Çevreci çiftin öldürülmesinin ardından bir saldırı daha

Antalya’nın Kaş ilçesinde, kaçak yapılaşmayla ilgili Kaymakamlık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında teknik rapor hazırlamakla görevlendirilen İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç, önceki gün iş yerinde saldırıya uğradı...

Antalya’nın Kaş ilçesinde, kaçak yapılaşmayla ilgili Kaymakamlık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında teknik rapor hazırlamakla görevlendirilen İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç, önceki gün iş yerinde saldırıya uğradı. Kaş Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde görevli olan Kılıç’ın iş yerinde saldırıya uğrayarak darp edilmesi bugün Kaş Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi ile Kaş Demokrasi Platformu’nun ortaklaşa yaptığı basın açıklamasında, “Hakan Kılıç arkadaşımızın uğradığı bu saldırının, söz konusu olan Çukurbağ Yarımadası 98 ada 7 parselle ilgili hazırladığı teknik rapor nedeniyle yapıldığı çok açıktır. Hakan Kılıç üzerinden bütün belediye çalışanlarına ve Kaş Halkına karşı bir korkutma ve gözdağı verilmek istendiği de bir o kadar açıktır” denildi.

Çevreci çiftin öldürülmesinin ardından bir saldırı daha - Resim : 1

KAŞ’TAKİ RANT YAĞMASINA SONUNDA ŞİDDET BULAŞTI

Antalya’nın dünyaca ünlü turizm cenneti Kaş ilçesinde bitmek bilmeyen rant yağmasına şiddet bulaştı. Kaş Belediyesi İmar Müdürlüğünde görev yapan İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç, önceki gün iş yerinde iki kişi tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi. Saldırının ardından olay yerine gelen güvenlik görevlileri eşliğinde önce Kaş Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu alan Kılıç, ardından ilçe emniyet müdürlüğünde saldırganlar hakkında şikâyet ve suç duyurusunda bulundu.

Çevreci çiftin öldürülmesinin ardından bir saldırı daha - Resim : 2

SENDİKA VE STK TEMSİLCİLERİ BELEDİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Kaş’ta tepkilere neden olan saldırının arkasında, İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç’ın, doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan Çukurbağ Yarımadası’ndaki kaçak yapılaşma hakkında hazırladığı rapor olduğu sanılıyor. Bugün Kaş Belediyesi önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi temsilcileri ve Kaş Demokrasi Platformu üyeleri, ortak bir basın açıklaması yaparak saldırıyı protesto ettiler. Çok sayıda yurttaşında destek verdiği açıklamada, saldırıya uğrayan İnşaat Mühendisi Hakan Kılıç da hazır bulundu.

Çevreci çiftin öldürülmesinin ardından bir saldırı daha - Resim : 3

DARP EDİLEN MÜHENDİS İMAR KANUNSUZLUĞUNU BELGELEDİ

Kaş Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Hakan Kılıç’ın, Antalya Valiliği ve Kaş Kaymakamlığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 3 Mayıs tarihinde belediye tarafından görevlendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Soruşturmaya konu olan 3. Derece Doğal Sit Alanında ve Çukurbağ Yarımadası, 98 ada 7 parselde bulunan yapıların imar kanunu ve mevzuatına uygun olup olmadığının tespitinin yapılması istenmiştir. Hakan Kılıç arkadaşımız, hazırladığı raporu 15 Mayıs 2017 tarihinde başkanlık makamına teslim etmiştir. Raporda soruşturmaya konu olan ada parselde yapılan binalara usulsüz olarak tadilat ruhsatı ve iskân ruhsatı verildiği ve yapıların imar kanunu ve eklerine aykırı olduğu bildirilmiştir” denildi.

