CHP'nin içme suyuna siyanür dökmek isteyenler var

Suat Yalaz yazdı

Bir küçük adam, dikkat çekmek için bir yalan uydurdu, ondan biraz daha büyük biri, o yalandan nemalanmak için bir tezgâh kurdu… Bir hayli büyük bir basın duayeni de bu tezgâha kurban gitti, çok yanlış bir iş yaptı. Haberin aslınım tam araştırmadan, belgesi var mı yok mu soruşturmadan o uydurma haberi Türkiye’nin en çok okunan, en saygın (muteber) gazetesinndeki köşesinde “Müthiş bir haber” diye yayımladı…

Yakından tanıdığım, “Yokuş”a ondan önce, - 1951 yılında Milliyet’in ilk sayfasında yayınlanan karikatrümle – başlamama rağmen ayrı gazetelerde birlikte tırmandığım bu, “çok satan Gazete çıkaran rekortmeni” dostumun, bu tuzağa düşmesini ben “metal yorgunluğu”na falan değil, daha çok, o sırada Londra’da bir sağlık sorunuyla uğraşmasına veriyorum.

***

Klavye başına geçip, bu yazıyı yazmamın nedeni, bu çok eski dostum, resimli-romancılıkta, yarattığı “Kara Murat” tiplemesiyle benim “Karaoğlan” kahramanımla rakip olan Rahmi Turan’ı savunmaya kalkışmak değil, o kendisini herkesten iyi savunacak yetenekte bir usta gazetecidir.

CHP'nin içme suyuna siyanür dökmek isteyenler var - Resim : 1

“Öyleyse niye yazıyorsun bu yazıyı? Sen bu olayın neresindesin" diyecek olursanız, söyleyeyim:

OLAYIN TAM ORTASINDAYIM ARKADAŞ TAM ORTASINDA

Çünkü, Türk’üm, laik, sosyal demokrat, halkçı, devrimci, Atatürk Devrimlerine bağlı ve bu ilkeleri korumakla yükümlü Türk vatandaşıyım…

Ve bu uyduruk fakat çok tehlikeli tezgahla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin birlikteliği –zor toparlanmış- bozulmak isteniyor… CHP, bu ülkenin tek ve son umududur.

OLAY “BİR BARDAK SUDA KOPARTILAN FIRTINA” DEĞİLDİR

Değerli “Cumhuriyet”çimiz, Prof. Emre Kongar dostumuzun “Bir bardak suda kopartılan fırtına” benzetmesine katılmıyorum. Çünkü, aslında, Atatürk ilkelerinin en güçlü savunucusu CHP’nin içme suyuna “siyanür” dökmek isteyenler var!

Evde, hane halkı –topu topu, eşim ve oğlum- politik yazı yazmamı kesinlikle istemiyorlar. Ben de 90’a merdiven dayamış bir yazar-çizer, yönetmen olarak, köşeme çekilip, sayısı 120’yi geçmiş eserlerimi toparlayayım, yıllardır yazdığım, bir türlü sona gelemediğim anılarımı bitireyim, ülkemin talihsiz halkının kurtuluşunu, zehir zemberek, fırtına gibi “Mustafa Kemal’in Askerleri”ne bırakayım, diyorum ama olmuyor.

Güvendiğim dağlara karlar yağıyor. Örneğin: CHP sözcüsü Faik Öztrak kardeşimiz: “Ülkede işsizlik, yoksulluk, açlık gibi çok önemli sorunlar var iken parti yönetimini eleştirmek, Cumhuriyet düşmanlarının değirmenine su taşımak olur” diyor.

Sevgili Faik Bey, senin saydığın o felaket sorunlar 5-10 yılda ancak çözülecek sorunlar, dürüst ve çalışkan insanlarımızla… Ama, CHP içindeki çatışma-ayrışma sorununun çözümü 3 günlük bir iş! Yeter ki, gönüller bir olsun.

İkinci bir örnek: Meşale taşıyan umudumuz gençlerden FOX TV sunucusu “Filinta” Fatih Portakal!

Diyor ki Fatih kardeşimiz, Muharrem İnce’ye de kızıyorum. Neden, ‘Yaz tatilini birlikte geçirenler’ diye, isim vermeden bizi bilmece çözmeye mecbur bırakıyorsun? İsimlerini versene!”

