"Cemaat Fener’le başa çıkamaz"

Şaşkınbakkal’da okuduğum bir duvar yazısı bu… Böyle olmalı benim yazımın başlığı da… Cumhuriyet Asla Yıkılmaz ve Fenerbahçe de Yıkılmaz’dan daha bir...

Şaşkınbakkal’da okuduğum bir duvar yazısı bu… Böyle olmalı benim yazımın başlığı da… Cumhuriyet Asla Yıkılmaz ve Fenerbahçe de Yıkılmaz’dan daha bir peşin set çekiyor son yaşananlara.

Sevgili Dostlar, bu adamların gerçekten kafaları çalışmıyor. Ellerinde kasap baltaları, akıllarına göre beyin ameliyatları yapmaya cesaret ediyorlar.

Akılları basmıyor, bu toplumu hiç mi hiç tanımıyorlar. Spordan, kitlelerden, kitlelerin psikolojisinden bîhaberler. İyi ki de öyleler.

Aziz Yıldırım’a yalnızca Galatasaraylı olarak değil, bir Türk İnsanı olarak teşekkürlerimi sunuyor, can-ı gönülden kutluyorum.

17 Mayıs 2000 tarihli Galatasaray-Arsenal UEFA kupa fınal maçı geliyor gözlerimin önüne. Galatasaray şampiyon. Koyu Fenerli Uğur Dündar, ön sırada solumda oturuyor. Ağlıyor?

“Yahu sen Fenerli değil misin?”

“Ne Fener’i, Cimbom’u… Böyle bir şey Türk Futbol Tarihi’nde ilk kez yaşanıyor.”

Orada söz veriyorum… Fener’in bu tür bir finali Ay’ın Karanlık Yüzünde dahî oynansa, sürünerek bile olsa geleceğim.

Gerek kalmadı Dostlar… Aziz Yıldırım, Pir Sultan Abdal’ın izinden gitti ve bir ilki gerçekleştirdi. Karanlıklara aydınlık ve umut saçtı.

Yorulan yorulsun, ben yorulmazam dedi… Yorulmadı.

Dünya kadısından ben sorulmazım dedi… Takmadı.

Ve çok önemli bir fark yarattı Pir Sultan Abdal’dan...

Aziz Yıldırım, davasını Divan’a bırakmadı.

Bu arada, Galatasaray-Beşiktaş-Trabzon ve tüm diğer takımlarımızın taraftarlarının Fenerbahçe taraftarlarından farklı olduğunu asla düşünmüyorum. Ne var ki yöneticileri konusunda ise bayağı sıkıntılı olduklarını düşünmekten kendimi alamıyorum.

NURCULAR’IN HEPSİ, AKP’YE OY ATAR YÜZDE 3’LÜK BİR KESİM İŞARET BEKLER

Geçen yazımızı noktalayalım…

Bu AKP-Cemaat çekişmesi… Artı Nurcular… Bu durum seçim sandıklarına nasıl yansır?.. Kim kime oy atar? – Kim kime oy atmaz?.. Atmazsa Neden atmaz?

Nurcular’ın tamama yakını, AKP’ye oy atar. Çünkü CHP’nin karşısındaki en güçlü merkez sağ parti her hangisiyse, bugüne kadar hep aynı yolu izlemişlerdir.

Kendi ifadeleri ile şöyle anlatırlar meramlarını: “Kurulduğu günden beri dine ve dindarlara karşı icraatlarıyla bilinen her türlü manevî inkişafa engel olmaya çalışan, Üstad’ın ifadesiyle İttihadçılar’ın bozuk kısmını temsil eden bir siyasi parti, bugün de iktidar alternatifi olarak karşımızda durmaktadır.

AK PARTİ, CHP’nin muhalifidir. Dine ve dindarlara hürmetkârdır. Müsbet ve güzel hizmetlere ev sahipliği yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Üstadımız’ın işaret buyurduğu ahrar (özgür) ve demokrat mânâ bu partide tecelli etmektedir.

CHP’nin TÜRKİYE’de iktidar ve iktidar ortağı olma ihtimali olduğu müddetçe, NUR talebeleri ona muhalif sağ kitle partisini desteklerler. Şimdiki durumda bu kitle partisi AK PARTi’dir. Bu sebeple onun KUR’AN, VATAN ve İSLÂMİYET namına iktidarda muhafaza edilmesi elzemdir…”

Cemaat ise bir başka olgudur. Yüzde 11 civarında bir oy potansiyeline sahip oldukları iddiaları, palavradır. Yüzde 6 da inandırıcı değildir. Benim kanım, yüzde 3’lük bir potansiyelden söz edilebilir. Bu da, işareti vereceklerden işaret bekleyen hazır bir potansiyeldir.

TKP bile olabilir de, sanırım AKP olmaz.

Halit Kakınç

Odatv.com

halit kakınç cemaat Fenerbahçe Aziz Yıldırım arşiv