotoğrafının altında ne var

Coca Cola içmem ve bu nedenle “parlak düşünür” müyüm bilmem! Ama devlet başkanlarının verdiği fotoğrafların altında hep gizli mesaj ararım…

Tespit 1)

Erdoğan gıda sektörüne yabancı biri değil.

Emniyet Gıda…

İhsan Gıda…

Yenidoğan Gıda…

Şirketlerinin ortağıydı.

Tespit 2)

Tarih: 11 Ağustos 2001.

Milliyet gazetesinin manşeti şuydu:

“Çok Para Kazandım”

AKP lideri Erdoğan, bir uçak seyahatinde gazeteci Tuncay Özkan'a şunu söyledi:

“Bana mal varlığımla ilgili sorular soruluyor. Şirketim var, 13 yıldır iş yapıyorum. Davul mu çalacağım yani. Benim bir ortakla birlikte şirketim Ülker Bisküvileri'nin Anadolu yakasının distribütörüdür. Çok iyi para kazandım. 13 yıldır da şirketim çok iyi kazanıyor.”

Ertesi gün… Ülker grubu açıklama yaptı:

“Ülker Grubu'nun halen yaklaşık 500'e yakın distribütörü bulunmaktadır. Bunlar bağımsız serbest ticaret yapan firmalar olmakla, bunların hangi ölçüde kâr ettiklerinin grubumuzun özel ilgi alanı dışında bir husus olduğu kolayca takdir edilecektir.”

Tespit 3)

Ülker'in yerli üretimi “Cola Turka” vardı!

Şimdi nerede?

Coca Cola ve Pepsi ayrı ayrı Ocak 2005 yılında gönderdikleri mektupla Cola Turka'dan şikayetçi oldu. Kota dışı nişasta bazlı şeker kullandığını iddia ettiler.

İhbar üzerine Cola Turka'yı üreten Ülker Grubu'na baskın yapıldı.

Dönemin AKP'li Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Şeker Kurulu'nun Ülker'e 33 milyon TL'ye yakın ceza uyguladığını, konunun mahkemeye taşındığını belirtti.

Başbakan Erdoğan kılını bile kıpırdatmadı!

Rakipleri Coca Cola ve Pepsi, daha önce de haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle Cola Turka'yı şikayet etmişti! Amansız savaştı bu…

Sonuçta…

Ülker, Cola Turka'yı Japon devi DyDo Drinco'ya satarak kurtuldu!

COCA COLA ALBAYLARI

Coca Cola, II. Dünya Savaşı ile birlikte küresel güç oldu.

Şeker karnesinden bile muaf tutuldu. Çünkü Amerikan üslerinin bulunduğu her yerde Coca Cola vardı. Coca-Cola makinelerini çalıştıran ve sevkiyatı yapan şirketin özel görevlilerine askeri rütbeler verildi. “Coca Cola albayları” savaş sırasında 64 askeri fabrika kurdu…

General MacArthur'dan General Patton'a kadar herkes Coca-Cola'ya meftundu!

Soloman Adaları'ndan Kazablanka'ya kadar her yerde Coca-Cola vardı. 1942 yılındaki reklamı bunu açık eder: Güvertede Coca-Cola'yı içen bahriyelileri gösteren fotoğraf altında şu yazılıydı:

“Bir ABD savaş gemisinin gittiği her yere Amerikan yaşam tarzı da gider. Doğal olarak Coca Cola da…”

ABD Ordusu'nun “eteğinin altındaki” Coca-Cola Antartika hariç yeryüzünün tüm kıtasına yerleştirildi. 1950 yılında Coca Cola'nın kârının üçte biri artık ABD dışından geliyordu!

Soğuk Savaş döneminde Fransız-İtalyan solcuları “yeni emperyalizmin” simgesi gördükleri Coca-Cola'ya karşı amansız mücadele verdi. Ülkemizde Türkiye İşçi Partisi “Cola içmeyin yarısı zehirli” afişleri çıkardı.

Arap dünyasında ise, Coca Cola'ya ilk karşı çıkış İsrail'in kuruluşundan bir yıl sonra Tel Aviv'de Coca Cola'nın fabrika açmasıyla oldu. Şirketin, Müslüman coğrafyadaki yıllık kârı 20 milyon dolar idi ve buna rağmen Arap protestosunu önemsemedi. Protesto yıllarca sürdü ve 1980'de çatırdadı. Hele…

1991 Körfez Savaşı sırasında Coca Cola, Suudi Arabistan'da konuşlanan Amerikan askerlerine soğutucu kamyonlarla Coca-Cola göndermesi “ben kazandım” mesajıydı.

2003 yılındaki Irak işgalini protesto eden Müslümanların Coca Cola'yı yerlere dökmesi dünyaya yayılan eylem biçimi oldu. Ancak, Cola Cola hiç geri adım atmadı.

Hâlâ… Dünyada insanların aldığı sıvının yüzde 3'ü Coca Cola…

SIKIŞTIĞI YERDEN KURTULUŞ

Tespit 4)

Coca Cola'nın 1896 yılındaki reklamının sözleri şuydu:

“Coca Cola alınca insanlar

Daha güçlü büyürler

Coca Cola içince düşünürler

Daha parlak düşünürler”

Tespit 5)

Erdoğan son bir haftadır AKP teşkilatlarını gezerek “metal yorgunluk” eleştirisi yapıyor. 2019 seçimine bugünlerden hazırlanmak gerektiğini belirtiyor.

Peki…

AKP teşkilatı bugünden 2019'a nasıl hazırlanacak?

Yani… Kapısını çaldığı seçmene ne anlatacak?

Coca-Cola ile verilen fotoğrafın anlamı üzerine mi propaganda yapacak!

Hani bu içecek Amerikan kültürünün simgesiydi!

Hani bu içecek Amerikan sömürüsünün sembolüydü!

Dün bunu anlatan AKP teşkilatları bugün ne söyleyecek?

Aslında… AKP teşkilatlarını kimin yorduğu belli değil mi?

Müslüman'dan komüniste dünyadaki tüm muhalif hareketlerin “nefret objesi” haline gelen Coca Cola ile resim vermenin anlamı nedir? Sıkıştırılan yerden çıkma tavizi mi?

Tespit 6)

Richard Nixon, Pepsi'nin hukuk bürosunda çalıştı.

ABD Başkanı Yardımcısı olunca ilk yaptığı ABD ürünlerine kapalı olan Sovyetler Birliği'ne Pepsi'yi sokma başarısı oldu! Nikita Kruşçev ile ellerindeki Pepsi ile 1959'da poz vermesi dünya basınına haber oldu. Ardından ABD Başkanı seçildi!

Coca Cola içmem ve bu nedenle “parlak düşünür” müyüm bilmem! Ama devlet başkanlarının verdiği fotoğrafların altında hep gizli mesaj ararım…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Odatv.com

soner yalçın odatv arşiv