CHP’den Urla için kritik karar

CHP'nin Urla Belediyesi'ne kayyum atamasına tepki olarak "Kayyum idaresi değil Halk İradesi” adlı toplantıyı düzenledi.

CHP'nin Urla Belediyesi'ne kayyum atamasına tepki olarak "Kayyum idaresi değil Halk İradesi” adlı toplantıyı düzenledi. İzmir Urla ESOPARK'taki toplantıya partililer katıldı.

Urla kaymakamı da olan kayyum Önder Can geçen hafta toplanması gereken encümeni ve bu hafta toplanması gereken belediye meclisini toplamadı. CHP ise bu gelişmeler üzerine bugünkü "Kayyum İdaresi Değil Halk İradesi” başlıklı toplantıyı düzenleme kararı aldı.

CHP’den Urla için kritik karar - Resim : 1

Urla Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri toplantıda halka açık şekilde bir araya geldi. Divan'da, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur yer aldı.

CHP il yöneticileri ile bazı ilçe başkanları; il kadın ve gençlik kolu başkanı, İzmir Milletvekili Mahir Polat ve Çeşme, Konak, Foça, Karaburun, Balçova, Karşıyaka, Menemen, Dikili belediye başkanları da toplantıya katılmak üzere salonda yerini alanlar arasında...

CHP’den Urla için kritik karar - Resim : 2

Birçok büyükşehir meclis üyesi de toplantıya katıldı. Milletvekilleri Murat Bakan, Kani Beko, Kamil Okyay Sındır; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da toplantıda yerini aldı.

CHP’den Urla için kritik karar - Resim : 3

Divanı oluşturan Seyit Torun, Denız Yücel, Tunç Soyer ve Hakan Özbadur da yerini aldı. Milletvekili Ednan Aslan... Milletvekili Atilla Sertel… Milletvekili Bedri Serter de toplantıya katıldı.

"DARBE HUKUKU SEÇİLMİŞ BİR MECLİSİ BERTARAF EDİYOR"

Toplantı 16.10'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Milletvekili Tacettin Bayır, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de toplantıda yerini aldı. CHP genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal da geldi. CHP Urla İlçe Başkanı Özbadur'dan sonra kürsüye il başkanı Deniz Yücel geldi.

Deniz Yücel, "Üç temel problem var. Belediye Başkanı tutuklu olduğu ve yargılandığı için bu konuda birşey söylemek istemiyorum ancak bizzat çağrı üzerine ifade vermeye giden ve kaçma şüphesi olmayan birisinin tutuklanması abesle iştigal... İkinci problem kayyum... Darbe hukuku seçilmiş bir meclisi berteraf ediyor! Yasaya göre Urla'da kayyum atanması mümkün değil... Üçüncü mesele belediye meclisi... Atanan kayyum meclisi toplamıyor, çalıştırmıyor... Tek adam yönetimi Urla'da kayyum şeklinde tezahür ediyor. Bizim meclis üyelerimizi Urlalılar seçti; meclis üyelerimiz halk için çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

CHP’den Urla için kritik karar - Resim : 4

"İNSANLIĞIN SİGORTASI DEMOKRASİ"

Konuşma yapmak için kürsüye gelen Tunç Soyer şöyle konuştu:

"İnsanlığın sigortası demokrasi... Fakat demokrasi altın tepside sunulmuyor. Birileri demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü istemiyor! Urla'daki kayyum ataması iktidarın kendi hukukî mevzuatına bile uygun değil. Kayyum tepeden tırnağa hukuksuz bir uygulamadır. Buna isyan etmek boynumuzun borcudur. Urla'daki meclis üyelerimizle her ay toplanacağız; ben de bizzat katılacağım. Urla halkının, Urla'nın sorunlarını çözmek ve taleplerini karşılamak için çalışacağız."

CHP’den Urla için kritik karar - Resim : 5

Toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Saribal'dan sonra Divan'da yer alan CHP yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun kürsüye geldi. Tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un babası da toplantıya katılanlar arasında...

CHP’den Urla için kritik karar - Resim : 6

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bir konuşma gerçekleştirdi. Torun, "Halkın meclisine hepiniz hoş geldiniz... 20 Temmuz'da bir sivil darbe ile karşı karşıya geldik. Okyanus ötesine selam gönderenler, ne istediniz de vermedik diyenler yaptı bu sivil darbeyi. Parası olan, dayısı olan dışarıda, ama geçmişteki ortaklarından öğrendiği metotlarla iktidar kimilerini içeri atıyor. Hangi tezgâhları kurarlarsa kursunlar oyunlarını bozacağız. Urla'da bir kumpas var; neden 8-9 ay beklediniz? Urla'daki kayyum atamasının altında ezilecekler! Büyükşehir belediye başkanımızın dediği gibi Urla'yı buradaki irade yönetecek. Urla'da demokrasi kazanacak, hukuk kazanacak."

CHP’den Urla için kritik karar - Resim : 7

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

Bir soru üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, meclisin düzenli toplanacağını ve çalışacağını, meclisin bir "Halk Meclisi" olacağını söyledi. Soyer, meclis üyelerinin halkla yakın temasta olacağını, sorunları büyükşehir imkanlarıyla gidereceğini, birlikte çalışacaklarını belirtti.

URLA İÇİN KRİTİK KARAR

Forumda çeşitli kademelerden partililer ve Urlalılar da söz alarak görüş ve düşüncelerini, eleştirilerini dile getirdi.

Toplantının sonunda Soyer, bir dahaki toplantıda meclisin kendi içinden bir başkan seçeceğini ve bu başkanın bir belediye başkanı gibi çalışacağını açıkladı. İkinci bir karar ise meclis üyelerinin belediyedeki konumlarında ısrarcı olmaları ve fiziki olarak belediye binasını kullanmaları...Ayrıca iletişim bilgilerini halkla paylaşmaları... Meclisin düzenli olarak toplanması da karar altına alındı.

M. Ayhan Kara

Odatv.com

CHP urla kayyum m. ayhan kara arşiv