Odatv kulislerden bildiriyor... CHP'de Kurultay tartışması

Odatv kulislerden bildiriyor...

31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk Meclis Kulisi’nin CHP üzerinde yoğunlaşması gayet doğaldır. Aslında her seçim CHP üzerine mutlaka bir yoğunlaşma olmaktaydı. “CHP’de kazan kaynayacak mı? Karışıklık çıkacak mı? Kurultay olağanüstü olacak mı?” soruları her seçim ardından öne çıkarken bu sefer bir farklılık oldu. Bırakın olağanüstü Kurultayın toplanmasını, “Kurultay ertelenir mi” tartışmaları başladı.

Evet... CHP Genel Merkezi’nde gözler YSK’nın vereceği İstanbul kararına çevrilmişken, bir yandan da henüz çok alevlenmese de bir tartışma söz konusu: Kurultay ertelenir mi? CHP’nin olağan Kurultay sürecinin Haziran ayında başlaması ve Kurultay’ın da Ocak-Şubat 2020’de toplanması bekleniyor. Ama CHP Tüzüğü, Kurultay’ın bir yıl ertelenebilmesi hakkını veriyor. Genel Merkez’de bir grup, Kurultay’ın bir yıl ertelenmesinin doğru olacağını belirtiyor. Bir grup ise sürecin olağan biçimde işletilmesinden yana. İşin ilginci, her iki grubun da gerekçesi aynı: Seçimlerden başarıyla çıkmak.

Kurultay’ın ertelenmesinin doğru olacağını söyleyenlere kulak verildiğinde, başarılı çıkılan yerel seçimler sonrası, daha kapsamlı bir program ve hatta Tüzük çalışması yapılarak, uzun süren bir Kurultay hazırlığının doğru olacağı sözlerini duyuyoruz. Diğer grup ise yine aynı başarılı seçim sonucu nedeniyle içeride daha etkin bir yönetim yapısının oluşturulmasının, bunun için de Kurultay’ın zamanında toplanmasının doğru olacağını ileri sürüyor. Tabii ki her iki tartışmaya dair Genel Başkan’ın ne görüş bildireceği bilinmiyor. Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklardan, kendisinin YSK kararını beklediğine, bu tartışma için henüz erken olduğuna ama, zamanında yapılacak Kurultay’a daha sıcak baktığına dair bir bilgi edindik.

Bakalım seçim sonrası CHP’de Kurultay tartışmaları nasıl sonlanacak.

Meclis Kulisi

Odatv.com

Odatv kulislerden bildiriyor... CHP'de Kurultay tartışması - Resim : 1

Meclis Kulisi CHP kurultay arşiv