Fatihciğim, sen Yalova’da, dede çitliğinde büyümüş, 15 yaşında duvarlara “Yaşasın CHP” yazmış… İlçenin parti binasında ayak işleri yaparak siyaset virüsünü kapmış…Sonunda CHP Cumhurbaşkanı Adayı olmuş Muharrem İnce’yi Fetö okullarından mezun olup, polis olarak Emniyet’e sızmış bir “istihbaratçı”, “gizli kameracı”, “kaset uzmanı” falan mı sandın? Nerden bilsin kim olduklarını, ne konuştuklarını? Belge istemek… Yakıştı mı senin gibi bir üst düzey gazeteciye?

Ama… Allah, kuluna, “sezgi” diye bir yetenek-duyu vermiş. İnsanoğlu, karşısındakinin “merhaba”sından içinden geçeni sezer, hisseder. Bir de kulağa gelenler var tabii…

Muharrem İnce, benim için, CHP içindeki çok sayıda üstün yetenekli genç siyasetçilerden biridir, şükür olsun.

“Cumhurbaşkanlığı Seçimi” yarışında “altı oklu CHP bayrağı”nı, hiç beklenmedik bir başarıyla çok yükseklere taşımış, tam bir “Atatürk’ün, Cumhuriyeti, devrimleri, ülkeyi emanet ettiği gençlerden biri” olduğunu göstermiştir.

Her fırsatta, “Partimiz içinde pek çok Muharrem İnce var” demek erdemini göstermiş, bize güven vermiş, umut aşılamış genç bir siyasetçimizdir.

Ben, ömrünün yarısı Avrupa’da geçmiş, eski bir “Bab-ıâli” mensubu olarak, Muharrem İnce üzerine, Odatv’de 2 yazı yazdım... Adaylığını, yasal sürenin son haftasının son gününde öğrendiğinde koşa koşa doğru “Beştepe”ye gitmesini eleştirmiş, üstelik kravatsız gittiği için de ayıplamıştım. (O da bana fena içerlemişti.)

Aslında seçimi kaybetmemiş, “orantısız koşullarda” yarıştığı zorlu rakibiyle başa baş götürdüğü, rahatça ikinci tura kalıp kazanacağı seçimi, parti organları, “oy torbaları üstüne yatıp uykusuz nöbet tutma” dersini almadıkları için kaybetmişti.

İkinci yazımı, yerel seçimlerde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pekçok büyükşehir belediyelerini CHP-İYİ Parti dayanışması “Millet İttifakı” büyük farkla kazanınca yazmıştım.

Bütün Türkiye, sevinç içinde bu inanılmaz fakat büyük bir umutla beklenen zaferi kutluyordu.

UYUYAN DEV UYANMIŞTI

Sağcısı, solcusu, bademi, sakallısı, sıkma başlısı “büyük dönüşümü” kutlarken… Muharrem İnce unutulmuştu…

“Biz Bu İşaret Fişeğini Daha Önce de görmüştük” adlı yazımda “İstanbul Fatihi” Ekrem İmamoğlu’nu kutlayıp övücü sözlerle alkışladıktan sonra, bir yıl önce bizi günde 3 miting düzenleyerek, büyük umutlara boğan “Bakın, görün ve inanın… CHP seçim kazanabilir” diyen Muharrem İnce’nin arka plana itilmesi, benim ömrünü vefalı, saygılı Karaoğlan maceraları çizmekle geçirmiş birinin hazmedebileceği bir durum değildi.

CHP'nin içme suyuna siyanür dökmek isteyenler var - Resim : 2

* Muharrem İnce'nin 2018'deki İstanbul mitingi

“Unutmayalım… Muharrem İnce, hantal, bürokrat, Ankara’dan öteye gitmemiş CHP’ye, Aydın’da Harmandalı oynatmış… Trabzon’da Horon teptirip, Mardin’de halay çektirmiş bir gencimizdir” demiştim.

Atatürk’ün emaneti, ülkenin selameti olan CHP söz konusuysa gerisi teferruattır.

Suat Yalaz

Odatv.com

CHP'nin içme suyuna siyanür dökmek isteyenler var - Resim : 3

CHP'nin içme suyuna siyanür dökmek isteyenler var - Resim : 4

CHP'nin içme suyuna siyanür dökmek isteyenler var - Resim : 5

Suat Yalaz CHP muharrem ince rahmi turan arşiv