Cevheri Güven bunları anlat... PKK'ya MİT ajanları listesi, elebaşına kitap, BDP'ye Pensilvanya aracılığı

Toygun Atilla yazdı

Toygun Atilla

FETÖ'nün Youtube'daki borazanı, Goebbels'i Cevheri Güven'in gençlik yıllarında PKK sevdalısı, sempatizanıydı.

Dünkü yazımda anlatmıştım.

İLGİLİ HABERLER:

PKK sempatizanlığından FETÖ militanlığına Cevheri Güven

FETÖ’nün Goebbels'i: Youtube’taki Cevheri Güven aslında kim

Cevheri Güven'in PKK sempatizanı yanını kripto gazeteci olarak kullanmak isteyen örgüt, kendisinin bu konuda uzmanlaşmasını sağlıyor, PKK'ya ve Kürt hareketine yakın çevrelere sokuyordu.

STAR GAZETESİNDEKİ ÖRGÜTDAŞI

Star gazetesinde çalıştığı dönemde yanında kendisi ile benzer özellikler taşıyan bir de örgütdaşı vardı; Doğan Ertuğrul...

O da FETÖ mensubuydu ve Star gazetesinin yazı işlerinde çalışıyordu. Cevheri Güven gibi PKK'ya sempatik bakıyordu, örgüt mensupları ile ilişkisi vardı.

KANDİL RÖPORTAJI BEJAN MATUR'A

Kandil'de röportaj ayarlamışlardı. Murat Karayılan ile oradaki PKK'lılarla görüşeceklerdi.

Doğan Ertuğrul bir anda Cevheri Güven'i devreden çıkardı, o dönemde Zaman gazetesi yazarı olan kendisinin de arasının iyi olduğu Bejan Matur'u Kandil'e refere etti.

Bejan Matur, Kandil'deki röportajdan kitapla dönmüştü: "Dağın Ardına Bakmak"

Televizyon televizyon, gazete gazete geziyordu. Popülerdi.

Cevheri Güven hırslı bir FETÖ'cüydü. O yıllarda da "ünlü" "popüler" olmak istiyordu ama örgüt ona o şansı vermiyordu.

Bejan Matur'un popülerliğini içten içe kıskanmış, Doğan Ertuğrul'a da bu yüzden bilenmişti. Bu durumu çevresi ile bir kaç kez paylaştı.

PKK İÇİNDEKİ EMNİYET VE MİT AJANLARININ İSMİNİ KANDİL'E VERDİ

Doğan Ertuğrul, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra firar edip yurt dışına kaçan isimlerden biri.

Avusturya'da yaşıyor, örgütün propaganda üslerinden Kronos adlı internet sitesinde çalışıyor.

PKK ve KCK'nın üst düzey yöneticileri Cemal kod adlı Murat Karayılan ile Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Ocak ve Ekim 2014'te, görüşen isimlerden biri de FETÖ mensubu Doğan Ertuğrul'du.

Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabıyık 2014'teki bu görüşmenin sırrını 6 Ağustos 2022'de kaleme aldığı makalesinde şu sözlerle deşifre etti: " Örgütün Kuzey Irak imamı Talip Büyük ve Doğan Ertuğrul, Emniyet ve MİT'in PKK içindeki Yardımcı İstihbarat Elemanlarının isim listesini terör örgütü yöneticilerine verdi"

Star gazetesinin o dönemki Yazı İşleri mensubu, Cevheri Güven'in mesai arkadaşı FETÖ'cü Doğan Ertuğrul, Emniyet ve MİT'in PKK içindeki ajanlarının isim listesini örgüt yöneticilerine vermişti.

PENSİLVANYA GÖRÜŞMESİNDE ARACILIK

Doğan Ertuğrul bunları yaparken Cevheri Güven de elbet boş durmuyordu.

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk ile BDP Genel Başkan yardımcısı Nazmi Gür 19 Mayıs 2013'te ABD'ye gitti.

Ahmet Türk'ün ABD ziyareti öncesinde Fetullah Gülen'den gelen görüşme teklifini ileten isim ise Cevheri Güven'di.

Bir dönem PKK'nın üst düzey isimlerinden Mustafa Karasu'nun bir akrabası ile yakın ilişki içinde olan Cevheri Güven, Murat Karayılan'a sağ kolu kadar yakın olan Ahmet Deniz ile de ilişkilerini ilerletmişti.

MURAT KARAYILAN'A KİTAP GÖNDERDİ

O kadar ki,

Kendisi üzerinden Murat Karayılan'a kitap bile göndermişti.

Hangi kitabı gönderdiğini ve PKK ile olan ilişkilerini artık Youtube'daki programında izleyicilerine artık kendisi aktarsın.

Hayatının bu bölümüne ait epeyce anlatacağı konu var. Tabi ki izleyicilerinin FETÖ kumpaslarındaki rolünü de kendisinden anlatmasını istemeleri konusunda ısrarcı olmalarını hassaten rica ediyorum.

