A. Metin Akpınar: Cemaat Myanmarlı Müslümanları ılımlılaştıramadı mı

Medyadan öğreniyoruz, Myanmar’da büyük bir katliam yaşanıyormuş. Budistler Müslümanları yakıyor, boğuyor, hatta diri diri parçalıyorlarmış....

Medyadan öğreniyoruz, Myanmar’da büyük bir katliam yaşanıyormuş. Budistler Müslümanları yakıyor, boğuyor, hatta diri diri parçalıyorlarmış. Yüzbinlerce Myanmarlı Müslüman komşu ülkelere göç etmek zorunda kalmış.

Kıyım iki ay kadar önce başlamış ama bizim dinciler daha yeni uyandılar. Tam da Ramazan ayına girildiğinde...

Neden Ramazan’a girildiğinde uyandılar? Çünkü Ramazan ayı fitre ayıdır, zekat ayıdır, fakirlere yardım ayıdır. Aynı zamanda dindarların dini duygularını istismar ederek köşe dönme ayıdır.

Şimdi dinciler var güçleriyle Myanmarlı Müslümanlar için para topluyorlar.

Myanmar Türkiye kadar nüfusu olan büyük bir ülke. Bu büyük ülkede büyükelçiliğimiz yok, ama Gülen Cemaati’ne ait okullar var. Nasıl oluyor bu?

Oluyor, çünkü Myanmar’da Türkiye Büyükelçiliği yok ama ABD var, CIA var.

Zaman Gazetesi Myanmar’daki olaylara pek değinmiyor, ucundan kıyısından geçiyor. Çünkü Cemaat Myanmar yönetimiyle ilişkilerini bozmak istemiyor. İşin içine çıkar ilişkileri girince Müslümanlık unutuluyor.

2008 yılında Myanmar’da büyük bir kasırga olmuş, Gülen Cemaati’nin öncülüğünde toplanan yardım paralarıyla zarar gören birçok bina onarılıp, Türk Hükümeti yetkilileri tarafından Myanmar’ın askeri yönetimine devredilmişti.

Zaman gazetesi bir okulun devir işlemini şöyle haberleştirmişti:

“Türkiye’den Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Özlem Müftüoğlu’nun yanı sıra Myanmar Savunma Bakanı Tümgeneral Myint Swe, Tuğgeneral Thura Aye Myint ve Spor Bakanı Korgeneral Win Myint’in katılımıyla gerçekleştirilen törenle okul Myanmar yetkililerine teslim edildi.”

Gülen Cemaati’nin Myanmar’ın generalleriyle arası çok iyiydi.

Generaller Gülen Cemaati’ni bu kadar sevip, Müslümanlardan nasıl bu kadar nefret edebiliyorlar? Gülen Cemaati’ne destek veren Müslümanların bu soruyu kendilerine sorması gerekiyor.

Cemaat el üstünde tutulurken, okullar açmasına izin verilirken Myanmarlı Müslümanlar neden katlediliyor?

Ilımlı hale gelmeyi kabul etmediler de, ondan mı?

Bu sorunun cevabını bilse bilse bizim Protestan Müslümanlar bilir. Söyleseler de gerçeği öğrensek.

A. Metin Akpınar

Odatv.com

cemaat a. metin akpınar arşiv