Çevreci çiftin öldürülmesinin ardından bir saldırı daha - Resim : 4

SALDIRININ YAŞANDIĞI BİNADA MOBESE KAMERASI YOK

Valilik, kaymakamlık ve belediye tarafından kendisine verilen kamusal bir görevi yerine getiren Hakan Kılıç’ın mesai saatinde darp edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Arkadaşımıza saldıran kişilerin ek hizmet binası çevresinde saldırı öncesi dolaştıkları, dolayısıyla da bu saldırının planlı bir şekilde yapıldığı anlaşılmaktadır. Daha da vahim olan ise olayın yaşandığı yer ve çevresinde Belediye Ek Hizmet Binası, Göç Bürosu, ASAT hizmet binası, Sağlık Ocağı olmasına rağmen hiçbir güvenlik personeli ve MOBESE kamerasının bulunmaması, memurların ne kadar korumasız ortamlarda çalıştıklarını da göstermiştir. Bu durumun kendisi bile belediye emekçilerine yönelik saldırılara davetiye çıkarır niteliktedir” ifadelerine yer verildi.

‘BELEDİYE ÇALIŞANLARI VE KAŞ HALKINA GÖZDAĞI VERİLİYOR’

Hakan Kılıç’ın, Çukurbağ Yarımadası’ndaki söz konusu parselle ilgili hazırladığı teknik rapor nedeniyle saldırıya uğradığının çok açık olduğu öne sürülen açıklamada, “Hakan Kılıç üzerinden bütün belediye çalışanlarına ve Kaş halkına karşı bir korkutma ve gözdağı verilmek istendiği de bir o kadar açıktır” denildi.

UZULSÜZLÜĞE İMZA ATAN ÖDÜLLENDİRİLDİ, BELGELEYEN İSE DARP EDİLDİ

Kaş Belediye Başkanı’nın kendi personeli olan Hakan Kılıç’ı saldırının üzerinden 15 saat sonra aramasının üzücü olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Hakan Kılıç'a, Belediye hizmet binasında saldırı gerçekleştiriliyor, arkadaşımız hastane, karakol dolaşıyor, Antalya ve Türkiye kamuoyu bu saldırı olayını ve arkasında yatan nedenlerini biliyor ve Hakan Kılıç'a sahip çıkıyor. Ama Kaş Belediyesi Başkanı korumakla ve kollamakla sorumlu olduğu memuruna sahip çıkmakta bu kadar gecikmiş olması ise bir hayli düşündürücüdür. Ayrıca, Hakan Kılıç arkadaşımızın hazırlamış olduğu, imar kanununa aykırılıkların tespitini içeren rapora rağmen, gerek idari gerekse adli mercilerce bu usulsüzlükler altında imzası olan görevliler hakkında hiç bir soruşturma açılmaması yine düşündürücüdür. Daha da vahim olanı ise bu usulsüzlük altında imzası bulunanın, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili iken Temizlik İşleri Müdürü asıl kadrosuna atanarak ödüllendirilmesidir.

‘BİR AVUÇ MAFYANIN KAMU DÜZENİNİ ÇİĞNEMESİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Bu saldırı, Hakan Kılıç arkadaşımızın görevini layıkıyla yerine getirmesinden dolayı duyulan rahatsızlığın bir sonucudur ve sadece Hakan Kılıç'a değil, aynı zamanda Kaş Belediyesine ve Kaş halkına karşı yapılan bir saldırıdır. Kamu düzenini mafya geçinen bir avuç insan tarafından çiğnenmesi karşısında elbette sessiz kalmayacağız. Gerek adli, gerekse de idari yönden bu olayın aydınlatılması ve sorumluların yargılanarak cezalandırmaları için konun takipçisi olacağız. Kaş'ın yağmalanması ve talanına karşı doğasına ve çalışanına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hakan Kılıç yalnız değildir. Tehditler, baskılar bizi yıldıramaz.”

BELEDİYE BAŞKANI KOCAER İLE GÖRÜŞTÜLER

Basın açıklamasının ardından Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile de bir görüşme gerçekleştiren Tüm Bel-Sen ve Kaş Demokrasi Platformu temsilcileri, olayla ilgili görüş beklentilerini aktardı. Belediye Başkanı Kocaer ise saldırıyı kınadığını ve konuyla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi.

Çevreci çiftin öldürülmesinin ardından bir saldırı daha - Resim : 5

Yusuf Yavuz

Odatv.com

çevre kaş Mühendis saldırı arşiv