ERGENEKONCU, TİT'Çİ ŞİMDİ DE MİT'Çİ

FETÖ'cülerin devlet içinde güçlü olduğu dönemde Ergenekoncu, Türk İntikam Tugayı üyesi olarak nitelendirilen, telefonları dinlenen, izlenen, 4 ayrı kumpas soruşturmasında şüpheli yapılan, şimdilerde ise aynı FETÖ'cüler tarafından MİT'çi ve MİT'in köpeği olarak yaftalanan benden şimdilik bu kadar...

ZÜBEYİR KINDIRA ANLATIYOR

Sözü FETÖ konusunda yazılan ilk kitap olan Fetullah'ın copları adlı çalışmayı kaleme alan gazeteci Zübeyir Kındıra'nın "Beni Babam Zehirledi" adlı kitabında aynı gazetede çalıştığı Cevheri Güven ile ilgili anlatımlarına bırakalım:

"Cevheri Güven Star gazetesinden ayrıldı ama işsiz kalmadı. AktifHaber sitesinin başına geçti. Burada operasyon haberlerine devam etti.

ŞAMİL TAYYAR GETİRDİ

Şamil Tayyar bir anda haber müdürü Hüseyin Özalp’i işten çıkartıp yerine Cevheri Güven’i getirdi. Ve o günden sonra Star, her gün kumpas haberlerini veren, atlatma bilgiler yazan, Zekeriya Öz’ün basın bülteni gibi çalışan bir gazete haline geldi.

OPERASYON BİLGİLER FLASH BELLEK İÇİNDE GELİYORDU

Bizzat Şamil Tayyar anlattı bana. Cevheri’nin iki cep telefonu varmış. Birisi günlük kullanım için. Diğeri ise günde bir veya iki kez çalarmış. Cevheri bu çağrıları gizli yanıtlar, fısır fısır konuştuktan sonra çıkıp bir yerlere gidermiş. Döndüğünde ya bir disk, flash bellek ya da cd olurmuş elinde.

Bu cd'lerde bomba bir haberin bilgileri yer alıyormuş. Ünlü kişilerin evine yapılacak polis baskınlarını önceden bilir hatta bu cd'lerde daha aramalar yapılmadan, aramadan çıkacak belge ve bilgilerin içerikleri de olurmuş. O dönemde Cevheri benimle bir kez daha uğraştı. Birgün Şamil Tayyar aradı beni ve “Cevheri bir belge getirdi.

KOZMİK ODANIN PİMİNİ CEVHERİ ÇEKTİ

"Belgede yer alan bir bilgi ile senin Kemal isimli kitabının giriş bölümünde yazan bilgi birbiriyle aynı. O belge Ergun Poyraz’ın bilgisayarında çıkmış ve Baykal kasetinin AKP tarafından çok önceden bilindiğini, kullanmak için bekletildiğini içeriyor. Siz Ergun’la birlikte mi yazdınız bu bilgileri?” diye sordu.

Ergun Poyraz ile tanıştığımı ancak hiçbir şekilde haber alışverişi içinde olmadığımı, bu konuyla ilgili bir bilgim olmadığını anlattım.

Şamil ikna olmuş gibiydi. Ama bir gün sonra Star Gazetesi, Cevheri Güven imzalı bir haber ve Şamil Tayyar imzalı bir köşe yazısıyla çıktı.

Haberin benimle hiç ilgisi olmamasına karşın beni hedef gösterip, Ergenekon ile bağımı kurmak üzere özel bir zorlama içinde olduğu görülüyordu. Şamil’e kızdım ama yapacak bir şey yoktu.

Sonra ülkenin tüm dinamiklerini sarsan ünlü “Kozmik Oda Olayı” patlak verdi. Bu olayın pimini ise yine Cevheri Güven çekti."

NOT:

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, bugünkü yazımızın son kısmında alıntı yaptığımız Zübeyir Kındıra'nın kaleme aldığı "Beni Babam Zehirledi" kitabında geçen bazı ifadelere itiraz etti.

Telefonla görüştüğümüz Şamil Tayyar, o dönem Star Gazetesi Haber Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Özalp'in işten çıkarılmadığını ifade ederek, "Hüseyin Özalp 4 kez istifa dilekçesi verdi. Her seferinde kendisi ile çalışmak istediğimizi belirterek istifadan vazgeçirdik. Beşinci kez istifa dilekçesi verdiğinde ise,"15 gün izin yap, düşün öyle karar ver" dedim. İzin dönüşü istifa edeceğini söyledi ve ayrıldı" dedi.

FETÖ mensubu Cevheri Güven'i de Star gazetesinde kendisinin işe almadığını söyleyen Şamil Tayyar, "Hüseyin Özalp'in istifasından sonra Cevheri Güven'in Haber Müdürü olarak işe başladığı doğrudur. Ancak kendisini işe ben almadım. Cevheri Güven, ilk kez Star Gazetesi'nin o dönem ki Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun önerisiyle işe alındı. Mustafa bey, Cevheri Güven'in Haber Müdürü olarak başlayacağını söyledi. Geçmişte de Star gazetesinde çalıştığını söyledi. Cevheri Güven'in işe başlangıcı da böyle olmuştur" dedi.

Toygun Atilla

Odatv.com

Cevheri Güven bunları anlat... PKK'ya MİT ajanları listesi, elebaşına kitap, BDP'ye Pensilvanya aracılığı - Resim : 1
FETÖ Cevheri Güven toygun atilla