Cennet'e gece yarısı iş makinesi soktular

Artvin'in Arhavi ilçesinde bulunan Kamilet Vadisi'nde HES projesine karşı nöbet tutan köylüler yoğun...

Artvin'in Arhavi ilçesinde bulunan Kamilet Vadisi'nde HES projesine karşı nöbet tutan köylüler yoğun fırtına ve yağmur yüzünden dün gece evlerine gidince sabaha karşı iş makineleri cennet vadiye girdi. Olayı duyan köylüler ise ayaklandı. Olay yerine ulaşan jandarma eşliğinde iş makinelerinin vadiden çıkarılmasını isteyen köylülerin gergin bekleyişi sürüyor.

KÖYLÜLER FIRTINADAN NÖBET YERİNİ TERK EDİNCE...

Artvin’in Arhavi ilçesinde Kamilet Vadisi’nde yapımı planlanan Taşlıkaya HES projesine karşı çıkan köylüler beş gündür Çiftekemer köprüsü mevkiinde çadır kurup iş makinelerinin geçişine izin vermemek için nöbet tutuyor. Ancak dün gece yoğun fırtına ve yağmurdan dolayı köylüler evlerine gidince HES firması sabaha karşı iş makinelerini vadiye soktu. Olayı duyan köylüler ise bölgeye giderek iş makinelerinin alandan çıkarılması için harekete geçti. Olay yerine jandarma ekipleri gönderilirken köylülerin gergin bekleyişi sürüyor.

Cennet'e gece yarısı iş makinesi soktular - Resim : 1

DEVLETİN İŞ MAKİNESİYLE ŞİRKETE YOL AÇTILAR

Kamilet Vadisi için nöbet tutan gençlerden Erdiç Atabay'ın verdiği bilgiye göre, bir süredir devam eden HES nöbetini yağmur ve fırtına yüzünden dün gece erteleyen köylüler, gece yarısı firmanın iş makinelerini vadiye soktuğunu öğrenince harekete geçtiler. HES firmasının köy yollarını düzeltme gerekçesiyle il özel idaresinden bir iş makinesi talep ettiğini öğrendiklerini anlatan Erdinç Atabay, bölgeye ulaşımı sağlayan bozuk yolun il özel idaresine ait iş makinesi tarafından açıldığını, HES firmasının Arhavi'den kiraladığı kepçenin de Ortacalar köyü yakınında açılan yoldan gece yarısı bölgeye ulaştırıldığını söyledi.

Cennet'e gece yarısı iş makinesi soktular - Resim : 2

KÖYLÜLER İŞ MAKİNELERİNİN VADİDEN ÇIKMASINI İSTİYOR

Olayı duyan köylülerin Mençuna Şelalesi yakınındaki restorantta toplanmaya başladığını dile getiren Atabay, "Olay yerine jandarma da geldi. Arhavi Belediye Başkanı'nın da gelmesini bekliyoruz. Burada toplanan insanlar HES firmasının kiraladığı kepçenin sahibini bekliyorlar. İş makinelerinin alandan çıkartılmasını talep ediyoruz. Ortam bir hayli gergin" diye konuştu.

Cennet'e gece yarısı iş makinesi soktular - Resim : 3

Cennet'e gece yarısı iş makinesi soktular - Resim : 4

Yusuf Yavuz

Odatv.com

arşiv